Mabuk NESLO...


I is orang yang paling jarang sekali jinjing mug masuk ke pantry office dan buat air uolss. Most of the time iolss cuma akan minum plain water yang dibawa dari rumah dan akan masuk ke pantry untuk top up air kosong dari mesin COWAY... errr... perlu ke nak mention mesin COWAY bagai kann??? Bha ha ha... 

Entah kenapa pepagi Jumaat semalam perut rasa lapar dan teringin nak minum NESLO... Biasanya memang tak breakfast pun... Terus lunch jer kat pantry office... Oh yes ni pun satu perkara lagi... iolss boleh dikira dengan jari kot makan kat kedai kat office ni...sebab hari2 memang bawak bekal ke office. Bekal apa? Bekal nasik ler dengan apa2 jer lauk yang sempat masak pepagi subuh ataupun leftovers from last night giteww. Malu ke bawak bekal hari2??? Dak aihh... 

Ok termelalut pulak pasal bekal bagai kan??? Makanya buatlah NESLO bila dah kepingin tu. Tetiba rasa nikmat betul dapat NESLO tu. Ok mission accomplished.  

Tiba2 petang sekali lagi teringin NESLO... uikkk dah kenapa??? Muahahaha... so ikutlah kehendak tekak... pergilah bancuh lagi. Rare ni rare... Farah buat air kat pantry dan dalam sehari sampai 2 kali??? Buat air kopi Pink Panther adalah... 

Memang mabuk NESLO betul semalam... Tu jer nak cerita... he he he... Anggaplah entri ni borak2 kosong iolss dengan uolss ek??? Macam seolah2 iolss ada depan uolss dan kita bersembang... Ha ha ha... Till then cheerios and Happy Saturday peeps... ^_* 

*Sembang tengah malam katanya... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Mabuk NESLO..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, September 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. sekali sekala bertukar selera tiada salahnya kan
    minum banyak air masak bagus tau farah. patut kulit cantik je..

    yg x ambil breakfast tu x bagus tau, nnt lunch u tend to eat more

    lps ni cuba jgn skip breakfast ye ;)

    ReplyDelete
  2. cawan tu comel la kak fafa... "anggaplah iolsss pun ada depan mata kak fara" kehkehkeh

    ReplyDelete
  3. tak suka neslo! heeeheeee....tengh beralih dari milo ke kopi heeheee

    ReplyDelete
  4. Hehehe.. tetiba mabuk neslo, ada apa2 ke tu farah... ;)

    ReplyDelete
  5. Huhu... Memang sedap lagi2 kaw-kaw. Sekali sekala memang sedap farah :)

    ReplyDelete
  6. tapi kak, neslo ni mmg buat ketagih kak . kite pon kalau dah start minum neslo, hari2 nak neslo . sebnrnye nescafe tu yg buat kite ketagih .

    ReplyDelete
  7. Kadang mmg jd gitu. Tapi plain water je fara minum..bagus btl.. Sihat.hehehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dan salam singgah pagi Farah...Diana pun bw bekal pegi ofis untk breakfast sb kat rumah menang tak sempat nak breakfast pun...tengahari pula kat rumah masak sb ofis dan rumah tak jauh pun..hehe

    ReplyDelete
  9. Sally mmg bw bekal sbb kedai jauh dr office.. Yg ada kedai mamak...adeh!

    Selalu je buat air kat office... Tp lama la nak hbs...kdg sampai ke ptg...

    ReplyDelete
  10. budak opis nie suka sangat ngan neslo..dekat pantry mesti ada lebihan milo dan nescafe dalam tu,..haish..letak ais pun sodap..

    ReplyDelete
  11. hehehe...mabuk Neslo...noe pun kdg2 bawak bekal...nk malu ape nya...tapi rajin nya farah pagi2 masak

    ReplyDelete
  12. erk.. kite lagi xde pantry.. bawa bekal plain water je dari rumah 2litre.. bekal pon sama.. nak tapau kedai jauh la fara

    ReplyDelete
  13. best ape air tu.hehe..blh la jd rutin lps ni..ekeke

    ReplyDelete
  14. kadang kala memang perlu tukar selera kak.. :)

    ReplyDelete
  15. tak berapa suka..tapi kalau pekena sekali memang tak cukup segelas..hihi

    ReplyDelete
  16. akak x leh minum milo...dari dulu lagi...once minum je sure mengantuk...

    ReplyDelete
  17. ni memang feveret Ros sejak kenal husband dulu. hikhik

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia