Home » , , , , , , » Cabaran 30 Hari | Hari 15 - Surat Kepada Seseorang

Cabaran 30 Hari | Hari 15 - Surat Kepada Seseorang

Source Extracted from Google
Yuhuuuuu.... pagi uolsss... ha ha ha...lewat sikit pulak iolsss membebel pagi ni kann??? La la la...still sober lagi sebenarnya, malam tadi balik lewat...dekat pukul 12 am baru reach home dan dekat pukul 3 am baru mata ini terlelap... Kesian anak Mummy, mencari dia yer??? #ehhh pergi mana??? Nantilah iolss cerita dengan uolss ke mana destinasi iolss malam semalam... Ada cerita baikkk punya... Especially to those yang sangat concern dengan beauty... 

Ok, ok... masuk kepada cabaran 30 hari yang tertangguh iolss ni ha...Ho ho ho, orang lain hari ni dah masuk hari ke-18 kot??? Iolss ketinggalan 3 hari belakang... teruk betul KPI kali ni... ha ha ha...biasalah manusia biasa mana ada yang perfect 100% ada kalanya ada kekhilafan dan ada kalanya ketinggalan juga di belakang... Sometimes you are up, sometimes you are below...when you are below, work on how to put things back into its place... Begitulah caranya bagi iolss... Don't mourn, don't drag over frustration and sadness, cause it will give you nothing, it will only make you tense, stress and dot dot dot...muahahahaha...sambung jer lah sendiri yer...rasanya uolss pun tau... 

Ok, surat kepada seseorang??? Hurmm... well well well... Kalau surat untuk Ash iolss pernah kongsikan di dalam entri INI, dah selamat masuk time capsule dah punnn...ha ha ha... surat untuk haters...not to say really a term of surat lah... tapi lebih kurang lah... iolss dah kongsikan dalam entri INI .... so kira dah complete-lah kann??? Dan tak macam adventure dan best-lah kannn??? Duk ulang2 entri yang sama...He he he... Makanya iolss twist jauh ke depan dan beyond reality sikit... Huk huk huk... Surat kepada seseorang ni ditujukan kepada my future daughter in-law ("DIL")... Amboiiii jauhnya imaginasi...muahahahaha... 

Source Extracted from Google
Ehemm...ehemm... Bismillahirahmanirahim...

Dear Future Daughter-In-Law,

Masa Mummy (wahhh Mummy terus giteww uolsss...ahaksss)... menaip surat virtual ni, you are likely still a toddler. So, Mummy tak tau who are you, how do you like, where you are, who's your parent... ekekekekeke.... Either way, you exist out in the world somewhere and we've yet to meet...In Shaa Allah... Kalau umur Mummy panjang ok???

You can bet your bottom RM that I will always have at least "some" influence over my son's behaviour and decision-making (being oppositional totally counts, by the way). That being said, Mummy ni ada few expectations of you that we should get it straight...Ho ho ho... (garang ker future Mother In-Law ni???)

You Will Not Use My Son As Your Emotional Whipping Post
Tolong kawal emosi. Jangan malukan anak Mummy for sharing his feelings. FYI, Mummy tak ada budaya PMS ataupun Abah issues as carte blanche to be a jerk ok??? That garbage is demeaning to women and a lazy excuse for being an awful example of a human being.

You Will Not Use My Son As A Sugar Daddy
To be fair, you might be the one with the high paying job and so if that's the case then you go, girl! I can assure you that I won't tolerate my son mooching off you. Tapi in case you're not the breadwinner, then I have 3 little words for you... Pull Your Weight. Mummy ni bekerja dan blogger, so Mummy totally get the whole not-making-enough-money-thing. Tetapi kemalasan dan moochitude is just inexcusable.

You Will Not Be A Bridezilla.
Ok, boleh Mummy cakap dari hati ke hati??? Wedding nampak fabulous dalam magazines, tv dan segala...tapi actually they are a freaking nightmare to plan... Zaman Mummy ni punn dah berpuluh2 ribu ringgit belanja apakan lagi zaman uolss kann??? Entah2 mau cecah dekat ratus ribu kot??? Al-maklumlah barang2 and expenses makin mahal kann??? Boleh beli sebijik kereta agaknya...Hew hew hew... Simpanlah duit sikit, guna duit tu lepas kahwin, sebenarnya yang nak banyak pakai duit lepas kahwin bukan masa kahwin... ermm...nanti Mummy pesan kat Ash jugak...   

I Don't Need to Know Everything About My Son
Anak Mummy adalah seseorang yang terlalu istimewa pada Mummy and always holds a special place in my world. Tempat yang special tu kadang2 buffered by imaginary greatness in order to keep Mummy sane. Please don't ask me to take sides. Also, save details about your relationships for your friends yer...Jangan semua nak bukak pekung kat dada nak bercerita dan mengadu domba kat kengkawan pulak. Mummy dapat tau, siap!!! Kisah rumahtangga bukan untuk cerita luar dalam kat kawan2...untuk diselesaikan suami isteri.

Respect My Son & Love Him Sincerely & Unconditionally As I Do
Macam mana Mummy jaga Ash, besarkan Ash... do more than that... Ash tu lah satu2nya anak Mummy... Jaga dia betul2, hormat dia sebagai suami dan jadilah isteri yang baik... Baik bukan bermaksud di hadapan pijak semut tak mati, di belakang buat kerja lain diam2 atau bertukar kulit macam iguana... Jadi isteri mengikut landasan Islam, bukan jadi bini ok??? Sincere, honest... Show your true colour, jangan jadi hipokrit... Tak guna berlakon sebab lakonan tak kekal... Mummy say these with high hopes that my son turns out as charming and level-headed as I hope he will and that he will court a lady who is deserving of his affections. I hope that you will turn out to be a lovely and wonderful person. 

In many ways I can't wait to meet you. Sebenarnya banyak lagi pesanan...muahahaha...tapi cukuplah setakat ni... But, honey, if you turn out to be that hussy, I described earlier then you and me, we'll have some problems. 

Love,
Your Future Mother In-Law 

Perghhh, panjang jugak iolss merapu meraban..muahahahha... ting tong sebab sober kann??? Errrr...takut gadis2 nak jadi menantu iolss macam ni...muahahahaha.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cabaran 30 Hari | Hari 15 - Surat Kepada Seseorang , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, September 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. Aucchhhh ! I'm touched baca surat akak untuk future in law ni. T_T

    ReplyDelete
  2. wah siap ada surat untuk bakal menantu.. heee suka baca ni kak farah :)

    ReplyDelete
  3. hehe...
    spe2 anak menepati syarat bole apply ni ..hihi

    ReplyDelete
  4. Kene print surat ni ..hheee... harapan sume mak2 ni... tambah lagi 1 syarat...mesti dah katam quran kalau boleh lebih dari sekali

    ReplyDelete
  5. fuhh..berpeluh2 DIL kalo baca ni nnt ;)

    ReplyDelete
  6. sweetnya... mak mertua dah siapkan pesanan awal2 untuk bakal menantunya tu....

    ReplyDelete
  7. tu dia aihhhh hahahha...pesanan khas tuk bakal menantu u ollss heheheh..advance tul la mummy ash ni...

    ReplyDelete
  8. to bakal menantu .... watch out with mummy arrr *tunjuk dua jari ke mata*

    ReplyDelete
  9. Takut tau nak kawan dengan Ash kalau cenggini mummy...heheh...

    ReplyDelete
  10. suweett angat kak..
    nak kenen bakal adik Iqy dengan Ash larr...
    Ehh???
    hehehe

    ReplyDelete
  11. wahh siap sudah surat untuk bakal menantu :) Besar amanah mummy untuk bakal isteri Ash ni

    ReplyDelete
  12. tu diaa...mummy dah bersuaar untuk menantu..ehhee

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia