Ash | Musim Semuanya Serba Tak Kena!!!


Merap toksah cakaplah... errr ada yang tak tau apa maksudnya merap ke??? Merap tu bermaksud nak berdakap jer... nak berdukung jer... Tak nak diletak langsung... Menangis secara tiba2 apatah lagi... semua serba tak kena... Itu tak kena ini tak kena... semua serba salah... kalau air liur tu memang merembes dengan banyak dan jayanya... 

Berdenyut yer Ash??? Sakit yer??? Kesian anak Mummy... macam tulah adat proses pembesaran ok??? Nak tak nak kena lalui dan kena tempuh jugak... Apa yang Mummy boleh bantu??? Beri moral support, pujuk, bagi consume Gripe Water  dan sejukkan teether Ash dalam peti ais lepas tu bagi pada Ash gigit2. Hu hu hu. 

Gusi bawah tu dah nampak membengkak sangat dah... Kesian Ash... hilang sikit keceriaan tapi masih mampu lah untuk bergurau sikit, walaupun senyum atau gelak agak hambar sedikit berbanding hari2 lain. Menyusu kurang, makan kurang... Dah 3 hari macam ni dah condition Ash... Musim semua serba tak kena giteww.... 

*Oh gigi tumbuhlah dikau cepat... muahaha... kesian anak iolss meragam dan tak selesa tau... ^_* 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash | Musim Semuanya Serba Tak Kena!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, September 27, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. Sabar ye Ash...Ash strong boy kan...nnt keluar la gigi tu ye mommy ^^

    ReplyDelete
  2. Kesiannya... huhu takpa,nak membesarla katakan.. :D

    http://www.diarijejakahangat.com/

    ReplyDelete
  3. alololo sian Ash... tak lama lagik ensem ye cyg dah ada gigi... hihi

    ReplyDelete
  4. bila la agaknya dapat jumpa akak and little ash ^^

    ReplyDelete
  5. camtula nak besar ash, nasib baik tak demam, ada baby yang setiap kali nak tumbuh gigi demam, nak pandai jalan demam, nak pandai merangkak demam, haaa...lagiii parah mummy tauuu..

    ReplyDelete
  6. Dia gatal gusi n sakit la tuu... Huhuhu...

    ReplyDelete
  7. Nak makan sedap sedap kena la ada gg ash. Nanti bila gg dah kluar hilang sakit tu ye sayang. Sabar tau.

    ReplyDelete
  8. Ash moody je la ni ye..baru tahu ape maksud merap tu :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia