Home » , , , , , , , , » Tayangan Berulang2 | Chuggington & Mickey Mouse Clubhouse

Tayangan Berulang2 | Chuggington & Mickey Mouse Clubhouse

Source Extracted from Google
Source Extracted from Google
Huh.. Mummy2 and Daddy2 biasalah ni kannn??? Cerita tentang tayangan berulang2 ni...bila anak2 masing2 minat sangat dengan sesuatu rancangan tu... Macam ni lah gayanya... Sampai dah naik hafal dah lagu2 yang seringkali berkumandang giteww.... Ada yang minat Upin Ipin, ada yang minat Ben10, ada yang minat Ultraman dan macam2 lagi lah... 

Macam Ash ni pulak... nunnnn di atas tu, nunnn... Chuggington dan juga Mickey Mouse Clubhouse... Minat betul dia dengan kedua2 cartoon ni... Tak larat dan tak dayo Mummy dia nak streaming all the time...Walaupun dah ada kat channel Disney Junior tu, tapiii tak adalah semedanggggg jer cartoon yang dua ni kann???  Kalau part Hi-5 tu dia dok minat tang puppet tu... Haruslah siapa alihkan channel dia menangis secara tiba2...Sedih sangat orang tukarkan channel dia... 

Rasanya, mummy2 and daddy2 kat luar sana yang dah experience mungkin pernah mengalami situasi ni jugak kann??? Tak cukup dengan TV... Tablet, laptop segala bagai diaorang ni memang pandai dah nak tengok...Hu hu hu... Tapi sepertimana yang weolls tau, iolss pun pernah up entri tentang ni dulu...tak berapa lama dulu...tapi malas pulak nak mencari atau mengali petang2 ni...muahahaha.... tak boleh terlalu dedahkan anak2 dengan gajet ni uolss...ada keburukkannya yang tersendiri di situ... Pada kesihatan dan juga pada social life anak2... Hu hu hu.... Makanya, Ash diberikan tablet atau laptop secara berkala sahaja... Ada schedule... Dahlah penakut sangat dengan orang, tak nak dengan orang nanti karang anti-social pulak anak ai.... Huhh...Tak sanggup.... Social sangat pun tak bagus, yang eloknya tengah2 jer... Hik hik hik... 

Kalau Mummy dia ni memang dah naik hafal dah lagu2 tema kartun2 tu... 




Selamat dah Mummy dia download dan simpan dalam tablet siap2...Nak tengok kalu... Bukak jer... Sebab Ash ni kekadang pun boleh tahan jugak... Bila tengah loading dia bising... Tak sabar gamaknya... Terpaksalah berkorban memory untuk benda2 lain demi anak dalam tablet ni...Muahahahahaa.... Yang peliknya tak jemu2 pulak tu... Mummy tengok pun dah naik muak dan nak muntah dah... Hu hu hu... 

*Bila tonton mender alah ni...dia akan tergelak atau tersenyum2 sendiri...entah apa yang geli hati sangat tak pastilah iolss... But I know one thing, he likes the colours... Ha ha ha...Sok sok dah pandai berdiri mau berjoget budak kecik ni...Ekekekekee....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Tayangan Berulang2 | Chuggington & Mickey Mouse Clubhouse, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, August 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. anak saya pun suka sangat dengan micky mouse

    ReplyDelete
  2. haha ni cerita fav wawa zaman sekolah ni haha masuk je umur 17 tahun terus tak tengok mana dah..
    jemput join contest ni ye :)

    http://oizoioi.com.my/blog/giveaways/win-xiaomi-redmi-note-malaysia/?lucky=5943

    ReplyDelete
  3. Adik wani yang bongsu tu pun layan cerita-ii macam nie , suka sangat dia . Macam tv tu dah dia punya , haha . Tak boleh nak usik .

    ReplyDelete
  4. budak kecik mmg suka cartoon cartoon macam nie :)

    ReplyDelete
  5. Ank sue pun sama.. suka jg.. beli buku ke t shirt ke nk ada gmbr cartoon ni jg ha...

    ReplyDelete
  6. Same la ngn adik sye, mickey mouse, hi5, pocoyovmmg fevret dia, siap bejoget lgi =.=

    ReplyDelete
  7. hehe, dulu husna pon layan mickey mouse clubhouse tuu.. suka!! :p

    ReplyDelete
  8. Kalau anak akak pulak frozen....haishhhh

    ReplyDelete
  9. samalah dengan anak sedara acik..siap pegang remote x bagi alih... adehh

    ReplyDelete
  10. Si qhaira pun sama....ada je katun dia suka...rasanya teletubbies

    ReplyDelete
  11. Mak budak pun suka gak lyn.. Hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia