Home » , , , , , , , » Cabaran 30 Hari | Hari 10 - Apa Di Dalam Handbag Iolss???

Cabaran 30 Hari | Hari 10 - Apa Di Dalam Handbag Iolss???

Sebenarnya cerita tentang apa yang ada di dalam handbag iolss ni iolss pernah up sekali dulu di dalam entri What Are Those Stuffies In My Handbag? pada bulan Jun 2013...Ha ha ha...punyalah lamo... Tapi tu sebelum Ash lahir... Lepas Ash lahir lainlah sikit pulak ceritanya yer...Dah pernah cerita, tetapi disebabkan menyahut cabaran, kita ceritalah lagi sekali...So jangan boringgggg pleashhh??? Hik hik hik... 

Gigih iolss tau... snap gambar isi perut handbag iolss...jeng jeng jeng, tapi tak nampak semualah... Hik hik hik... Kalau ikut2kan memang handbag iolss boleh diibaratkan seperti beg Doraemon jugak... bha ha ha... macam2 ada uolss... Oklah iolss huraikan satu persatu yer...silalah rajin baca... #mohonrajinbaca ...kalau tak rajin... tak apo, takdo sapo nak pakso...ha ha ha...

#1: Samsung Galaxy Note 8.0 ...wajib ado, tanpamu hidup tak bererti...muahahaha... itu adalah diperlukan untuk kerja2 blog dan sewaktu dengannya yer... al-maklumlah kekonon blogging on the go and mobile blogger...Eh tapi betul tau...most of the time, 90% of my entries adalah dihasilkan dari ini... Hua hua hua...Dan juga ianya merupakan sumber komunikasi iolss... 

#2: Purse / Wallet...Kalau tak ada macam mana nak spend and shopping galore...muahahahaha...

#3: Make up pouch iolss... dalam tu segala jenis macam lipstick, lipgloss, getah rambut, pins, clips, sikat, pocket perfumes, oil blotter, brooch, xxx (he he he... pakaian wanita setiap bulan), semua dilambakkan, untuk kegunaan masa2 emergency katanya... manalah tau kann... tapi iolss bukan jenis yang suka nak touch up2 sangat make-up...kalau dah pakai tu, tu jerlah, unless kalau lepas solat lah kann??? cam entah...rasa cam semaks and gediks pulak sikit2 nak touch up, sikit2 nak touch up...kelam kelibut pulak nak kejar masa kalau sibuk nak touch up...

#4: Hand lotion and hand sanitizer...sangat perlu ok???

#5: Handsfree, ye lah kalau nak driving macam mana nak cakap sambil pegang telefon yang besar gedabak ni uolss??? Kenalah pakai tangan percuma tu, kalau pakai loudspeaker is no fun... tak berapa nak clear kot...Especially kalau driving ada passengers...raca macam tak ada privacy jer...muahahaha...

#6: Pen 2 batang...

#7: Resit2 ATM, resit parking, resit shopping yang lupa nak dikemas atau dibuang...bak kata mama iolss...suka buat sampah dalam handbag...muahahaha...tapi 2 kali seminggu iolss bersihkan tau... belum lah jatuh tahap pemalas atau dasar pemalas lagi... buruk benau bunyinya tu...

#8: Gula2 (ini kadang2 jer...ikut mood atau bila mysuami bagi...ha ha ha)

#9: Teropong ajaib iolss...glasses... untuk saat2 emergency... sebagai contohnya, kalau hujan lebat kena drive pakai glasses...kalau malam raca macam tak nampak kena drive pakai glasses jugak...al-maklumlah ada astigmatism dan juga rabun jauh...tak lupa juga contact lens container and solutions.... kalau tak macam mana nak simpan contact lens bila nak pakai glasses ye tak??? 

#10: Kunci rumah...kalau tak ada kunci rumah macam mana pulak iolss nak masuk rumah ye tak???

#11: Access Card office dan kunci office...  

#12: Kunci kereta

#13: Segala jenis wayar yang melibatkan charger keyboard, charger dan powerbank... berselirat dalam tu...ha ha ha...

#12: Bila weekend... akan ditambah lagi dengan diapers, handkerchief dan botol susu Ash... 

He he he... rasanya macam ada yang tertinggal lagi ni... tapi bolehlah demi jawab soklan kann??? tu kurang tu...kalau ada bena yang boleh disumbat, selagi boleh disumbat semua nak sumbat dalam handbag... Hu hu hu... Sebab tu handbag iolss kena besar uolss...tak boleh nak kecik2 ni... Tak cukup space... Ahakss...

*Nak baca kaum Adam KBBA pulak...apo diaorang jawab tentang cabaran ni... cerita handbag wife memasing ke??? *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cabaran 30 Hari | Hari 10 - Apa Di Dalam Handbag Iolss??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, September 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. hehehe..biasa lah kan wanita ni,tak sah kalau semua tu takde..sebab tu suka beg besar...hehe

    ReplyDelete
  2. byknya brg haha... confirm kn bwk handbeg besar ni...

    ReplyDelete
  3. Macam macam ada.. macam poket doraemon dah.. heheheheh

    ReplyDelete
  4. pehhh..ni mmg beg doremon ni..byk gila..tp adatlah kan kak perempuan...

    ReplyDelete
  5. Ini beg ke almari ni? Hahahahahaaaa

    Beg ABM pun macam tu jugak, lepastu tukar beg kecik sikit sebab beg dulu rosak, pastu kena perli dengan kawan-kawan, "Mana poket doraemon ko Zura?" hahahahaha

    ReplyDelete
  6. Banyak nau isinya..tp jangan sayang nak libas peragut kalau dlm keadaan terdesak. Nauzubillah.

    ReplyDelete
  7. Handbag bagi seorang wanita...macam2 ada kat dalam....hehe

    ReplyDelete
  8. jadi mak2 ni h/bag penuh dgn mcm2...mcm poket doraemon ;)

    ReplyDelete
  9. Haha! Standard org pompuan.. Selagi boleh sumbat, sumbat.. Hikhik! ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  10. Wah..Meriahnya isi kandungan bag farah..hoho

    ReplyDelete
  11. MAcam2 kita nak sumbat selagi boleh sumbat... hehe

    ReplyDelete
  12. handbag mak2 ni segala macam harta karun ada..haha.. kekadang ultrman anak pon ada dalam handbag kan..

    ReplyDelete
  13. hehe..selagi boleh sumbat, nak sumbat je rasa semua..

    ReplyDelete
  14. Btl2 mcm beg doraemon ni kihkihkih

    ReplyDelete
  15. wah! banyaknya list.. hahaha.. nasib baik dkna capai beg kecik hari nie.. kalau beg besar entah apa-apa barang ada dalam tu

    ReplyDelete
  16. beg ajaib kak farah.. mintak je ape2..msti ade..hihi

    ReplyDelete
  17. sumbat kak selagi boleh sumbat..haha

    ReplyDelete
  18. banyaknya barang dalam beg..lagi besar beg lagi banyak barang kan :)

    ReplyDelete
  19. Yeaaaa! Sumbat selagi boleh hahaha :p

    ReplyDelete
  20. Mmg beg ajaib beg wanita dh khwin ni kan.. Hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia