Home » , , , , , , , , , » Setiap Malam Mesti Sekali Tawaf...

Setiap Malam Mesti Sekali Tawaf...

Bermula dari pukul 9.30 p.m. Ash akan mula berdakap dekat Mummy lepas tu merengek2 manja tanpa air mata...Ha ha ha... Dah tau dah tu apa yang dia mintak...Nak cakap tak reti bercakap lagi...Jadi gunakan segala bahasa isyarat dan bahasa German or Korea yang dia ada untuk meminta... Mintak apa??? Seperti yang uolss tengok dalam gambar di atas... Mintak naik car... Sekali tawaf pun jadilah, asalkan naik car... 

Macam tulah tiap2 malam rutin Ash sekarang ni... Dah pandai mintak nak ber-round malam2... Hu hu hu... Sekali tak dituruti kehendak dia, selagi itulah dia akan bising... Kadang2 iolss tak layan jugak...Muahahaha...Saja, tak nak bagi lemak sangat kat Ash...Nanti terlebih mengada2 Mummy pulak yang susah... Tapi kalau dah kesian sangat tu bawaklah... Tak boleh mua-kan sangat ye tak??? Ada masa2 ok, ada masa2 tak ok... Ha ha ha... Ash dapat Mummy macam ni so kena-lah stick to Mummy's rules and regulations...Giteww.... 

Pergi mana bertawaf tu??? Tak ada mana2 pun... Pusing2 area kawasan taman perumahan tu ajer...Habis2 tinggi nanti menyinggah ke Econsave, TESCO, Speedmart, 7E...Ekekekeke... Nak beli apa Ash??? Tak beli apa pun... banyak benda yang Ash tak boleh nak makan dan kalau boleh kekononnya Mummy dia ni tak nak expose dia pada junk food... Elehhh... Mummy pun makan junk food... Kui kui kui... 

Bila dah dapat naik car tu, kira dah puas sangatlah hati dia tu...siap menyanyi2 dalam kereta uolss... Erkss...Nyanyi dalam kereta tu memang habit Ash kannn??? kan? kan? Siapa yang selalu drop by and jadi readers taulah kegemaran Ash yang satu ni... Dah lepas tu baru senyap bila balik rumah... Hu hu hu .... 

*Ok peeps...got to go for now... nak temankan orang masuk meeting... adoiii...Iolss dulu tak payah berteman2 pun...sendiri jer pergi... Dush dush...Pink Panther dah bagi green light iolss tak payah masuk meeting... Sebab yang nak ditemankan ni akan masuk pulak... Kira iolsss dah boleh cuci tanganlah... Tapi yang nak ditemankan ni entah apa yang takut sangat.... Pergi jumpa Dato' daaa sekali... suruh bagi iolss instruction jugak untuk masuk temankan si yang nak ditemankan ni... Pengsaannnn.....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Setiap Malam Mesti Sekali Tawaf... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, August 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. Hamboi Ash, dah pandai demand! Cubit pipi tu baru tau :p

    ReplyDelete
  2. amboii ash.. ajak mummy jalan2 naik keta malam2 ye.. kak farah, buat video ash nyanyi lagi.. comell... :)

    ReplyDelete
  3. lama auntie tak tengok ash kat sini...dh besar dh dia yek..dah bijak pon..
    ash suke nyanyi lagu apa? k-pop ke..hamboiii hihi

    ReplyDelete
  4. Amboi ash pandai demand ye...geram aunty tgk pipi labuh ash tu ha...

    ReplyDelete
  5. ELEHHH....dia saje je tu...suh dia bawak Ferrari dia...

    ReplyDelete
  6. Amboi Ash...dh pndai request2 kt mummy no

    Aqil tetiap hr abah akan bw pusing lps ambik dr umah baby sitter tp klau sbtu ahad x kuar mn dia akan ketuk2 pintu rumah suruh buka.nk kuar letewww...hahaha

    ReplyDelete
  7. amboi...nk jln2 mlm ye ash..pandai noh..hehe

    ReplyDelete
  8. Amboi ash suka men pushing naik kreta ya hhee

    ReplyDelete
  9. Ash seronoklah tu naik car pusing pusing ngan mommy

    ReplyDelete
  10. amboii pndinye ajak bjln? ish dhsyt tol hehe

    ReplyDelete
  11. nyanyi..nyanyi tu ikut sapa?? .ahahaa.. buli la mummy kamu tu Ash..

    ReplyDelete
  12. ank akak pun sama gak...tiap2 pagi,
    seblm prg keja bapak dia kena pusing2 naik motor dulu...
    kalau tak buat cam tu kang,merenggek jer...

    ReplyDelete
  13. Hbis lh... Mmg jd driver lh mommy dia.. Hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia