Home » , , , , , , , , , » Fikiran, Hati & Perasaan Seorang Mummy Yang Bekerja...

Fikiran, Hati & Perasaan Seorang Mummy Yang Bekerja...

Nak kata omelan tak jugak...tapi mungkin perkongsian rasa kot??? Muahahaha.... Perkongsian rasa iolss sebagai Mummy yang berkerja dan ada kalanya terpaksa meninggalkan Ash di hujung minggu sekejap disebabkan tuntutan kerja yang lain... Gigih tak??? Gigih tak uolss??? Mummy Ash cari rezeki nak besarkan anak??? Nak bagi anak pakaian, makanan, keperluan, toys, recreation, education dan segala bagai keperluan anak... memang macam nilah gayanya...Semua orang pun macam iolss jugak kann??? Parents akan melakukan apa sahaja demi anak kann??? 

Tapi bila dah pergi bekerja tu.... 

Jam... cepat2lah berputar sehingga tiba waktu balik...Walaupun seorang ibu itu boleh bergelak ketawa, boleh fokus dengan kerja, boleh happy2 sana sini...di dalam hati tetap anak... dan nak cepat2 balik semata2 nak jumpa dengan permata hati. Tapi akan lebih happy kalau dapat bawak anak bersama2 sekali. Lagi happy hati Mummy. Ha ha ha...

Setiap pertukaran jam... anak tetap di ingatan serta hati... Memikirkan, apa yang sedang dilakukan oleh anak pada waktu dan ketika itu, tidur ke? main ke? menangis ke? dah susu ke? dah makan ke?... Dan kalau2 bagi uolss2 yang dah ada anak yang dah sekolah tu... ok ke tidak anak kat sekolah? Errr...betul ke tak betul? Tanyalah dulu manalah tau kot2 ada parents yang jenis tak kisahlah, kalau kat sekolah, pandai2 dialah... Hu hu hu... Tak kottt...semua orang sayangkan anak kann???

Bila dah tiba waktu balik nak sampai rumah cepat jer dalam hati...Ha ha ha...Iolss lettew... Ermm...uolss pun ada jugak kan? kan? kan? Dah tu... kena pulak stuck dalam traffic congestion (huh tak habis2 lagi mengomel pasal ni...ha ha ha...) ...macam dalam entri live update sangatlah semalam di SINI... Tekanan perasaan sekejap uolss...Ha ha ha... Tapi tak adalah sampai physcho...cuma macam tak suka ok, tak suka, I is nak balik nak jumpa anak, nak spend time dengan anak...Elehhh...macam iolss sorang jer ada anak kann??? Hik hik hik...

Lagi2 syahdu dan sendu giteww...bila bukak jer pintu rumah, dia dari dalam rumah, tengah main2 duduk dalam walker... Automatically, boleh ceria and hype semacam dan berlari dengan laju menuju ke arah Mummy dia... adehhh...tacing sangat hati Mummy tau.... selagi tak diambik selagi tulah tangan tu mendepa mintak angkat... Sob sob sob... Pandai ek??? Mulut pun mulalah bising mengongoi, tak sempat nak letak barang pun... Muahahaha...Kadang2 dengan handbag, dengan barang kat tangan... ambik jugak dukung sebelah tangan...Huh, macam tu baru puas hati dia uolss...

Macam semalam... muacksss... setepek cium ketat2 kat pipi Mummy... Macam cium orang geram sangat... Sampai Nek Ma dia tanya... "Ash... berapa tahun tak jumpa Mummy tu???"... Muahahahaha... Ash, Ash... ada2 jer telatah dan cerita dia...

Kalau boleh Mummy buat macam ni, dah lama Mummy buat ok??? Di mana ada Ash di situ ada Mummy, di mana ada Mummy di situ ada Ash... ha ha ha...

Source Extracted from Google

*Semua Mummy2 yang kerja memang rasa perasaan macam ni kann??? Errr tak ada ke??? Ke iolss jer sorang??? Ha ha ha... Mesti ada kann??? Tapi, suka atau tidak, demi mencari rezeki, sometimes memang kita kena tinggalkan anak kann??? Kelangsungan hidup dan komitmen yang perlu dilangsaikan menanti... Kalau tak kerja apa nak jadi kann??? Gitewwlah kehidupan weolls sebagai parents2 ni ye tak???

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Fikiran, Hati & Perasaan Seorang Mummy Yang Bekerja... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, September 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. Memg begitula la kan sis apa blh buat kita mencari rezeki utk ank juga kan

    ReplyDelete
  2. seronok baca pengalaman mummy.. hehe
    jemput singgah blog Cik G nanti :))

    http://zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hati memang selalu berat kalau nak keluar. tak sanggup nak tengok muka anak2 :(

    ReplyDelete
  4. kan...badan yg penat terus hilang bila tengok wajah anak..subhanallah Allah lahirkan perasaan itu utk kita seorg ibu..:-)

    ReplyDelete
  5. Sy anak anak ag.. blum.jadi parents. Bestnye ade anak kan..

    ReplyDelete
  6. Tu la push factor saya utk berhenti keje dulu

    ReplyDelete
  7. best nyer ade pocket kat depan mcm kangaroo tu.. =D

    ReplyDelete
  8. Semacam Ben pernah up status fb, ..time 5pm lebih tu dah ready tggu mama/ibu/mommy balik..termasuklah papa/ayah/daddy segala..
    memang menuggu kepulangan itu sangat mengujakan. Hurmm

    ReplyDelete
  9. Haha..ok..Saya syahdu baca luahan ni..saya pun pernah rasa apa yg farah rasa..hoho

    ReplyDelete
  10. Farah, i feel u bebeh...dah pernah rasa sblm resign kerja lps pantang ank no 2.

    ReplyDelete
  11. sama lah kiteee....
    walaupon tak tempuh jammed, tapi kalau traffic lambat pon rasa nak jerit sebab nak cepat sampai umah jumpa anak..hukhukhuk...very the mak2 sgt kan..

    ReplyDelete
  12. memang terasa macam yang farah cakap...kira masa nak balik je nak jumpa anak...

    ReplyDelete
  13. Ya..saya menangis bila trpaksa hntar anak ke nusery waktu jmur dia 1thn setengah...bertahan selama 2 minggu..anak jadi murung. Lps tu cari pengasuh yg tak jaga ramai baby..jom ke blog saya 😊

    ReplyDelete
  14. saya cmni jugak dlu hinggalah saya decide kena jugak berhenti kerja. tp nak berhenti kena ada income yg at least lebih dr gaji asal yg ada. akhirnya ada jalan.

    ReplyDelete
  15. Bukan yangbekerja je..yang tak kerja macam saya ni pun sama je..heheheh...kalau boleh kemana2 je nak kendong je anak tu..tak boleh lepas ..saya ni anak pi sekolah pun dah asyik tengok jam..tak sabar tunggu dia balik..:)

    ReplyDelete
  16. sama laa. masuk opis terus tengok jam & harap jam tu cepat cepat laa kul 6, nak balik! tak sabar nak jumpa anak anak hehe

    ReplyDelete
  17. semua mummy camtu... sha dah besar dah kahwin pun mama mesti rindu walaupun ada adik2 lain... kalau jumpa tu peluk taknak lepas... hihi

    teringat masa sha kecik, mama kerja, balik kerja attack anak2 dulu.. peluk cium... sayu laa entri kak fara... sobs

    ReplyDelete
  18. lumrah seorang ibu kan farah..dia mgandungkn mmg lah setiap msa kalo blh nk tgk ank depan mate..bt ape..dah mkn ke..dah mndi ke.. :)

    ReplyDelete
  19. naluri seorang ibu memang fikir anak setiap masa. apepun ini dugaan bagi ibu yang bekerja di luar.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY