Home » , , , , , , » Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda...

Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda...

Source Extracted from Google
Fuh fuh fuh... ni nak menjawab #cabaran30hari untuk hari yang ke-2 pulak... Disebabkan ada timing yang telah digariskan oleh Mak Tiri makanya kira aci-lah ek??? Mummy Ash siap2 buat entri awal2 disebabkan masa yang amat mencemburui iolss...ha ha ha...bila sampai jer arahan suruh launch entri, kita blast jer by clicking the publish button giteww... Hu hu hu... 

Soalan simple, tapi tak se-simple yang disangkakan untuk iolss menjawab uolss... Ha ha ha... Sebab hati ini bukannya mudah untuk dimenangi ok??? Seriously no jokes, bukan senang nak memenangi hati seorang Farah Waheda... Tak percaya??? Try me??? Uhukss, giteww sekali statement nak bagi uolss percaya ye tak??? Ha ha ha...up to uolss nak percaya ke tak nak... 

Ermmm...ermmm... macam mana nak cakap ek??? 

5 Cara Memenangi Hati Iolss??? 

1. Jujur dalam setiap perbuatan dan percakapan di dalam satu2 perhubungan, tak kiralah kawan ke, husband and wife ke, adik beradik ke (ok this does not apply to me sebab iolss tak ada adik beradik sedarah sedaging sekandung segala bagai), adik beradik (kengkawan...ni main angkat2 lah ni...ha ha ha)... Anything just bagi tau jer, tak payah selindung2 atau cakap belakang2... Sebab iolss memang tak suka orang yang suka selindung2 atau cakap belakang2 ni... Tell it straight to me...Things might get worse if I gotta find it out...

2. Ikhlas... Orang kata ikhlas ni memang susah dan sukar kita nak nampak dan bayangkan... Yup... betul, sebab tu hati iolss tak senang nak dimenangi uolss... Muahahaha.... Ikhlas itu akan kita nampak dan akan terkeluar setelah beberapa ketika atau beberapa lama kita kenal seseorang itu... Bukan sehari dua... Bila dah lama kenal, sometimes kita boleh baca dan boleh agak keikhlasan seseorang tu dari percakapan, perbuatan dan perilaku dia... So, ikhlas ni takes time, jadi nak memenangi hati iolss pun takes time... As I said, pukul rata, tak spesifik pada pasangan hidup saja... kawan2 pun iolss akan follow the flow dan kaji ok??? Sebab dah banyak kali terkena, so lesson taught me so... 

3. Sense of Humour... any relationship without sense of humour is boringgggg.... Iolss suka orang yang boleh buat iolss gelak dan tertawa dan yang boleh menceriakan hari2 iolss... Tak adalah all the time uolss kena jadi mak lawak atau pak lawak... Tapi masa2 yang bersesuaian lah... Dan seharusnya sense of humour on its own way bukannya melawak something "fun but it's not funny" ok...Itu memang saja nak mengundang lah tu...

4. Bersederhana... orang yang bersederhana serta tidak menunjuk2 iolss suka... walaupun diri mereka mempunyai banyak kelebihan tetapi mereka tetap bersederhana dalam setiap perkara... iolss tahu mereka ada kelebihan tapi mereka adalah orang yang "down to earth" ... Yes, orang yang "down to earth" dah dapat satu kunci dalam memenangi hati iolss... 

5. Presentable... ermm...how presentable is presentable... tak adalah kena sado jer all the time, tak adalah kena muka kacak, macho, diva, bla bla bla... maksudnya gaya tata rias diri luar dan dalam yang bersesuaianlah... Iolss suka orang yang ada sense on how they should bring themselves, bukan semata2 kerana pada pakaian ok??? How someone bring him/herself di hadapan orang lain... Kalau poyo, suka up diri sendiri most of the time, cakap macam nak bermusuh jer dengan orang atau nak cari musuh dengan orang... Iolss is kurang sikit... Apa orang kata, tak ley gi lah tak ley gi... Memang iolss bekulah kalau terpaksa berhadapan dengan orang yang macam ni...Rasa macam nak jer angkat kaki dari situ dan escape myself...muahahahaa.... Sebab??? Sebab iolsss tak adalah goody goody to shoes sangat cuma tak berapa selesa bila ada dengan orang yang macam ni... 

Hu hu hu, banyak lagi sebenarnya, tapiiiii... sebab 5 jer...kita bagi 5 jer lah...muahahahaha.... Till then, cheerios!!! 

*Nantikan cabaran seterusnya... adehhh...makin hari makin mencabar pulak Mak Tiri ni...kui kui kui...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, September 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

35 comments:

  1. wah..dah cabaran kedua la...akak baca...

    ReplyDelete
  2. klau xde sense of humour bosan jugak kn kak farah.. kne la fun2 sikit.. setuju.. :)

    ReplyDelete
  3. Tinggi demand kamu tu farah yg bubbles..haha, susah ke dulu hubby u nak tackled.

    Okay bab besederhana dalam segala hal itu juga yang pcl mahukan.

    ReplyDelete
  4. Qaseh low profile je .. dpt tak menangi hati kak farah .. kalau dp sudilah kiraanyaaa kitaa ehemmmmm haha kawan2 :p

    ReplyDelete
  5. alamak... susah jugak nak tackle farah ni hahahaa

    ReplyDelete
  6. hehe... rajin farah menyahut cabaran mak tiri yer ;)

    ReplyDelete
  7. okeh saya sederhana orangnya hahahhaa....

    ReplyDelete
  8. Setuju dengan sense of humour tu.. hehehe

    ReplyDelete
  9. I agree with u farah...plg best suka dgn point sense of humor & down to earth tu..

    ReplyDelete
  10. Saya sederhana kak..dont worry . Hahaha

    ReplyDelete
  11. Wahh TERBAIK la dah masuk hari kedua dahh ..All the best Farah

    ReplyDelete
  12. Kelakar tu memang perlu kan farah, kalau tak boringggg je haha

    ReplyDelete
  13. ada byk ke?kena boh smua la cmtu...hihihi

    ReplyDelete
  14. Sis, yg presentable tu mcm nk gi interview jee ... Hihihihi

    ReplyDelete
  15. Orang yang sifat lucu bagaikan penyeri untuk kita..kan??

    ReplyDelete
  16. Yepp betul tuu. Ape punn, bersederhana lah dlm apa jua kita buat :)

    ReplyDelete
  17. Amboi... Hahahaha i jujur tau... Bahaha

    ReplyDelete
  18. ramai sungguh blogger yang suka part sense of humour ni kan... hihi... kita perlulah bergumbira kan kak fara...?? mihmih

    ReplyDelete
  19. wah..bersederhana..samalah kita.. hehe.

    ReplyDelete
  20. Fuhh sense of humors... :) i like..

    ReplyDelete
  21. I lioke yang bersederhana itu! huwaa suka kak farah! semua yaya setuju..

    ReplyDelete
  22. Akak suka semuanya...dan mmg dlm diri adik...if x leh gurau...duk surau la kan....

    ReplyDelete
  23. Okey sep! Kita boleh friend friend. Hihi. Bila nak kenal farah depan2 nie.
    Irra dh baca ni. Tapi rupanya tak komen lagi. Hoho

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY