Home » , , , , , , » 5 Warna Yang Sesuai Untuk Semua Jenis Warna Kulit...

5 Warna Yang Sesuai Untuk Semua Jenis Warna Kulit...

Ada sesetengah orang, bila nak memilih warna pakaian akan jadi macam ting tong sekejap atau jadi blur sekejap sebab tak sure warna apa yang sesuai dengan skin tone memasing. Tapi uolss tak kann??? I'm sure semua bijak2 belaka nak pilih warna apa yang uolss suka dan rasa bersesuaian dengan diri sendiri. Nak kelihatan cantik, macho, bergaya dan presentable haruslah kann??? Ha ha ha... Tapi dalam bijak2 belaka pun jangan riak, sebab ada kalanya bila tiba masanya weolls akan merasa bosan atau tiba2 blank tak tau nak pakai warna apa sebab semua warna dah rotate. Kalau asyik pakai warna yang sama jer, bagi iolss lah, cepat jugak boring... EXCEPTION FOR PINK!!! Muahahahaha... I am always pinkylicious ok uolss... 

There are few colours yang di-avoid oleh some of us kann??? Contohnya warna kuning terang, tak kisahlah apa pun warna kulit weolls kann??? Kalau boleh nak elak, elak lagi pakai yellow uolss... muahahaha...tapi Ash suka warna yellow... kenapa iolss tak suka yellow, to me it makes me look chubbier ok???

If ada warna yang weolls avoid mesti ada warna2 tertentu yang boleh dipakai oleh semua orang yang berbeza skin tone kann??? Tak kiralah sawo matang ke, putih telur ke, putih pucat ke, gelap ke, kuning langsat ke, semua sesuai kenakan warna tu pada pakaian. 

Apa warna2 yang sesuai dengan semua warna kulit tu???  Melalui satu artikel di SINI, warna2 tersebut adalah...

#1: UNGU TUA
Source Extracted from Google

#2: MERAH
Source Extracted from Google
 
#3: EMERALD GREEN
Source Extracted from Google
 
#4: WARNA BLUSH
Source Extracted from Google
 #5: PUTIH
Source Extracted from Google
Makanya, apa lagi uolss...lepas ni bolehlah berekperimentasi dengan warna2 selamat yang sesuai untuk semua jenis warna kulit ni... ^_^

Iolss selalunya dan kebiasaannya akan avoid kuning uolss... macam yang iolss mentioned di atas tadi... sebab it makes me looks chubbier... badan yang sedia chubby nampak lagi chubby giteww...muahahaha... tapi hari tu teraccident pakai kuning jugak uolss... ha ha ha... dan inilah hasilnya... (saja nak enter to the frame gambar sendiri kann??? tak kuasa mak ok...)

Hu hu hu... Agak2 ok ke iolss dengan kuning striking ni uolsss...Errrr...off topic pulak... larikkkkk....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel 5 Warna Yang Sesuai Untuk Semua Jenis Warna Kulit... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, September 30, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. takpe..janji baju warna hitam.tapi akak suka warna blush tu..

    ReplyDelete
  2. ungu tua, blush mmg nampak sesuai untuk semua jenis kulit.. hehe.. pada pandangan mata shad lah, hehe :D

    ReplyDelete
  3. kuning pun ok juga sekali sekala..tapi MERAh tetap di hati hihii :)

    ReplyDelete
  4. waah this is really helpful :D thanks...

    serius jatuh hati dengan dress warna blush tuu..oh dear..mana nak cari ni hee

    ReplyDelete
  5. wee semua kaler tu yaya biasa pakai..
    mknenyer xsilap la kan..huhu
    biasela org kulit xberapa cerah cam yaya ni mmg
    lau nk pakai bju pun pikir nak pkai wrne pe..^,^
    thanks share mummy farah heeee =D

    ReplyDelete
  6. Eh... cantiklah tu. Kakak rasa bukan tak sesuai Farah pakai kuning cuma Farah tak suka kuning.

    ReplyDelete
  7. eh kuit la farah pakai kuning.. hehehe.. alise suka emerald tu.. wahhhhh

    ReplyDelete
  8. Semua warna cantik tapi paling suka warna blush dan emerald green...

    ReplyDelete
  9. Teringin nl baju color emerald green. Cantik sgt color tu ^^

    ReplyDelete
  10. suka jugak warna dark purple tu..menarik..kak farah pakai warna ape pun cantik :)

    ReplyDelete
  11. Ok jer kuning tu ngan farah...tapi kaler hijau emerald tu cantik kan!!

    ReplyDelete
  12. Ana tengok sis makin comel...kuning pun ok..

    ReplyDelete
  13. nice sharing . selalu pakai warna ungu .

    ReplyDelete
  14. Lya suka biru nmpk hhee...tpi ok la kuning hitam cntik gabungan tu

    ReplyDelete
  15. warna blush tu cantik.. tapi anis memang penggemar purple.. hihi... kak farah comel la dengan shawl kuning :)

    ReplyDelete
  16. Saya TEGAR dengan PURPLE..
    Saya AVOID yellow coz rasa kulit kusam

    ReplyDelete
  17. ok je akak pkai kaler tu..tdung ok jer kot klau kaler gitu..

    ReplyDelete
  18. kalau pandai bergaya cam farah ni, rasa ok je kot, asal jangan kuning dari atas ke bawah sudah la, ha ha

    ReplyDelete
  19. ok jer...if pandai mix and match kan....ok la kuning ...cantik jugak sebab adik pandai gayakan....

    ReplyDelete
  20. tips yang baik..menjadi sis guna tudung kuning tu...sweet gitu..

    ReplyDelete
  21. maceh sis sebab share tips warna ni ^_^ mieza selalu pakai yang first, warna ungu tu. bila usha semua 5 warna ni, tertarik pula kat warna blush. nak try lah nanti :)

    Mieza Everdeen | Mieza Everdeen's

    ReplyDelete
  22. I like merah...putih rasa mcm gemokk

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia