Home » , , , , , , , , » Kalau Pakaian Terkoyak Di Tempat Umum??? Apa Uolss Buat???

Kalau Pakaian Terkoyak Di Tempat Umum??? Apa Uolss Buat???

Source Extracted from Google
Huk aloh... siapa yang bertukar menjadi The Incredible Hulk ni??? Muahahahaha... sampai habis terkoyak rabak semua pakaian??? Tak adalah uolss...sekadar hiasan jer gambar ni...Hik hik hik... Ni ntah kenapa ntah...tetiba jer cheeky mode (cheeky-lah sangat kannn???)... terlintas pulak tentang pakaian yang weolls pakai ke office ke??? ke college ke??? ke kuliah ke??? atau ke mana2 sahajalah selain dari rumah sendiri... tetiba terkoyak.... Hu hu hu... 

Agak2 uolss lah apa yang uolss akan buat untuk cover atau rectify incident itu??? Jeng jeng jeng... Panik dan malu tu dah tentu ada kann??? Haippp... bukan sebab pakaian iolss terkoyak ek iolss dok up entry ni... Muahahahaha...Baik explain sebelum ada spekulasi yang bukan2... Iolss just terfikir jer... Siapa yang pernah ada pengalaman sebegini??? Kalau terkoyak kecik dan biasa2 tak apa...ini kira terkoyak besar punya uolsss... Ha silalah bayangkan macam mana tu??? 

Apa alternatif yang ada ek??? Kalau macam office, mungkin lunch hour boleh lari jap pergi ke kedai2 tailor yang berdekatan mintak tolong jahitkan balik ke??? ataupun shopping jer pakaian baru...ganti pakaian yang dipakai tu... Sama jugak kalau tengah berjalan2 kat shopping complex tu... tiba2 pakaian koyak... carilah kedai tailor untuk minta jahitkan balik ataupun beli jer pakaian baru. 

Tapi macam mana pula dalam keadaan yang tak mengizinkan??? Kuliah, college, outing ke mana2 selain shopping complex??? Bergegas lari balik ke rumah salin pakaian??? Kalau jauh??? Kalau time constraints??? Masak jugak nak rushing tu...Hurmm...bila tiba time tu agaknya mau panik, gelabah segala bagai yang muncul plus malu... Iolss dapat membayangkannya... Masa ni lah kena jadi kreatif kann???

*Perkara yang tak terduga itu ada kalanya perlu dibayangkan... ^_*

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kalau Pakaian Terkoyak Di Tempat Umum??? Apa Uolss Buat???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, September 25, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Penulisan cik Kak dipenuhi dengan tanda soal. Mungkin boleh dikurangkan he he.

    Kalau koyak kcik, kaver2 jela spnjg hari. Kalau dh truk Sgt, mmg tpksa mintak ptolongn kwn. Pinjamla pape boleh kaver. Kot boleh pinjm sluar huhu

    ReplyDelete
  2. Haaa... tutup dengan shawl... pastu pegi kedai cari baju ganti... kawan opis idah pernah kena baru2 nie... hehehe... terus pegi sogo beli baju baru... :D

    ReplyDelete
  3. bergantung pada tempat & gunakan sebaik mungkin apa yang ada untuk cover.. kalau ada cardigan ke sweater ke... selendang ker kalau terdesak. kekekekeke

    ReplyDelete
  4. Guna je apa yg ada utk cover....kalu tak dpt cover juga terpaksa beli pakaian baru @ pinjam kwn punya dulu. Bergantung pd situasi dan tempat.

    ReplyDelete
  5. sediakan brooch lebih dalam handbag atau jarum peniti..takpun sediakan siap benang n jarum lagi senang..kalau dah darurat sangat kalau pakai shawl atau cardigan boleh cover :)

    ReplyDelete
  6. Prepare awal pakaian ganti dalam kereta... Zumal semasa bersiap nak keluar rumah, zumal akan teliti dulu benang pakaian sama ada kemungkinan terkoyak atau terkeluar butangnya... Sebab kalau terjadi confirm malu ^_^

    ReplyDelete
  7. Tak pernah terpikir lagi farah..haha..tapi bila baca entri ni rasa mcm kena pikir plak kalau jadi betul2..huhu..

    Buat cemane ek?

    ReplyDelete
  8. Alamak.. Susah soalan ni ni.. Erm.. Nak wat apa ekk? Kalau jalan ngan kawan or family, mintak diorang coverkan sebelum jumpa alternatif la kot.. hehe.. tp kalau sorang2? Hamagad.. Iols is panick terlebih la rasanya.. Terus balik umah jer la.. Huhuhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  9. Oppss terus beli baju baru la kot..mtk simpang la..hehehe

    ReplyDelete
  10. Kalau akak senang jer...NuSentral kan ado....poie yo la cari yang baru,..bayar...hehehehhe

    ReplyDelete
  11. Salam singgah..

    Nice post :)

    btw saya dan follow blog awak dan awak harap sudi follow blog saya ya :)
    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Kat opis mmg ada sediakan jarum dan benang...
    Kain pelikat pun ada.. ha ha

    ReplyDelete
  13. Alamak sukar juga nak menjawabnya bab tu lya slalu ada extra pin kat beg hhee

    ReplyDelete
  14. tak dapat bayangkan,
    even dulu kat sekolah iolsss bocor terukkk pun sampai nangis tak tau nak cover camne... bila basuh makin besar plak tompokan dia... huhu

    maka soalan kak fara memang soalan yang susah -_-

    ReplyDelete
  15. heeee.... tak pernah terjadi pulak..
    tapi lepas ni kene lah berigt..
    bawang pin o alat jahitan mini tuu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY