Torn!!!

Ahakss...poyo to the max dah iolss ni... (berkata tentang diri sendiri... ^_*)... Handbag dah torn pun nak up dijadikan entri...Wakakakaka.... Ini kes tahap kebosanan melampau di office-lah ni pepagi Sabtu ni... Tunggu masa jer 12.30 p.m. lepas tu nak shopping erkss...tak ada maknanya.... Rush balik nak ambik Ash lepas tu nak keluar ke Jaya Grocer sekejap nak beli barang2 nak masak esok untuk acara Rumah Iolss Bakal Yang Bakal Diserbu!!! ^_^...

Ini tak taulah kes ganas sangat memakai handbag ke atau kes kecuaian tak bertempat ke atau kes semua pun main sumbat jer sampai beg jadi berat nak mamps ...lepas tu menjadi incident seperti ini...Hu hu hu... Ok... boleh diklasifikasikan sebagai ganas kot??? Sebabnya, beg ni baru jer bulan Februari hari tu iolss sambar... Nasib bukan designer handbags uolss...Kalau tak menangis...Wakakakaka...Sebab tu, designer handbags most of the time iolss simpan dan jarang2 pakai... 

Bila ada special events or special occassions jer baru iolss pakai uolss... Pergi kerja, balik kerja, pergi mall, pergi shopping, pergi supermarket...pakai handbag biasa2 jer... Ha ha ha...Sayang ooo... nak beli designer handbags tu bukan sikit senang ok??? Kena savings dulu, savings or tunggu durian runtuh tiba...Wakakakaka... Kalau beli through monthly salary, habis ler budget susu, diapers, pakaian, makanan Ash.... Dolu2 sebelum beranak kecik bolehler allocate untuk diri sendiri lelebih sikit, now... no more shopping heaven uolss... Anak diutamakan...giteww...hik hik hik... 

Handbag biasa2 pun duit jugak kann??? Erks, sejak bila iolss belajar jadi berkira ni??? Ahakss...sejak bersuamikan mysuami dan sejak beranak satu... Needs vs Demand...Pelajaran setiap hari yang diajarkan kepada iolss... Ekekekeke... Common sense sendiri pun yer...Fikirkan mana satu yang menjadi priority... Haruslah ada common sense ye tak...Tapi disebabkan jiwa shopaholics tu dah sebati dengan iolss... Cengkelat jugak kekadang...Wakakakaka...Self-reward dan self-satisfaction untuk diri sendiri tak boleh dilupakan ok??? Ekekekeke...lagi2 perempuan uolss...Biasa lettewww... Oh women!!! Sigh... 

Ke ini semua alasan semata2 nak beli handbag baru ni??? Ihiksss...Yelah habis tu kalau dah putus... Haruslahhh digantikan yang baru... (yer memang alasan, dalam lemari tu ada jer lagi handbags yang boleh dipakai...ahaksss)... 

Oklah sebelum iolss meleret lebih panjang... got to go for now... Pink Panther dah memanggil2 dah tu... Till then, cheerios... 

*Open house oh open house... Ada jemputan today... Hik hik hik....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Torn!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. betul la farah.takat nak bawak pi kerja tu,pakai handbag biasa2 jerk...sayang pulak nak pakai yg mahal2 kan..kang kalau dah torn sane sini..dah sayang pulak...adeh...mahal ler beli..pastu rosak pulak..sayang bebenau kan..hari ni pun akak ada open house..balik kerja nie terus siap2 pi...

    ReplyDelete
  2. selamat menghadiri open house...mesti ash seronok jumpa kawan2 mommy dia ni...hihi

    ReplyDelete
  3. Saya pulak gi kerja bawak beg cikai jer. Sbb keje dalam plant, pakai jaket, safety shoes lagi. Celah mananya nak dressing bagai. Cuma raya ni ade la beli handbag baru. Muraj aje... hhehehe

    ReplyDelete
  4. Alolo kesian..takmpe ada rezeki lebih boleh beli lagi kan dear.
    Na...buat open house..best2 nie....

    ReplyDelete
  5. akak pun ada rasa nak beli handbag baru ni :)
    salam raya ;)

    ReplyDelete
  6. akak pernah tertiupu farah..beli beratus, katanya kulit, baru pakai beberapa kali dah terkelupas-terkelupas..memang penipu

    ReplyDelete
  7. Handbag penuh brg anak kot smp leh jd cenggitu..hihu ;)

    ReplyDelete
  8. hahahah tak mengapa, biar beg rosak, biar buruk janji isi penuh dengan duit... ehhhhh XD

    ReplyDelete
  9. yeeeeaaayyy boleh beli beg baru....

    ReplyDelete
  10. Samala kite sumbat memacam lam hbag...berat cam batu da...
    Farah...ada terasa tak mcm diminta ganti hbag baru je tu...heeee

    ReplyDelete
  11. hehehehe..kathy pun selalu jer koyak..berat tu.. hehehehe..

    ReplyDelete
  12. Dia bagi sign nak beli beg baru lah tu..hehe..betul kata kak farah tu, kadang-kadang kemahuan tu sebagai rewards kepada diri sendiri juga..yelah dah penat kerja dan dapatkan duit, apa salahnya, beli kemahuan diri..hehe..tapi tak eloklah sampai membazir.. ^_^

    ReplyDelete
  13. Yeyyy beli hb baru ler Farh hehehee

    ReplyDelete
  14. Beli lg besar lagi tahan lagi power hahaha

    ReplyDelete
  15. Ros jenis yang guna handbeg sampai tak boleh guna. heee... kalau ok lagi condition dia, guna jer :)

    ReplyDelete
  16. Nurul suka handbag ngan kasut! tak la banyak.. tapi kalau takat seminggu tu cukuplah rotate satu-satu.. macam best gitu sedondon...hahaa.. nampak tak betapa keborosan melanda diri ku ini? haha..

    ReplyDelete
  17. Ini tandanya kena budget budget untuk tukar handbag baru kak farah :p

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia