Home » , , , , , , , , , » Ash's 3rd Barber Visits...

Ash's 3rd Barber Visits...


Appointment ke-3 Ash dengan Uncle Barber... Chaitt appointment lah sangat... Appointment pertama di SINI dan appointment kedua di SINI ... ho ho ho... agak2 uolss Ash menangis tak untuk kali yang ketiga ni??? Ekekekeke... Teka lah, teka lah... 

Yang cekap dan tangkas gaya pemerhatian for sure dah boleh jawab dah... Yang malas nak belek gambar anak iolss di atas or malas nak fikir... mesti main tembak jer... ekekeke... Oklah, jeng jeng jeng... 


Dannn... berguguranlah air mata Ash sambil terlihat titisan ataupun lelehan air mata di pipi doyot itu... doyot tak doyot lah... Satu kedai memang bergema dan bergegar dengan teriakan Ash... Uhuksss... Nek Ma tukang pegang Ash... Mummy pulak dok sibuk snap gambar sambil pujuk... Sekeping dua cukuplah kan gambar??? Lepas tu tugas pujuk anak pulak... Kesian dia nangis beria... Nek Ma kata, kaki Ash menggigil bila barber tu gunting rambut dia... Aduyaiii... memang takut betul tu... Hilang kehebatan "cuperboy"... bila jumpa "barber"... "cuperboy" tetiba tak jadi "cuper" dah... Muahaha...

Kenapa kedai barber??? Kenapa bukan saloon??? Well dalam hal ni, I believe barber more than professional hairstylists. Sebabnya... tu lah tu... dalam gambar yang uolss tengok ni... Dengan nangisnya... dengan tak nak berdiamnya... Larat ker professional hairstylists nak handle??? Lagipun rambut Ash ajer bukan rambut Mummy... RM 6.00 hinggit sekali gunting... oklah tu kann??? Kalau nak professional hairstylists tunggu dah besar esok... Huwaa huwaa huwaa... In Shaa Allah, kalau diizinkan Allah dan kalau ada rezeki... Nasiblah barber tu cekap dan tangkas buat kerja, horrayyy... at least tak perlu lama2 sangat kan??? 

*Errr... anak Mummy oiiii bilalah nak berhenti teriak bila gunting rambut nih...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash's 3rd Barber Visits... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, September 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. hihi...makin comel si Ash... setuju ! uncle barber memang pakar handle budak kicik macam Ash...

    ReplyDelete
  2. alololo Ash...comel sungguh la bila teriak lagu tu...anak Sue pun dulu mcm ni lah gayanya..masuk umo 2 tahun baru ok. Dah x nangis dah skrg ;)

    ReplyDelete
  3. hoho..nangis jugak Ash..mengigil kaki?maybe dengar bunyi mesin tu kot..

    ReplyDelete
  4. betul, mereka lagi tere handle bebudak kan :)

    ReplyDelete
  5. nampak jelas airmata Ash comel ni..huhu

    ReplyDelete
  6. Farahh.. Ash ke ni? nape macam dah semakin beso?? nampak sangat teman lama dah tak tengok Ash kat blog farah ni kan.. adeh..

    ReplyDelete
  7. kikiki..
    dngar mesin tu kak yg nangis.
    tgk pulak muka tukamg gunting.
    mmg nangis le..
    rambut raya dh tu.

    ReplyDelete
  8. dia nangis lagi...dia takut la tu farah...isk.isk..kesian si ash...

    ReplyDelete
  9. Comelnye...budak nangis memula. Mcm ank saya xmo dgn mamak..dia nk orang acheh... Dpt acheh ptg rambut senyap lak.

    ReplyDelete
  10. Ash sedih rambut kena cantas, baru fefeeling nak simpan panjang macam amy search ...hahahahaha

    ReplyDelete
  11. kita en suami gunting sendiri ja..hihiii jimat rasanya..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY