Home » , , , , , , » I Is Craving For Biji Cempedak Rebus...

I Is Craving For Biji Cempedak Rebus...

Source Extracted from Google
Tak habis2 dengan craving iolss kann??? Entry kelima sepanjang September 2014 ni tentang craving uolss... Ha ha ha... macam2 kann??? Ada2 ajer iolss ni kan??? Crave for this lah, crave for that lah... Aiyooo...

Biasanya orang kalau makan cempedak, makan isinya kann??? Biji cempedak pulak, sometimes ada yang makan dan sometimes ada yang tak. Tapi iolss ni, biji cempedak tu lah favourite uolss. Kalau makan cempedak goreng, biasanya iolss akan tunggu Mama dan Papa iolss makan dulu dan kemudiannya, biji2 cempedak yang tak dimakan tu iolss akan kumpul, basuh dan rebus. Isi cempedak ni iolss kurang sikit... Muahahaha... Sampai dah bersuami pun kalau suami tu makan cempedak goreng iolss tunggu jer biji cempedak tu kalau2 dia tak makan... ahaksss... kadang2 tak sempat rebus, biji cempedak goreng tu iolss ngap... punyalah suka... 

Siapa tak pernah makan biji cempedak??? Sila ngaku di ruangan kotak komen di bawah cepat!!! Ha ha ha... Tak pernah makan, cubalah makan uolss... sedapppp... he he he... Seriously sedap, tapii pada tekak iolss lah... 

Iolss tak pernah makan biji cempedak yang diolah kepada pelbagai jenis rupa masakan uolss... Yang iolss tau, biji cempedak goreng atau rebus jer... Tapi biji cempedak ni boleh dipelbagaikan tau... heee... explanation atau cerita bagi yang tak tau... Biji cempedak selain direbus boleh dibuat sambal biji cempedak... uolss boleh refer SINI, kari udang biji cempedak... uolss boleh refer SINI, gulai lemak biji cempedak... yummeh... iolss suka ni... uolss boleh refer di SINI dan juga dibuat sebagai tepung biji cempedak...uolss boleh refer SINI... macam2 kann??? 

Kira2 tak bazirlah makan cempedak ni uolss... Sebab isi dan biji boleh dimakan...^_^... Oh my, iolss paling gerun dengan diri sendiri bila dah craving ni...Sebab iolss akan terus terbayang, berfikir dan tekak telan air liur ajo... 

*Macam nak gagah jugak cari cempedak goreng  jer ni ...sebab I'm craving for biji cempedak so badly... ha ha ha... silap2 tidur mau termimpi2 ni... ahakss tak ado lah uolss...ada pulak semata2 biji cempendak boleh mimpi... melampau betul macam tu...  

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel I Is Craving For Biji Cempedak Rebus..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, September 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. dlu2 msa duk kg, mmg pnh gak mkn.mmg sdp..perghh

    ReplyDelete
  2. tak minat sangat makan biji cempedak ni :)

    ReplyDelete
  3. kecil-kecil dulu selalu makan ni...makan cempedak mentah tuh,pastu kumpul bijinya utk direbus.

    ReplyDelete
  4. Memg sdp rasanya lemak2 kan sis yeayy Giiveaway me 5 kira geng hheee

    ReplyDelete
  5. kulit cempedak pun sedap jugekkkkk.... iolssss pun suka sangat biji cempedak tu......

    ReplyDelete
  6. me love it !!
    both isi dengan biji cempedak sy bedal. haha. sedap sangaaattttt

    http://hati-qaseh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Amboi, smpy craving bijik cempedak mama Ash nih!

    ReplyDelete
  8. Sedapnya biji cempedak rebus! Kite pun suka makan biji cempedak nih.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  9. yummy... anis memang suke makan biji cempedak.. lemak2 rase dye.. aduhai..terus teringin plak..huhu

    ReplyDelete
  10. Mmg sedap tp pastu kang asyik ken*** la pulop...

    ReplyDelete
  11. Sedapp sgt ..lya kalau blk kg kbetulan ada mmg rebus la benda ni ...

    ReplyDelete
  12. Masa kat kampung dapatlah merasa biji cempedak. Lama juga tka merasa ni.

    ReplyDelete
  13. Akak suka giler juga Farah. Rebus balik sampai betul2 empuk. Tabur garam sikit. Lepas tu sambil tengok tv, kopek kulit biji tu, makan isi tu ciciah dengan gula sikit. Ada pula kopi o panas2. Perghhh....layaaan. Tapi sejak dah tua ni, akak alah sikit. Makan sebiji dua jer dah pening kepala, perut memulas. Angin dikkkk.

    ReplyDelete
  14. Saya pun suka biji cermpedak nih...huhu

    ReplyDelete
  15. best jugak kalau makan biji cempedak rebus ni kan..

    ReplyDelete
  16. kecik kecik selalu makan. dah besar besar ni jarang dah.. tak berapa suka pulak. hihihi

    ReplyDelete
  17. suka makan biji cempedak macam tu je

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY