Home » , , , , , , , , , , , , , » Kids Go Kart | Kart Racing School!!!

Kids Go Kart | Kart Racing School!!!

Source Extracted from Google
Ini sambungan dari celoteh di dalam entri INI semalam... Ho ho ho... boleh bersambung2 pulak yer entri iolss yer??? Biasalah Bubbly memang cenggitu ye tak??? Panjang lebar jer pot pet pot pet nya... Tapi pot pet pot pet kat blog sendiri panjang2 pun tak apa, tak ada orang nak marah...ha ha ha... Errrr... tapi tak mustahil jugak kalau ada orang yang akan marah iolss pot pet pot pet panjang lebar sangat kat Bubblynotes... *_^ wink wink wink... Well, nak buat macam mana...dah nama pun Bubbly... 

Ni dah kenapa??? Ash chill jer... Mummy dia pulak ter-over...Ha ha ha... macam biasa macam uolss tak tau... Mummy Ash kann over -dramatic sikit... Tapi tak adalah ter-over excited... Perjalanan masih panjang lagi tapi dok sibuk lah ricky2 sana...ricky2 sini... Adoilahh haiii, awal sangat perancangan masa depan untuk Ash ni...Ha ha ha...gasakkk... sok2 kalau nak bermenantu pun kalau macam ni gayanya...pening bakal menantu iolss nanti nak ikut requirements...#ehhh termelalut pulak... 

Kisahnya, iolss saja2 teropong2 information tentang Go Kart for Kids classes yang available kat Malaysia ni... He he he... Dan iolss terjumpa laman web INI... Menurut laman web ini... 

For kids aged 8-12 years old. Provides an introduction to kart racing in either a MicroMax or 60cc Cadet kart and is typically a 3-hour course which includes a basic briefing on kart driving techniques followed by on-track training. The emphasis here is on FUN. This is a great way to see if your kid is interested in the sport before you get properly involved! 

Kiranya, bila dah masuk 8 tahun dah boleh masuklah ni ek??? Wah menarik, memang menarik...In Shaa Allah... Boleh??? tiba2 dah nak letakkan dalam senarai aktiviti Ash bila dah cecah umur ni...Ho ho ho... Pecah rahsia...Ibarat macam menggunakan Microsoft Office Project... 
Source Extracted from Google
Errr...memang guna Microsoft Office Project punnn... ha ha ha... Iolss merangka2 program untuk development programme Ash bermula dari umur setahun sehinggalah yang sepatutnya... Dah kenapa??? Taulah bekas event manager Mummy Ash ooiii... takkan sampai anak sendiri pun nak terbawak2 konsep yang sama... (ini kenyataan bukan nak gebang atau nak riak ek statement ni???) Duk susunkan itu ini...Ha ha ha... #ehhh...tapi iolss bukanlah merangka2 sesuatu yang akan torture dan stress-kan Ash ok??? Ermmm... parents out there faham kot apa yang iolss cuba lakukan... Aktiviti terancang katanya...Muahahaha.... Biasalah...Mummy kan Manager Ash, kalau bukan Mummy siapa lagi nak plan and execute katanya... Walaupun bukan retis ke apa Ash tu, tapi anak iolss kenalah diuruskan takkan nak dibiarkan terkapai2 ye tak??? Bha ha ha...

Why iolss dah jadi terminat jugak pada Go Kart ni dan nak suruh Ash expose??? Well, it's life... and it's the matter of exposing your child into healthy and fun activities which is mungkin ada ruang sebagai batu loncatan untuk cipta satu kejayaan...Kalau tak pun as experiences...Giteww boleh??? Tapi sebelum apa2 hal, Mummy Ash ni kenalah study dulu the pros and the cons... Pemandu Go-Kart kanak2 ni pun ada tempatnya yang tersendiri tau... They have their own tournaments... Dan memang ada berita2 tentang pencarian bakat baru Go-Kart kanak2 dan juga kejayaan pemandu2 Go Kart kanak2... Contohnya... di SINI, SINI dan SINI

Kalau Ash betul2 ada menunjukkan interest ke arah itu... why not??? Mummy tolong kembangkan ye tak??? Siapa lagi nak kembangkan bakat anak kalau tak parents sendiri... weolls lah yang bertanggungjawab... but of course study tak boleh dipinggirkan... Huh...besar sungguh cita2 iolss ek??? 

Source Extracted from Google
Gigih mencari informasi segala bagai uolss... Ha ha ha... Tapi ini just cadangan dan perancangan jer... tak bermakna yes jugak... Jujur macam 80% dah kata nak hantar jugak Ash kelas Go Kart ni satu masa nanti ni... Pas tu sekali lagi dok sibuk bayang2kan dia pakai racing suits macam kat atas ni... Ha ha ha... Parah dah Mummy Ash ni... Tapi uolss anggaplah iolss borak2 kosong tentang impian, angan2 dan wishlist seorang Mummy yer??? Ahaksss... Jangan nak kecam sangatlah... Setiap orang ada impian, wishlist dan cita2 kan??? La la la... 

*Mummy cuma boleh tolong rangkakan plans dan perancangan tu mungkin boleh berubah2 dari semasa ke semasa kerana semuanya bergantung kepada tahap kecenderungan dan interest seseorang anak tu jugak... Follow the flow, follow apa yang dia interested... create dari situ, jangan memaksa sesuatu yang anak tak suka ye tak??? And the most important thing is that kita kena ingat, jangan latih dan paksa anak untuk jadi orang lain dari apa yang mereka minat... Sebab cuba bayangkan kalau apa yang kita minat disekat??? Ha macam tulah... 

**Ok...makin lama makin banyak pulak nonsense iolss bebel... ha ha ha..better stop here for now... Daaaa....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kids Go Kart | Kart Racing School!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, September 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. bagus la mommy Ash ni....cari info bersungguh2
    Mom always want the best for her children rite?

    :)

    ReplyDelete
  2. First time jenguk blog ni, jenuh usik2 "kumbang" pada screen, so cute hehe!

    Jemput ke blog saya, ada perkongsian tentang anak2 dan home business kami time freedom financial freedom

    ReplyDelete
  3. Bagus betul kak farah... demi anak2 sanggup segala galanya.. yeahhhhh..

    ReplyDelete
  4. Good mommy! Perangkaan masa depan anak

    ReplyDelete
  5. salam..nak inform kepada rakan bloglist blog Diari Resipi,kathy dah bertukar link blog baru. link baru kat bawah... :)

    http://kathy78rbain.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. mesti Ash seronok nak belajar nanti kan..Ash kan suka kereta :)

    ReplyDelete
  7. kalau minat anak ke arah yang lebih sihat... why not...?? Ash.. cepatlah besar......

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia