Home » , , , , , , , , » Bila Malam... Dia Conquer Segalanya...

Bila Malam... Dia Conquer Segalanya...


Ha ha ha, right pictures at the right moment ain't it??? This is exactly how Ash will look like bila mana, dia tak dapat pegang tablet!!! Dush dush... bendanya satu tapi both Mummy and son berebut... Macam mana tu??? Yang anak sibuk nak tengok and swipe using his own fingers his learning apps... Yang Mummy biasalah... nak menaip entri blog dan buat apa2 kerja yang patut berkenaan dengan blog atau yang sewaktu dengannya. 

Yang menjadi rebutan di antara Mummy dan Ash
Nak tak nak, Mummy terpaksalah mengalah uolss... sebab tak larat nak dengar Ash mengongoi.... Memang bising mulut dia selagi tak dapat dan contohnya macam gambar di atas tu lah... Mummy nak ambik gambar dia, dia mengongoi nak jugakk... Huh... Selagi tak dapat selagi tulah dia bising... Tapi Ash nak pun bukan lama sangat... dah puas dia sendiri let go... Hurmm... tapi awas... kalau dia belum puas explore dan main swipe2... memang mendapatlah dia menangis tersedu2 sampai meleleh2 air mata uolss. 

Disebabkan tak nak dibiasakan sangat mengadap jer tablet dan disebabkan awareness terhadap banyak kes2 yang telah berlaku dalam masyarakat kita yang melibatkan gadget dan anak2... some of the time, iolss terpaksa sorok tablet ni dan jangan bagi Ash nampak langsung... muahaha... kalau tak haru biru rumah dibuatnya...Selagi tak dapat selagi tu lah dia mengongoi... Dah jadi satu kerja nak distract attention dia pada benda lain. Ha ha ha... kadang2 TV pun nak di-swipe-nya. Ingat TV tu semakTV???

Keadaannya agak meruncing uolss sampai kannn ada Nek Ma dan Atuk dia yang tukang back up suh Mummy dia dok beli yang ni... 

Source Extracted from Google
Ho ho ho, tapiii... Mummy dia memang tak belikan lagi punn.... Err nak beli ke??? Perghhh Mummy kecik2 dulu tak adolah menda alah ni semua nak oiii... Kemain sungguh2 Nek Ma dan Atuk dia back up dan bagi arahan kat Mummy ek??? Wargh kah kah kah... Hurmm, kalau ikut Mummy dia tak boleh dimuakan sangat from one side of it but from another side of it in sense of development... mungkin ada bagusnya jugak... Ada pros ada cons betul tak??? Dan tak boleh dibiarkan sangat dengan gadgets pun, nanti jadi anti-social pulak anak iolss... Muahahahaha... Sebab kawan2 office yang ada anak dan anak buah ada cerita, yang anak2 serta anak2 buah theyolls jadi tak bercampur dengan orang sebab sibuk atau leka dgn gadgets jer uolss... Hurmm, kalau dah beli punnn, nampak gayanya kenalah strict macam iolss buat sekarang ni... Ada masanya dan not always... Memang Mummy kena firm jugak dengan Ash. No matter what...

*Ekekekekeke, kalau beli tablet yang murah2 boleh tak??? Cari yang brand cap Ayam punya... alaa... dia nak main sekejap jer... Errr... tapi mesti Nek Ma dan Atuk dia bangkang... Muahahaha... Larikkk....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bila Malam... Dia Conquer Segalanya... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, September 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. macam anak tomok punye tab.. huhu.. sambil2 tu boleh belajar2..hihi...

    ReplyDelete
  2. kikikiki.
    hilang hensem cuperboy wat cmtu.
    shark rs better biarkn dlu.
    bli mainan biasa je.

    ReplyDelete
  3. Ada tablet yang murah2... anak buah ena guna... beli untuk dia sebab suka berebut dengan psp ena

    ReplyDelete
  4. Alya pun abah dia belikan Tab Kids tu..seekarang berebut pulak tiga beradik tu..aduhaiiii

    ReplyDelete
  5. Ramai je budak2 skrg dah guna gajet, tp bg tggu besar sikit ok kot...Hehe

    ReplyDelete
  6. alaaa...bg je papan putih...tau la dia nak buat ape :P

    ReplyDelete
  7. rasanya tak perlu dulu la kak fara :)
    ehh comeyyyy je Ash senget mulut cenggitu...

    ReplyDelete
  8. Comel je Ash tapi betul juga ... budak-budak kalau dari kecik dah terbiasa dengan gadget, anti sosial nanti. Yang dah besar gedabak ni pun kadang tak boleh nak elak 'penyakit' yang satu tu ... lagi la dak2 cik. Hehe

    ReplyDelete
  9. Rasanya memg x perlu lgi kota kan sis

    ReplyDelete
  10. akak tunggu Ash besar sikit lagi baru sesuai beli kot..

    ReplyDelete
  11. Ikut kesesuaian usia dia ..klau rasa perlu blh je beli tuk knk2 tuuu

    ReplyDelete
  12. tunggu dulu kot bagi Ros.. tunggu besar sikit..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia