Home » , , , , » Drive Carefully Pregnant Mom On Board!!!

Drive Carefully Pregnant Mom On Board!!!


Secara kebetulan, gambar ni iolss snap semasa on the way balik dari PICC semalam. Cerita tentang PICC boleh refer di entri sebelum ini di SINI ... 

Apa yang menarik sangat??? Something rare yang baru pertama kali iolss jumpa uolss... Hu hu hu... Car signage yang ditulis tangan di atas kertas A4 serta ditampal di cermin kereta dengan menggunakan cellaphone tape... err betul ke tu iolss eja tu... muahahaha... 

Dan paling menarik lagi adalah wordings yang ditulis tangan sendiri oleh si pemilik kereta barangkali??? DRIVE CAREFULLY PREGNANT MOM ON BOARD!!! Kalau sekali imbas baca, bunyi buah butir perkataan ibarat amaran keras dan marah uolsss... Ha ha ha, ke kot iolss jer yang terasa macam bunyi dia marah???

Hurmm... tapi setiap sesuatu tu bersebab kann??? Mungkin disebabkan itu adalah anak yang pertama dikandung jadi theyolls sangat berhati2??? Atau mungkin disebabkan ada pengalaman sebelum ni yang pernah terjadi menyebabkan mereka mengambil keputusan untuk menampalkan notice berkenaan??? Apa pun pasti ada alasan di sebaliknya kann??? 

Sebenarnya, sama ada, ada pregnant lady ke atau tak ke di dalam kenderaan lain... weollss sememangnya perlu memandu dengan berhati2... Tetapi baguslah dia buat macam tu... at least something yang rare bila dibuat akan menarik perhatian kann??? So people will tend to be extra alert... Sayangnya suami dia pada isteri dan anak kan??? Alhamdulillah... 

*Errr tetiba terfikir... kepohchi kah iolss??? Uhuksss... habis tu dah nampak depan mata dan rare pulak tu... Saja2lah kongsi dengan uolss... Salah ke??? Kalau salah tak perlah... sorry...sob sob sob... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Drive Carefully Pregnant Mom On Board!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, September 15, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. kalau kak fara tak kongsi, iolssss pun tak tahu ada yang gigih buat sign gitu.... hihi... respect !

    ReplyDelete
  2. prgnnt lady pon emo kdg2 ..tu kne aware driver lain ..huhu

    ReplyDelete
  3. X slh pun sis hhee..mungkin prnh trjdi sesuatu Dan Kali ni lebih brhati2

    ReplyDelete
  4. hahaaa.. baik tulis tangan, menarik perhatian..kalau beli yang kat kedai, orang tak tengok pun stiker tu..betul tak?

    ReplyDelete
  5. selalu jugak tgk car signage camtu.. tapi tulis sendiri ni memang rare sesangat la..haha

    ReplyDelete
  6. haah... agak kepochi. hihi...
    btw, tak apa pun. =)

    ReplyDelete
  7. kalau nampak sesuatu yang rare sapapun akan tertarik nak tengok, betul tak?

    ReplyDelete
  8. penah tgk kot..tp bkn la yg tulis sendiri mcm ni..LOL ^.~

    ReplyDelete
  9. she should write the label besar sikit hehe

    ReplyDelete
  10. Mmg rare... Tapi sy x berani nk tmapl notis on board ni..sbb nnt kalau org tahu lagi bhaya kot... Sbb kita tahu pmdu kt mlaysia ni cmne.. Penyangak pun pakai smart dh la ni.. Huhu.. Nauzubillah..

    ReplyDelete
  11. untuk driver lain lebih carefully lah kot kan..ke sebab lain..tak tahulah kan

    ReplyDelete
  12. yup..selalau kene berhati-hati masa bawak kereta..lor awat die tak beli sticker car tu

    ReplyDelete
  13. Kena hati2...mugkin masa ni dia lum bli sticker lg kot ...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia