Home » , , , , , » Dah Demam Kimono Cardigan Pulak Dah...

Dah Demam Kimono Cardigan Pulak Dah...

Yer, iolss tengah demam Kimono Cardigan uolss... Sampai terbayang2 dan terigau2... (over-nyalah hayat kann???)... Tapi serious talk, memang tengah looking forward nak tambah collection...ha ha ha... Entah...tetiba terasa best pulak...tetiba rasa cam cool!!! (cool-lah sangattttt)... Tapi iolss minat lah...minat ok??? Dan kalau dah minat tu biasalah, harus dapatkan giteww... 

Kimono Cardigan ni diperbuat daripada macam2 jenis material, ada yang cotton, satin silk dan chiffon. Dan paling iolss suka adalah chiffon uolss. Banyak yang weolls nampak jual kat luar sana adalah chiffon. Kalau brand ZARA, theyolls lebih prefer jual Kimono Cardigan daripada material satin silk. Sebab satin silk ni kann kain yang mahal, kilat an memberikan sentuhan elegant kepada si pemakai. Hurmm... alaa...kalau chiffon pun weolls tau gayakan meletops jugak uolss... Baju mahal mana pun kalau tak salah gaya, akan nampak awkward jugak... Kalau macam Bhumi Batik, diaorang gunakan batik cotton sebagai Kimono Cardigan theyolls... Macam tulah ceritanya trademark theyolls... 

Source Extracted from Google: ZARA Kimono Cardigan
Source Extracted from Google: Chiffon Kimono Cardigan
 
Source Extracted from Google: Cotton Kimono Cardigan
Tak kiralah weolls nak pakai jenis yang macam mana rupa gaya, tapi one thing... material yang weolls pakai harus sesuai dengan majlis dan keadaan giteww uolss... Kalau untuk casual santai, weolls boleh memakai Kimono Cardigan dari jenis cotton ataupun chiffon. Meanwhile kalau untuk majlis formal, and if weolls nak nampak elegant, pakailah dari material satin silk giteww... Plus pulak dengan accessories yang fit... perghhh... terbayang2 mata iolss ni dah uolss... (over sangat tauuu...)

Antara yang sempat iolss Google... 

Source Extracted from Google
Source Extracted from Google
Source Extracted from Google
Source Extracted from Google
Source Extracted from Google
Source Extracted from Google
Source Extracted from Google
Memang terbayang2 jer dah ni...ahaksss...uolss macam mana??? Dah lama jatuh cinta??? Atau baru jatuh cinta??? Ataupun sama dengan iolss... *_^

*This proves that Mummy Ash ni memang shopaholics...muahahaha...ada2 jer dalam kotak pemikiran dan ada2 jer nak tambah collections kann??? Phewww.... bahaya ni bahaya...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Dah Demam Kimono Cardigan Pulak Dah... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, September 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

33 comments:

  1. dok kat kampung ni, tak tau nak pakai masa bila. ahahhahahahaa

    ReplyDelete
  2. cantiknya..ada dapat hadiah dari blogger kimono cardigan ni,tapi tak pandai ler pulak nak memadan dengan baju nie....tak pandai nak bergaya...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan singgah ptg Farah...cantiknya...Diana pun suka pakai cardigan...tapi yg jenip kimono belum penah pakai lagi...

    ReplyDelete
  4. mmg fashion skrg kan, lawaaa tgk org pakai!

    ReplyDelete
  5. suke tgk org pakai ngan dress..nmpk feminin..

    ReplyDelete
  6. perghh! memang cantik..tambah kalau meterial dia silk pasti cantik terletak d badan gitu. Memang tempting ..tapi sesuai ke untuk orang tinggi cam iolss ni dear? huhu. Tak sabar nak tengok Farah memperagakan kimono cardigan ni ^^

    ReplyDelete
  7. cantikk...baru dlm bln ni nmpk byk dekat newsfeed..tgh trend skrg ni
    farah sila rembat selai dua ye ;)

    ReplyDelete
  8. Kak farah cantikkkkkk!!! dah terberkenan jugak nie...semua salah akak..heeeeee

    ReplyDelete
  9. hari tu saya dah terjatuh cinta dengan satu kimono cardigan dekat satu instagram. yang style sequin sekrang ni. sekali bila dah try...uwaaaa...buat dri ini lebih gemuk. mencik betul..

    ReplyDelete
  10. cantikkan dah demam pun siap tempah tailor untuk raya hj nt hahaha

    ReplyDelete
  11. mmg rmi yg dh pakai kimono ni..tp sy masih blm berpeluang lagi nak beli.hehe..sesuai ke?

    ReplyDelete
  12. Haah sekarang tgh trend...jom beli jom...

    ReplyDelete
  13. Waduhh cantik bangat sis tergoda suda ni

    ReplyDelete
  14. cantiknyer la hai...klo ada beli, roger2 yer farah...^_^

    ReplyDelete
  15. lawa2... tengok erin malek dalam misiku kuza tu dia byk pakai kimono ni kan..

    ReplyDelete
  16. sy ada 2 pasang...kebaya kimono & kimono cardigan..suka sgt!! :D

    ReplyDelete
  17. cantik je bila tgk org pakai tapi bila umi nak pakai rasa cam buruk plak di bdn ni huhuhu...

    ReplyDelete
  18. Sally ada jugak jumpa banyak utk plus size, tapi tak muat kat lengan -____-''

    ReplyDelete
  19. Kimono Cardigan memang cantik.. tapi lagi suka kalau no see-through punya material :)

    ReplyDelete
  20. kak farah, tolong lah jgn influence sy nk membeli jugak.

    p/s : tp mmg cantik ah.. haha

    ReplyDelete
  21. suka..suka...kimono cardigan..tp blm pernah beli tgk org pakai sgt cun

    ReplyDelete
  22. Alamak... Kak farah ni.. Dah pengaruhi saya la.. Hihi

    ReplyDelete
  23. tau xpe..tapi yang cam kebaya tu ada nama dia kan..tyrakebaya ke apa..tak ingat (baca dalam metro bulanlepas)

    ReplyDelete
  24. tengok orang pakai cantik..kalau nad pakai..ermm mesti tak lawo

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY