Home » , , , , , , , , , , , » Swimming??? Complete Sets... Let's Go!!!

Swimming??? Complete Sets... Let's Go!!!


Hamboii hamboii... kemain lansi ek Ash???Sampai terpejam2 mata tu menandakan kekembangan hati kecil beliau itu... ha ha ha...Gifts for Ash... Alhamdulillah, I could see the happiness in his eyes and reactions... 
Baju swimming "cuperboy", pelampung leher, inflatable pool plus his rubber duckies set yang dah memang sedia ada...ok, complete!!! Ha ha ha, walaupun air nan hado ...tak dimasukkan... Ash tetap nak jugak masuk dalam inflatable pool tu... Excited tak excited arjuna beta yang seorang ni... Hu hu hu... Malam tadi dok melayan dia main dalam inflatable pool tu jer lah... Nak dimasukkan air dah malam2 buta, karang kang.... bak kata Nek Ma Ash... kembang pulak paru2 anak iolss...ahakss...Nek Ma Ash kata ok, Nek Ma Ash kata.... Bagi iolss, karang semput pulak walaupun Ash tak semput kann??? Sebab berendam dalam air memalam.... Of course-lah sejuk... Hu hu hu...So, using common sense-lah kann???

Tapi bagus jugak, dia main setempat jer, tak adalah merata ceruk rumah dia berjalan sliding untuk meng-explore segala jenis bagai sudut, ceruk, tangga dan wayar... Hik hik hik... Yang jadi masalahnya... TAK NAK KELUAR DARI INFLATABLE POOL!!! Oh my.... Jenuh jugak nak memujuk tu... Itu air tak ada tu, kalau ada air entah macam manalah gayanya... Sabar ek??? Hari ni nanti kita berendam sama2...Muahahahaha...Mummy kalau masuk dalam tu habislah air melimpah ruah keluar kot??? Ha ha ha... Haippp toksah nak gelak lebih2 sangat...

Ini dah starting dah ni aktiviti swimming lesson kecil2an Ash ni...sok2 besok dari inflatable pool tu... lama kelamaan tak percaya nanti tengoklah... lain dah perginya..ha ha ha...meaning??? Hooray!!! Ash dengan Mummy boleh pergi holiday!!! Erkss...tak semestinya holiday kann??? Ekekekeke... Tapiii...short holiday pun ok jugak...Tak jauh tapi selalu boleh pergi...Boleh giteww???? Ha ha ha... Macam one of my ex-colleague...every weekend dia akan sewa hotel surroundings KL or Selangor... Just for a night stay or 2 nights stay... Lepas tu, biarkan anak2 splashy2 sana sini di pool... And dia release stress dengan differ environment from home... Ok jugak kann macam tu??? Pas tu gi holiday, jauh sikit once a while... Awesome!!!

*Bagus jugak Ash pandai swimming...he he he... nanti kalau Mummy lemas Ash boleh jadi saviour ala2 Baywatch giteww...ahaksss.... Nanti iolss share either gambar or video Ash berendam ek uolss??? Ini just nak cerita macam mana excited budak kecik tu dapat toys baru for his weekends activities... Pengisian weekend kaedahnya... dan kepelbagaian aktiviti selain mall, mall dan mall...muahahahaha...bosan ah dok ke mall jer... kita switch sikit kali ni... ihikss...

*Type of activities akan berubah dari semasa ke semasa... Semakin Ash besar, In Shaa Allah, akan semakin dipenuhi dengan activities untuk brain and physical development Ash... In Shaa Allah... Mummy cuba yang terbaik ek Ash??? Mummy susah cari duit tak apa... susah kerja tak apa... janji Ash happy dan Mummy berikan terbaik untuk Ash... Cause??? You are my son baby!!! Ok, daaa...better stop before sendu.... ha ha ha...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Swimming??? Complete Sets... Let's Go!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. comel je baby ash duduk dalam tu. nampak sangat keterujaan dia tu. Budak-budak memang suka air kan. Hehehe.

    ReplyDelete
  2. peeewit...
    boleh terbang dalam kolam cuperboy arini.

    ReplyDelete
  3. bestnya dia. menghayati sungguh keadaan tu ^_^

    ReplyDelete
  4. wahhhh... nak join sekali boleh ash mandi dalam tu?

    ReplyDelete
  5. Aloooo nak join sekaki boleh tak akak ? :P

    ReplyDelete
  6. Happy swimming ash.. x sabar nk tgk video ash swim ;)

    ReplyDelete
  7. nampak muka Ash teruja..hehe..so cute.

    ReplyDelete
  8. takde air nya ke? XDD

    comelnyee diaa X3

    ReplyDelete
  9. Senang kalau dh ajar anak swimming sejak kecil. Boleh bentuk minat. hehe. comel betul Ash.

    ReplyDelete
  10. bestnya Ash... mesti kalo ada air tu, lg lh tak keluar dr tab swimming pool tunkan Farah?
    Psss... cuba lh Farah try join Ash dlm tu nnti... hehe :D

    ReplyDelete
  11. david hasselhoff to-be lah ni ye.. baywatch gitu. hahaha!

    ReplyDelete
  12. amboi2...seronok betul ash tu...mama long nak join sekali la...

    ReplyDelete
  13. Ash dah merasmikan inflatable pool ye..semangat dia nak swimming

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia