Home » , , , , , , , , , » Sticker McD | Now You See Now You Don't...

Sticker McD | Now You See Now You Don't...

Semalam lagi rasanya dah keluar cerita ni kannn??? Ahaks dah tau nak tanya lagi... iolss terbaca dari blog Suria Amanda yang mana ada cermin kereta individu yang telah dipecahkan gara2 sticker McD dan juga issue boycott uolss... Lepas tu, hari ni Eraz pulak update di SINI tentang story yang sama berserta dengan gambarnya sekali...

Uhukss... tiba2 teringat pada cermin kereta sendiri...Ada sticker McD pada Baby Mia!!! Ada sticker Starbucks pada Ms.Chevy... Kan sekarang weolls semua boycott... Eh iolss dah lama ok tak makan McD... lama tak lamalah... Last bulan July 2014... hu hu hu ... and Starbucks lagilah lama sejak bulan March ke April 2014... lupa ingatan jap... kisahnya sebab Starbucks kat bawah office iolss dah tutup dan dah berganti pada Gloria Jeans.. Now beralih kepada...


Kemain Creme Brulee dengan Mushroom Quiche uolss... Erkss... tapi seriously iolss minat dengan Mushroom Quiche ni dan terasa nak buat sendiri pulak... Hurmmm... ^_* wink wink... Owhhh... iolss tak sempat nak check sama ada Gloria Jeans penyumbang dana kepada Israel or not... (thinking of checking it now...)... rasa macam tak, tapi nanti iolss cuba dapatkan confirmation... anyone??? Raise your virtual voice please??? 

Ok back to the root of this entry.. memandangkan dah ada kejadian seumpama itu... iolss macam phobia pulak dan risau kot2 malang tak berbau terjadi pulak pada my cars... Hu hu hu... we would never know kann??? Bukan apa, cermin pecah nak ganti even though insurance cover windscreen iolss... masa tu menjadi masalah... Nak repair... huyoo tak sanggup iolss uolss... Nak cuti lagi, nak tunggu kereta siap lagi... Nauzubillahminzalik,  moga2 dijauhkanlah... 

Bila dah ada kejadian macam ni... tiba iolss alert pulak nak tanggalkan... lagipun semalam mysuami pun ada advise tanggalkan due to that incident cermin kereta kena pecah pasal semata2 sticker McD... Kesian owner kereta tu kann??? Tak pasal2 cermin kereta pecah... So, weollss yang membaca or mendengar ni, jadikanlah iktibar and as a warning signs for us to be more alert and more careful... Bukan apa kadang2 kita ni manusia lupa benda2 kecil dan anggap remeh... There's situation yang mana someone turut boycott tapi lupa nak tanggalkan sticker McD... Could be kann??? Ahakss... 

Cumanya, dalam mem-boycott tu jangan jadikan syarat untuk kita menganiaya atau melakukan kekerasan atau jenayah terhadap rakyat Malaysia sendiri... Kat sana dah tentu2 berperang dan kita semua sebagai Muslim mendoakan supaya segalanya berakhir dan aman damai. Sebagai Muslim kita memang terasa sedih, marah dan ingin berjuang membantu mereka. Iolss pun sama... sedih, marah, geram dan macam2 lagilah... Tapi tak adalah sampai nak hilang pertimbangan sampai mengakibatkan kerugian, kecelakaan atau apa2 jerlah yang tak baik pada orang lain yang tak bersalah... Emosi tu perlu dikawal.... Hu hu hu... 

Sorry if ada sesiapa yang tak bersetuju dengan pendapat iolss ni... cuma cam iolss rasa kesian dan tak patut benda ni berlaku... Kita hentak cermin kereta orang bukan membantu untuk hentikan apa yang berlaku di sana... Hurmm... Sebenarnya dari hentak cermin kereta orang ada perkara yang lebih bermanfaat atau lebih baik untuk kita lakukan demi membantu Gaza... Palestin... 

#prayforgaza #prayforpalestine #gazaunderattack #iloveworldpeace #worldpeace #palestinewillbefree

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sticker McD | Now You See Now You Don't..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. setuju sangat..kenapa harus lakukan kekerasan? sama juga kita dengan puak zionis tu kalau kita menghalalkan keganasan. kathy pun ada buat entri pasal keganasan memboikot ni..gunalah iman bukannya emosi.

    ReplyDelete
  2. setuju..isu memboikot ni jadi cm terlalu taksub plak..smpai nak meludah,nk pukul la..kita doakan yg terbaik, boikot dgn cara baik bukan dgn keganasan.

    ReplyDelete
  3. saya tak pernah lekat sticker McD dan Setarbak.
    Setarbak pernah sekali saja singgah. Mungkin tak kena ngan jiwa saya yang lebih suka kopi o warung kecil.

    McD juga dah lama boikot. cuma ada sekali sekala tersinggah bila mana banyak kedai lain tutup. Apapun teruskan usaha boikot ini.demi Gaza

    ReplyDelete
  4. tak setuju dengan orang yang pecahkan cermin tu, tapi for safety measure better tanggalkan je Farah..takut jadi apa-apa plak.

    ReplyDelete
  5. Dalam situasi sekarang, better tanggal kan sticker2 tu, takut ape2 yg x baik berlaku ...

    ReplyDelete
  6. setuju, jgn boikot dgn penuh emosi, boikot dgn ilmu. kesianla kat owner kete tu..

    ReplyDelete
  7. naseb baik dah buka sticker MCD sebab harituh ramai sangat org perhati haishhh mentaliti sangat tauuu ..

    ReplyDelete
  8. sbnr nyer aku sbg rakyat Malaysia, aku sendiri tak paham apa yg org kita fikirkan. isu boikot tu, boikot la. tp kenapa kena rosakkan harta benda org laen pulak? dah mcm perangai zionis lak. ni sape yg zionis sbnr nyer? dalam Islam pun takde ajar sruh rosakkan harta benda orang lain.

    ReplyDelete
  9. Sebagai langkah berjaga-jaga memang kena tanggalkan sticker tu..yelah, sebabnya orang sekarang ni bukan main lagi ekstrimnya nak boikot..betul-betul tak setuju dengan cara sampai nak pecahkan cermin tu..

    ReplyDelete
  10. nak boikot jangan la guna kekerasan kan.. orang lain pulak jadi mangsa habis pecah cermin kereta.huhu

    ReplyDelete
  11. Islam tak ajar kita kekerasan ..Nak boikot jgn la sampai merosakkan harta benda org lain ..BOIKOT dgn penuh berhikmah .Kita ni kan orang islam ..

    ReplyDelete
  12. Sabar jer la ngan manusia zaman sekarang ...Nama jer zaman penuh bertamadun tapi sikap tak menunjukkan ketamadunan langsung..

    ReplyDelete
  13. betul tue..
    kecian sapa yg kena tue...

    ReplyDelete
  14. betul tu, tak patut buat kat orang tak bersalah mcm tu..nk boikot pun jgnlah buat dekat orang melayu kita mcm tu, patutnyer orang yang tak berfikir tu dihantar jer ke gaza pegi perang! sana baru sesuai nak meng'ganas'

    ReplyDelete
  15. dia orang yg buat mcm tu tak ada akal... boleh nak boikot tp jgnlah ikut perangai zionist pulak.. huhu

    ReplyDelete
  16. nak memboikot pun biarlah kena pada gaya dan cara kan..tak pepasal orang lain yang kena tanggung kemusnahan tu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia