Home » , , , » AIA Time Capsule | Amanat Mummy Untuk Ash...

AIA Time Capsule | Amanat Mummy Untuk Ash...

http://lettersforthefuture.meltwaterrise.com/entry/1250088

Menulis amanat ataupun surat untuk anak yang dikandung, dilahirkan dan bakal dibaca apabila anak itu dewasa kelak memang iolss akui, sendu, sebak, berlinangan air mata (ini tak tipu, ini betul2 punya linang ok???) ... phew... menulis dengan bayangan mungkin ada atau tak ada diri ini di sisi Ash... Huwaaaa.... 

Apa yang iolss pesan??? Apa amanat untuk Ash??? Apa harapan iolss pada Ash??? Semuanya uolss boleh view dan baca di SINI ... and pada gambar di atas tu pun uolss boleh baca jugak...cumanya kalau nak lebih jelas uolss boleh klik pada pautan yang iolss bagi tadi ataupun klik saja pada gambar...

Apa AIA Time Capsule ni??? Letters for The Future... surat yang ditulis pada masa kini yang diletakkan di dalam kapsul masa dan sepertimana yang iolss mentioned di mukadimah entri ini, akan dibuka serta dibaca oleh anak ketika mereka dewasa... What I could say... This is more or like... charity project yang mana setiap surat yang diterima oleh pihak AIA, AIA akan sumbangkan RM1 ke AIA Touching Lives Funds bagi membantu kanak2 yang mengalami cleft and congenital heart problems.

Caranya mudah dan senang, dan setiap butiran uolss boleh baca di blog Ben Ashaari... mesti ramai yang dah baca kann??? Pada sesiapa yang terlepas pandang ataupun belum baca lagi... sila lawat blog Ben Ashaari dan baca segala details di entri INI...

Gembira dapat menyumbang... uolss tak nak menyumbang jugak ke??? Bukannya susah, mudah saja... dan menulis untuk anak itu adalah satu perasaan yang tak dapat digambarkan... Iolss punya emo, Allah jer yang tau uolss... Hu hu hu... 

*Amal kebajikan ada dalam pelbagai bentuk dan cara... dan ini adalah salah satu caranya yang mudah seiring dengan peredaran zaman... rasanya tak salah sekiranya kita mencuri sedikit masa bagi membantu mereka yang memerlukan... Yang penting nawaitu kita kena betul dan ikhlas...

**Terima kasih abang Ben Ashaari kerana berkongsi... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel AIA Time Capsule | Amanat Mummy Untuk Ash..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, September 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. amanat yang penting untuk ditinggalkan..

    ReplyDelete
  2. Smg farah dilimpahi rezeki dan pahala kerana membantu mereka yg kurang bernadib baik. Good job farah. Menjadi cth terbaik utk bloggers lain.

    ReplyDelete
  3. Bila Ank dah dewasa blh la dia baca amanat Dari mummynya

    ReplyDelete
  4. eh..baru baca perenggan pertama dah sebak tak hengat ni kenapa...aduh...

    ReplyDelete
  5. mesti anak farah pun terharu bila baca nanti

    ReplyDelete
  6. harapan seorang ibu, harapan semua ibu-ibu sebenarnya.

    ReplyDelete
  7. Sebak baca amanat. Alaaa klu kite buat mesti kita nangis sendu2 gakk

    ReplyDelete
  8. Hmmm... Nice... But tak fikir lagi nak buat mcm ni...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia