Home » , , , , , , , » Latest Learning Aids for Ash | His Informal Night School...

Latest Learning Aids for Ash | His Informal Night School...

Dalam Cabaran 30 Hari #kelabbloggerbenashaari ("KBBA")... ada topik Sejauh Mana Pentingnya Pendidikan dan atas kesedaran itu, iolss admit, walaupun Ash masih belum mencapai setahun umurnya, dan sedari Ash masih dalam hari iolss slowly2 sedikit demi sedikit expose-kan Ash dengan knowledge secara ringan dan bukannya secara tegar...Itu gila namanya uolss...anak masih dalam pantang ko dah paksa membaca sampai dapat...ahakss... adalah wayar putus kalau cenggitu... Errr...ke statement iolss salah ni??? But of course, semakin bertambah usia, bulan ke bulan, iolss akan tambah sikit demi sikit knowledge yang nak di-expose tu bersesuaian dengan kadar penerimaan dan usia dialah... Starting ASAP namanya... 

Why so soon??? Tak terlalu awal ke??? Bagi iolss nope... pendedahan awal memainkan peranan penting...Dan pada iolss Ash perlu tahu apa itu books, apa itu gadgets supaya dia boleh differentiate dan iolss cuba balance-kan antara dunia dan juga akhirat...In Shaa Allah, dengan izin Allah, mudah2an dipermudahkan... 

At the age of 9 months, boleh tahan jugak learning aids Ash... adequate enough for him untuk tak rasa bosan... Dan terbaru, lepas dah menginjak 9 months ni... 


Inilah dia collection Ash yang terbaru... *_^... First time ever, malam semalam (semalamlah, hari ni dah masuk hari baru...ekekeke) weolls berdua sama2 stacked the blocks...susun blok2 flash cards and numbering tu tinggi2... sambil ajar Ash sebutan2nya serta hold his hands, train dia macam mana nak menyusun block tu dalam pelbagai susunan... yang mana akhirnya... roboh tower blok2 tu ...ha ha ha...expected dah punnn...benda tu berjaya menarik perhatian Ash... Seronok betul dia... kemain lagi , menjerit dan tergoyang2 bahu serta badan masa Ash gelak... Alhamdulillah,  he's happy with it.. ^_^...

Membaca adalah perkara utama untuk membentuk perkembangan otak anak2. Pada peringkat awal, pengalaman membaca di antara parents dan anak2 perlu dipupuk so that anak2 lebih kreatif, bijak berimaginasi dan minat belajar. Itulah yang iolss cuba lakukan sekarang ni.

Iolss pernah kongsi 7 Tips Buat Anak Suka Membaca  dan mungkin uolls boleh baca kalau rajin... ^_^... 

*Bertambah lagilah... ship wrecked kat rumah uolss...bila bertambah collections Ash bertambah jugak kerja Mummy nak mengemas...Ihikss... tapi tak apalah untuk progress and development Ash, apa salahnya kann??? Kemas ajolah... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Latest Learning Aids for Ash | His Informal Night School..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, September 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. sy xtahu nk ajar ank cmne..cme bg dia tgk video alif baa taa dan ABC je hehe

    ReplyDelete
  2. Bagus farah , otak ank cepat menyerap masa masih bayi smp umur 3 thn..

    ReplyDelete
  3. Bagus kan susun blok. Masa kecik, arwah abah train kreativiti dan otak kami guna lego. Buat mcm2 bentuk.

    ReplyDelete
  4. dulu kecik2,mak ajar jugak main ni..sampai sekarang still ada blok2 ni..

    ReplyDelete
  5. beli buku warna warni.. seronok betul dia..
    buku luth..aku beli dr 3,4 bulan lagi.. serkarng dah hancur.. sambil baca sambil makan..hahah

    ReplyDelete
  6. melentur buluh biar dari rebungnya :) memang bagus didik anak dari peringkat awal.

    ReplyDelete
  7. banyakknya buku ashh..boleh tau tak beli blok blok ni kat mana eh?

    ReplyDelete
  8. Sy pun mulakan si akak sjak dia bby lagi... Now mmg byk buku dia suka... Gadjet mmg x bg lgsung...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia