Home » , , , , , , , » Ashs' Attempt Nak Panjat Keluar Dari Walker @ Ferrari...

Ashs' Attempt Nak Panjat Keluar Dari Walker @ Ferrari...


Haaa, uolss tak pernah tengok muka Ash seserius ini bila snap gambar kann??? Most of the time, senyum jer dia or tengah melakukan sesuatu aktiviti... Now, this is the serious picture... muahaha... ada sesiapa yang seram ker tengok Ash serius macam ni??? Ok lawak yang tak berapa lawak dari iolss...

Ok just a quick update from iolss pagi ni sebab iolss rushing untuk something, once dah settle I'll be back uolss... Nak join segmen Big Brother pagi ni yang beliau launch... ^_*

Memang pada awalnya, iolss contemplating nak beli Ferrari Ash ni... hurmm... sebab iolss pernah up satu entri tentang Keburukan Dan Bahaya Baby Walker... tapi selepas timbal balik dengan keadaan Ash yang tengah nak explore, develop serta melasak dan juga keterdayaan Nek Ma Ash... Iolss belikan jugak... Hu hu hu... Kira2 humanity, logical thinking and common sense-lah uolss bila Mama sendiri yang beria nak jaga anak iolss... Sensibility, yes that's the words...

Tapiiiii, sekarang dah tak boleh biarkan Ash main sorang2 dah uolss...Macam uolss boleh baca dari tajuk entri ni dan juga gambar di atas, he has already attempted to climb out from the walker... Dush dush... Pengsan iolss tau... Ha ha ha... But then benda ni common kan??? I believe ada antara Mummies yang dah serta sedang experience this too right???

Phewww ini baru percubaan tapi dah cukup membuatkan weolls seriau... Walaupun setakat ni, belum berlaku sebarang incident yang tak dijangka, diingini dan sebagainya... hu hu hu...Setakat terhantuk kepala di kaki sofa tu dah sekali dah lah, sebab dok sibuk nak ambik ball dia yang termasuk ke bawah celah sofa bila dia sendiri tendang... Ahakss, kira2 macam gollll lah tu bagi dia...

*Sekarang ni, dah sibuk cari tempat berpaut nak berdiri... bila dah jumpa tempat berpaut dan dapat berdiri, kemain happy lagi dia... errr yes Ash tak merangkak langsung uolss tapi terus kepada berpaut dan percubaan untuk berdiri... terus berjalan gamaknya Ash ni... dan semakin hari mulut semakin becok... Bila bersin bunyi buah butir ..."Allah..." dalam sebutan yang tak berapa jelas dan bahasa dia...^_^... Alhamdulillah... Perkataan wajib sebut dia everyday... "babah"... "mummy"..."nek"... "mamammammam"...

**Okie dokies, got to go for now... jumpa after lunch in the next entry maybe??? Bergantung pada keadaan... ^_* ... Hopefully tak lamalah...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ashs' Attempt Nak Panjat Keluar Dari Walker @ Ferrari... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, September 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. Wah! Ash x merangkak terus nak berjalan ye...hebat Ash.. ;)

    ReplyDelete
  2. hihih... comel je ash dah besar.. nampak matang...

    ReplyDelete
  3. makin membesar, makin lasak lah dia. mata- mata kita yang kena jadi tajam perhati dia selalu.

    ReplyDelete
  4. haippp....dah pandai nak memanjat ye ash...isk..isk..tapi bebudak camtulah gayanya farah

    ReplyDelete
  5. Memg bahaya lgi2 klau baby aktif nak panjat kan

    ReplyDelete
  6. Alahai comelnya dia *muah ciked* eh eh :p

    ReplyDelete
  7. hehehe...
    get ready ler mummy lepas nie.
    makin mencabar nk jaga hero cuperboy lepas nie.

    ReplyDelete
  8. Kadang pcl peratikan gelagat orang yg jaga/bawa anak kecik yg baru nak dpt kaki...biarkan anak berjalan ikut kakinya semasa bersiar. Tak hairan langsung ! Kita yg tengok tu lg terlebih risau akan bahaya yg x dijangka.

    ReplyDelete
  9. yup, budak2 mmg suka explore mcm2... sama mcm Adam kecik2 dulu... bila kita kt jangan dia buat jugak.. dia dah jatuh atau tergolek baru dia jeran kot hehe... apa2 pun kena sntiasa awasi diaorg .. tu je

    ReplyDelete
  10. Ash semakin lasak ni..kena selalu tengok ni mummy

    ReplyDelete
  11. hihi....mummy dia kena banyak pantau nie..tak pasal2....emm

    ReplyDelete
  12. Ash nak kak umie ikat tepi pokok tak? Hahahaha...

    ReplyDelete
  13. mommy ash dah tak bole senang duduk dah...budak lelaki memang lasak...hihi

    ReplyDelete
  14. haha. Nak panjat keluar dari walker? lasak tu. :) hati2 ye ash.

    ReplyDelete
  15. Lepas nie boleh keluar masuk sendiri dalam walker, tak payah mummy nyer nak angkat ash masuk atau angkat ash keluar hahaa...

    ReplyDelete
  16. ape lunch menu kak farah?

    comellll nau ash

    ReplyDelete
  17. salam. bahaya ni..kena tengok selalu sis..tak boleh biar..

    p.s menabung mayfair bodyline :)

    ReplyDelete
  18. Terpaksa selalu pantau lah Farah lepas ni :)

    ReplyDelete
  19. dia dh nk memanjat.lps pnjt dh leh jln dh...yeaaay

    ReplyDelete
  20. anak irra sekejap je naik walker. dia nak explore rumah sendiri2..hehe so pakai sekejap n ketika terdesak(nak memasak) xde hal lah kan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia