Home » , , , , , , , » Ayam Pandan | Asalnya Sebumbung...

Ayam Pandan | Asalnya Sebumbung...

Source Extracted from Google
Malam semalam, tiba2 teringin nak mencuba resipi Ayam Pandan Thai dari PCM... tiba2 fefeeling nak makan Ayam Pandan pulak uolss... Iolss ni memang macam2 craving semenjak dua menjak ni...hadoiiii....Itu nak ini nak... 

Makanya, iolss dengan sepantas kilat pergi ke blog PCM dan mendapatkan resipi ini untuk menyediakan bahan2 yang sepatutnya... Tapiii iolss tak buatlah sos Ayam Pandan Thai tu... buat makan begitu ajer... Nak cepat katakan...Ha ha ha... Resipi??? Uolls boleh pergi lawat PCM di entri resipi yang INI... 

Lepas digaul sampai sebati, iolss perap ayam tu dalam peti ais macam yang PCM suruh selama...lama jugaklah... dari malam sampai ke pukul 4 pagi...muahahaha...lama gila ko... PCM suruh sejam jer...Iolss berjam2 lamanya... Bangun pukul 4 pagi... bungkus dengan daun pandan... tapi tak buat segitiga macam PCM...bungkus kasi roll saja macam gambar di atas...goreng.... Nak cepattttt.... Nak bersiap gi office lagi... Ho ho ho... Maka terjadilah ghope macam di atas yer... 

Asalnya sebumbung, tapi bila dah dimakan oleh juri, tinggallah beberapa ketul...Ihikss... kira menjadilah percubaan pertama ni kann??? *_^... Tetiba, sendiri diri sendiri rasa tak cukup ko... Bha ha ha...Ada lagi lebihan Ayam Pandan yang masih belum digoreng dan dah dibalut dengan daun pandan dalam peti ais tu... Macam haruslah balik ni goreng lagi uolss... Craving katakannn.... 

*Craving itu ini, menjadi2 sejak kebelakagan ni...ho ho ho... Kena control ni kena control... Sebelum menembun dengan jayanya...Ha ha ha...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ayam Pandan | Asalnya Sebumbung... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, September 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. sedapnya akak huwaa....blik cuti midsem nnti nak cubalah hehe...

    ReplyDelete
  2. kalau sedap tu dah boleh buat jual dah babe.. hehehe
    pssttt bila nak merasa masakan u ni.. :p

    ReplyDelete
  3. Favorite menu pilihan bila makan dengan pineapple rice.sedap..

    ReplyDelete
  4. asben kita ad beli ayam pandan yg frozen punya.. lahai bau pandan kuat sangat dia pun x lalu nak makan

    ReplyDelete
  5. wah rajinnya farah...nampak sedap pulak tu..

    ReplyDelete
  6. wahh sedap nampaknye tu kak farah..

    ReplyDelete
  7. sedap ayam pandan ni..memang craving la

    ReplyDelete
  8. ni mesti sebab byk sgt terima undangan open house raya..tu yg selera bertambah tu..hihi..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY