Home » , , , , , , » Hijab | Capsule Cut Shawl Stailista

Hijab | Capsule Cut Shawl Stailista

Iolss ada sehelai Capsule Cut Shawl tapi masih belum berpakai lagi... Hurmm... tengah mencari2 bagaimana cara yang sesuai atau menjadi pilihan hati untuk iolss bereksperimentasi... Huh...Sejak2 berhijab semenjak setahun setengah yang lalu... memang gila bereksperimentasi dengan shawl uolss... satu obsesi baru selain dari handbag, kasut dan baju...Muahahaha.... Gila bereksperimentasi dengan shawl yer bukan selain dari tu yer... Ihikss... 

Biasalah, bila ada masa, memang rajin bukak YouTube, bukak Google, browsing tutorial segala tutorial belit shawl yang ada... Sungguh... bila orang tanya... Contohnya akak sorang kat office iolss... "Dik, ko baru pakai tudung kann??? Tapi, ko lagi pandai belit2 tudung dari akak..."... Ho ho ho... Akak oiii, iolss ni asalnya dummies jugak... Tapi disebabkan keinginan membuak2 untuk kelihatan menarik dan kemas dengan hijab itu, iolss memang gigih diakui mencari2 segala bentuk bagai tutorial belit membelit shawl ni kak oiii.... Lagi2 iolss memang agak concern jugak cara belitan shawl iolss... Ada anak kecik ke, tak ada anak kecik ke, iolss tetap gigih membelit shawl tu... Ha ha ha... Ash kalau dapat Mummy yang nak kata fashion victim taklah fashion victim sangat...Jadilah macam ni... So, kalau nak ke mana2 bertabahlah Ash tunggu Mummy bersiap yer... Ihikss... 

Cuma kalau memang dia dah tantrum, memang pakai mana yang rasa senang jer lah belitannya... Tudung awning??? Errr... I is tak minat dan tak pernah ada... #ehhh ada sehelai jer... Dan memang jarang pakai sangat yang sehelai, kecuali ada baju2 yang tertentu... 

Ok, panjang lagi membebel... ha ha ha...biasalah iolss kalau tiba mood membebel tu memang tak boleh blah... oklah oklah... Makanya, iolss pun dah dapat sebarang 2 cara mengayakan serta untuk membelit Capsule Cut Shawl ni... (*Capsule Cut Shawl yang iolss ada memang agak panjang...tu yang pening sikit nak belit celah kot mana tu...muahahaha).... 

Kedua2 tutorial ni iolss jumpa di SINI dan bolehlah iolss bereksperimentasi pagi esok kann??? Ermm... kalau gambar kecik sangat sila klik untuk tumbesaran yer??? Elehh, macam tak biasa pulak uolss ni tau... 

*Menaip sambil fikiran ke condition jalan nak balik kejap lagi ni... surely congested tahap heavy metal ni sebab hujannn.... 

**Cari stailista Capsule Cut Shawl, sambil2 tu, mata menjeling2 shawl yang depa jual...muahahaha....

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Hijab | Capsule Cut Shawl Stailista, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, September 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. Wow...i is jelesvdgn yg pakai shawl...biasanya nk bersiap pun ank dah meragam.last sekali sarung tudung instant jg...pengorbanan mak kt ank. Esok ank besar sket bole kembali melilit ^^

    ReplyDelete
  2. tengok orang lain pakai tudung belit2 mcm cantik..tapi bila sendiri pakai macam ape jer..haha...

    ReplyDelete
  3. cantik style ni..amek masa nak try tutorial ni..mesti gojes kak farah kan

    ReplyDelete
  4. Hah.good sharing.. Boleh cuba fesyen lain plak nanti

    Jom bagi PETUA
    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/09/segmen-petua-ketumbit-ohhhh-ketumbit.html

    ReplyDelete
  5. Dulu akak memang tak pakai langsung tudung awning ni. Balik-balik bawalll jugaakk..Tapi bila dah lelama terpaksa sesuaikan dengan keadaan dan terima hakikat, tudung awning lebih mudah disarung dan takde isu kehilangan pin dan brooch disitu..hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY