Home » , , , , , , , , , , , , » Iolss Study Tentang The Little Caliphs...

Iolss Study Tentang The Little Caliphs...

Source Extracted from Google
Umang aiii, melampau over iolss kann??? Baru masuk 10 months today... It's Ash's 10th Monthsary... fikiran dah jauh menerawang ke tempat lain dah... Errr...salah ke??? Tak salah kann rasanya??? Bukanlah nak hantar sekarang...muahahaha...hantar sekarang pun dah tentu2 tak diterima uolss... Kalau ikut pada perancangan awal dulu...dalam entri di SINI, iolss berkira2 semasa Ash umur 4 years old baru nak start hantar... Hew hew hew... 

Dan bayangkan Ash pakai macam ni kalaulah dia di Little Caliphs... 

Source Extracted from HERE
Awwww, so suweet... in yellow warna favourite Ash... ha ha ha... ting tong Mummy Ash ni kann??? Kenapa Little Caliphs??? Kenapa bukan yang lain... Chill lah uolss... tak semestinya iolss decide nak hantar ke Little Caliphs punn...Cerita jer cerita...Just nak cerita yang Little Caliphs ni dah bukak cawangan di area rumah iolss.... Tu jer....Ho yeahhh... Makanya bermakna selain dari Genius Aulad, Smart Readers, Brainy Bunch dah ada selections tambahan iaitu Little Caliphs. Di samping tadika2 montessori yang lain yang ada di sekitar kawasan tu. Sukalah bila ada banyak pilihan. Dan bolehlah perlahan2 survey2 sana sini, walaupun masa tu panjang lagi... (tapi perangai iolss ni macam melampau pulak...sebab ada few years lagi sebelum tiba masa...dush dush...tapi tak salah jugak kot??? Sebab Mummy dia kena get ready segala bagai terutama budget uolss)... Tak apa tak apa... dah mula perlahan2 menabung dah... Ha ha ha... 

Nak hantar ke International School punya kindergarten iolss tak berduit yang cukup lah pulok... Muahahaha... Orang kata, kalau nak pakai sesuatu pakaian tu dengan selesa sila ukur pakaian tu sendiri di badan sendiri... Makanya, tak payahlah berangan2 tinggi sangat iolss ni sampai nak hantar ke kindergarten International School tu... Muahahaha... Setakat yang ado ni, masih boleh gigih lagilah Mummy Ash ni berkayuh mencari rezeki...In Shaa Allah...Moga2 dipermudahkan oleh Allah... Sakit sikit tak apa... bagi iolss... Tak berjalan ke sana sini tak apa bagi iolss... Jarang shopping pun tak apa bagi iolss... Tapi education kalau boleh biarlah yang terbaik untuk Ash...Sebab tu bekalan untuk dia jugak bukan untuk Mummy dia... 

Bermula dari sekaranglah (poyonya... akan ada yang soh seh soh seh begini...tapi iolss rasa perlu...bukan nak menunjuk, bukan nak over excited)... tugas Mummy ni bermula untuk study setiap indication study method, what they offer, what are the programs and how it will benefit Ash later in the future as a student... Pheww... macamlah anak tu dah umur 2 - 3 tahun ye tak??? Hu hu hu... 

Sajalah ricky2 baca di official web Little Caliphs ni kat SINI since dah nak bukak kat area rumah iolss kann??? Why iolss tertarik??? Sebab dekat sangat dengan rumah iolss... less than 10 minutes... Senanglah siapa2 yang ada kat rumah tu nak berjalan kaki ambik Ash balik skool kann??? Kalau2 iolss terlewat ke??? Perghhh, planing tak menghingat...Ok sila abaikan angan2 mat jenin iolss ni, biarkan iolss buat peta minda kat kotak pemikiran sendiri...bha ha ha... 

Source Extracted from HERE
Inilah dia ringkasan a.k.a. summy pendekatan yang ditawarkan oleh Little Caliphs uolss... elehh, uolss lagi expert kann dari iolss??? *_^... 

Tapi yang menariknya, di dalam services Little Caliphs ada ditawarkan services whether weolls nak letakkan anak half day or full day kat skool... Hurmmm... tadika lain pun ada jugak kannn??? ^_^... 

Berapa yuran pendaftaran Little Caliphs ni??? Tak dinyatakan di laman web mereka tapi kalau ikut pada cerita seorang rakan blogger di alam maya ini juga yang iolss baru jumpa di Google Search...belum follow lagi... baru jer follow ni ha... kat SINI ha...Yuran pendaftaran Little Caliphs pada tahun 2013 adalah RM 757, merangkumi semua, termasuk uniform sekolah dan baju sukan + yuran bulan RM 250 : RM 1,007.00. Waktu sekolah adalah dari 8.30 pagi sehingga 12 tengah hari. Kalau jemput anak lebih dari pukul 1, charges RM 7 sejam. Day care sehingga pukul 6 petang adalah RM 180.00.

Akan datang tak taulah kann??? Mungkin akan naik lagi harga tu... Apa2 pun bersedia jer lah kann??? Tak salah pun bersedia dari awal...Jauh betul pandangan diri ini berimaginasi...Phewww... 

Uolss agak terasa meluat, agak terasa gedik, agak terasa menyams...abaikan jerlah apa yang iolss bebel ni... Ha ha ha... 

*Serasa nak hantar setiap tahun kindergarten yang berbeza pulak Ash ni... sebab takut dia boring... hurmmm... tapiii dalam hati ada terfikir nak bawak attend kindergarten yang dekat dengan office iolss jugak... Mudah dan senang... Tengoklah macam mana nanti...Masa masih panjang kann??? Yang mana2 ada pernah hantar atau sedang hantar anak2 uolss ke Little Caliphs ni silalah kongsi2 sikit pengalaman kalau sudi yer... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Iolss Study Tentang The Little Caliphs..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, September 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. hehehe...sy ni lom pk lagi nk hntr ke mn...rasanya tadika biasa2 je kot...klo ad lebih blh la pk lain.hehe...

    ReplyDelete
  2. Nampak macam best.... but when it comes to money..... *pengsan*

    Anything for our child, kan?

    ReplyDelete
  3. Bagus tu memang iye... tapi $$$ dlm poket kena tebal. Takot nanti botak pulak pale laki kite tu huhu...

    ReplyDelete
  4. hi dear..
    honestly, lil caliphs mmg bagus sgt. by 2 months anak u sekolah je, dah pandai baca doa. half a year dah pandai sembahyang. Yang lenlain pun pandai juga. Anak akak dah pandai baca umur 4 yrs.

    ReplyDelete
  5. Tadika mcm ni mmg best tp sediakan fulus je. Menabung awal tu bagus farah...

    ReplyDelete
  6. tq untuk info ni. memang tengah survey nak hantar my DD tahun depan. 4 years.

    ReplyDelete
  7. Ashhh.... cepatlah besar cyg... tak sabar nak tengok Ash pakai serba yellow dengan kopiah tu... so cuteeee...

    ReplyDelete
  8. Pernah nampak tadika Little Caliph kat terengganu

    ReplyDelete
  9. perancangan awal tu bagus mummy Ash..tak sabar nak tunggu Ash pakai uniform tu kan.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia