Home » , , , , , , , » The Reminiscence Of LRT...

The Reminiscence Of LRT...

Gambar from my own snapshots dengan sedikit editing menggunakan effect boardwalk... Ala2 klasik and nostalgic giteww... Yup, might be for some of you out there...Ala... LRT jer.. apalah yang nak di hoo haa kan sangat... Sampai nak dijadikan entri ye tak??? Deng!!! >_<…

Well, this is like going back to the future whereby this is my childhood memories... The last time iolss jejak LRT station was like 12 years ago??? That's during my Uni time... I started to ride on LRT since I was in secondary school... 

Pagi2 bangun dalam pukul 5.30 am, bersiap untuk ke sekolah, catch the first shuttle bus and then took a ride on the LRT... Seronok pulak terkenang masa2 tu balik...Dari LRT Setiawangsa menuju ke LRT Masjid Jamek... Then berjalan kaki di sepanjang susur jalan Bukit Nanas... sampailah ke sekolah... Selepas tu balik, dari Bukit Nanas berjalan kaki semula ke LRT Masjid Jamek dan turun di LRT Setiawangsa, lepas tu tunggu shuttle bus untuk balik ke rumah... Macam tulah routine iolss setiap hari... Sehinggalah ke zaman Uni... 

Lepas habis Uni, masih naik seketika untuk ke office pulak... Tapi tak lama... when I bought my 1st car... LRT dah keluar dari hidup iolss seketika...sebab ke sana ke mari telah digantikan dengan kereta...Sejak tu honestly tak pernah naik2 lagi LRT... Hua hua hua...

Dan akhirnya semalam iollss telah menaikkan diri ini LRT... Ahakss...apa punya bahasalah... The environment is still the same... Cuma yang berubah, LRT kini dah tak pakai ticket but pakai token uolss... Itu jer perubahan yang iolss observed... ha ha ha kejakunan sedikit di situ. Memang throwback lah sangat. 

Tapi ke mana? Naik LRT tu? Tetiba pulak naik LRT? Muahahaha... Nanti kalau sempat iolss cerita ok??? Hari ni baru masuk office setelah 2 hari MC... Biasalah sibuk dengan kerja. For now, ini ajer yang sempat iolss up... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel The Reminiscence Of LRT... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, August 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. lamanya tak naik LRT,rasa dekat 15 thun kot...tu pun mse study kat sane..

    ReplyDelete
  2. cantik gamba..mmg nampak klasik..sama la kita..naik LRT zaman U dulu ni..hihi..

    ReplyDelete
  3. Ada beberapa kali je nurul naik lrt... itupun dah lama... :)

    ReplyDelete
  4. Hanim time sekolah dulu gi tuisyen naik bas metro je. Bila dapat keje kat Puduraya pun still naik bas jugak dari rumah. Tak pasti plak masa bila startnya naik lrt ni hehehe, tapi lambat jugak la hehehe :D

    ReplyDelete
  5. Last naik lrt ms zmn u, baru ni naik dah pakai token. Lrt nk go green kot kurangkan kertas.

    ReplyDelete
  6. gmbar mcm tren harry potter ..hehe
    MG skank pun naik lg lrt ni :)
    jom join 1st GA MG k.farah

    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/08/1st-giveaway-by-melangkau-garisan-with.html

    ReplyDelete
  7. kak Alycia naik LRT masa praktikal sekejap kat KL dulu je.. pastu skrg ni sesekali je kalau malas nk bawak kete ke KL...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dan salam singgah rabu..Diana tak penah lgi naik LRT..huhu..

    ReplyDelete
  9. Wah ada bakat terpendam rupanya akak yer.. memang cantik gambar sentuhan snapshots akak nie...nampak klasik..=D

    ReplyDelete
  10. masa keja KL, 3 tahun memang itulah kenderaan rasmi Ros :)

    ReplyDelete
  11. teringat kenangan di gombak, naik lrt setiap pagi nak kerja di KLCC..aduh sesaknya...

    ReplyDelete
  12. aku kalau berjalan2 kat KL, naek LRT je. kereta pergi parking kat mana2. malas nak terlibat dalam jem.

    ReplyDelete
  13. heee.. jarang guna LRT.. nak guna pun terkial2 kot.. kih3

    ReplyDelete
  14. Akk naik komuter je. Dah lama x naik lrt. Sesak bangat.

    ReplyDelete
  15. So tiring lah Farah dengan perjalanan pergi-balik sekolah u. I stayed in hostel so jalan kaki je gi ke bangunan skolah.

    ReplyDelete
  16. cantik gambar..lama jugaklah Fiza tak naik LRT sampai tak hengat dah bile last naik..huhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia