Home » , , , , , , , » Ash | My Bodyguard For The Day!!!

Ash | My Bodyguard For The Day!!!


Inilah dia bodyguard iolss for the day uolss... Ihikss...Seronok ek Ash dapat pucing2 naik car hari ni... Jalan jauh pulak tu... yup today Ash is fully on my hands... Kenapa??? 

The story goes like this, pagi tadi iolss dah siap2 nak pergi office macam biasa uolss. Lepas bagi Ash pada Nek Ma dia, iolss pun pergilah. Tiba2 masa on the way, sikit lagi dah nak masuk highway, Nek Ma Ash call... Kenapa??? Something happened pada Ash ke??? Chillex2... Ash ok tak ada apa2, cuma Nek Ma Ash yang tak sihat. Baru lepas jatuh sebab pitam dan lepas tu muntah2. Hu hu hu... Nek Ma Ash memang ada darah tinggi. Ni mesti kes makan ikan masin sepat dulu semalam ni. 

Apa lagi, iolss bergegas cari tempat yang sesuai untuk buat pusingan U... nasib baik tak masuk highway lagi, kalau dah masuk highway, masak uolsss... Zasss, speed secepat mana yang boleh dan mungkin uolss... kenangkan Mama dan anak jer. Cepat2 What's App Pink Panther mintak EL... pheww... Thank you Pink Panther sebab bagi iolss EL today... Pink Panther part2 macam ni sepanjang 2 tahun dengan dia boleh kira understanding jugaklah... 

Tak sampai 15 minit dengan kepantasan maksima, iolss sampai rumah. Nek Ma Ash tengah muntah dan kepala berpusing katanya. Bagi ubat, suruh rest. Iolss ambik Ash dan uruskan Ash. Disebabkan nak bagi Nek Ma Ash rest... Iolss bawak Ash pergi office kejap sebab ada urusan nak settle, lepas tu berjimba kosong 2 beranak... hu ha hu ha sana sini... Nasib sporting arjuna beta ni kann??? Maunya tak sporting??? Dapat naik car lah katakan... 

Tu sebabnya Ash jadi bodyguard Mummy dia today... Kira Mummy and Ash's outing day lah today... Outing yang tak dirancang... Dalam2 outing tu, call jugak Nek Ma Ash to check on her... Why lepas pergi office tak balik terus??? Sebab nak Nek Ma Ash rest... Bagi rumah senyap dan tenang tanpa ada suara2 atau apa2 buat seketika. Ash kan kuat gurau, takut terganggu pulak. Makanya, weolls keluar seketika. Tak lama pun sekejap jer. Risau jugak biarkan Nek Ma Ash sorang2 lama2. 

*Alhamdulillah,  baru jap tadi ni, Nek Ma Ash dah boleh bangun walaupun masih ada rasa urat tegang sikit kat leher. Hopefully, cepatlah recover ek Ma? Susah hati iolss bila tengok Mama tak sihat... Hurm, tak bagi jaga Ash, iolss nak hantar kat day-care dia merajuk mogok tak nak makan, tapi bila dah jatuh sakit iolss pulak yang risau... hu hu hu...Ye lerrr one and only cucu intan payung Nek Ma... macam tu ler gayanya... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash | My Bodyguard For The Day!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, September 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. kesiannya nek ma tak sihat kan..Nasib baik takde pape la mase jatuh tu kan farah...suka ea ash jadi bodyguard..mummy bawak pusing2...

    ReplyDelete
  2. ptt la syg sgt, cucu bru sorg.hehehe...cepat sembuh ye nek ma. hensemnye ash

    ReplyDelete
  3. semoga baik-baik saja buat Nek Ma,
    huh,
    hensem cuperboy harini,
    jeles nie.

    ReplyDelete
  4. moga nek ma cepat sihat..untung Ash jadi cucu kesayangan..

    ReplyDelete
  5. semoga nek ma ash cepat sembuh yer...samala kita farah...nak hantar daycare, atok nenek nak jaga...cucu baru sorang...hihihi

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum... farah,

    visit sini .. moga Nek Ma Ash... cepat sihat..

    mselim3

    pls: putera ash dah berapa umur farah..

    ReplyDelete
  7. cepat sembuh ye nek na.. untungnya di sayangi

    ReplyDelete
  8. bahaya ye kalau ada darah tinggi nih.kena pantang makan..

    ReplyDelete
  9. kalau boleh urut2 sikit belakang urat belikat nekma tu... kasik turun darah tinggi and sengal urat tegang tu...

    seronok Ash dapat jejalan dengan mummy yeee.....

    ReplyDelete
  10. kesiannya nek ma Ash.. Ash jadik bodyguard mummy dia hari ni..hensem bodyguard akak..

    ReplyDelete
  11. Semoga Nekma kembali sihat. Seronok Ash dapat outing ngan mama

    ReplyDelete
  12. Mama dah ok ke? bawak klinik x?get well soon ma...

    ReplyDelete
  13. Moga mama akk dipelihara Allah kesihatannya..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY