Home » , , , , , , » Self-Service Laundry | Mendobi-lah Iolss Hari Ni...

Self-Service Laundry | Mendobi-lah Iolss Hari Ni...


Adoiilah akak Bubbly oiiii.... mendobi pun nak cerita ke kat sini??? Dush dush dush... sadis sungguh lahaiii orang yang kebosanan menunggu toto moto, comforter, blanket segala bagai siap ni ha... Ash??? Tengah amaze tengok mesin to golek2 berputar ni ha... Hu hu hu... Takjub betul cara pemandangan mata dia melihat kain dalam mesin tu berputar2... Entah apa yang dia minat sangat tak dapat lah nak dipastikan uolss...Ha ha ha... walhal once a week memang bila nak basuh toto, comforter, blanket Ash akan tengok... 

Itu yang Mummy dia boleh sempat up entri merapu meraban merepek kat blog lagi satu ni...Ha ha ha... Sebenarnya nak cerita lain, tapi tercerita lain pulak... Jawabnya yang nak cerita lain tu, postpone-lah entri lepas ni... Ahakss... 

Tu diaaa...hamik ko... kita pakai mesin 27 kg sekaligus... hot wash lagi ko... total damage RM 13.00 hinggit...lepas tu guna dryer yang 14kg 2 pintu oklah ni kot...satu dryer RM 5.00... ok kot??? 2 toto, 1 comforter, 1 blanket plus satu kain buaian Ash... Hik hik hik...Kalau hantar laundry biasa 1 toto dah berapa ye tak??? Makanya kita hantar laundry self-service jer lah... Sekali jalan.... Masuk satu mesin, lepas tu dry terus, terus boleh bawak balik, tak perlu nak pick-up2 on certain2 day and that dah... 

Murah sikit (bagi iolss lah) dan cepat... oklah dah siap dah spin tu... jap lagi dah boleh keluarkan... Nak masukkan ke dryer pulak... Ash masih tetap duduk dalam stroller dengan ketakjuban beliau...ha ha ha... Till then, cheerios...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Self-Service Laundry | Mendobi-lah Iolss Hari Ni... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 30, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. Hohoho...senang dan mudah...basuh sume sekali senang..

    ReplyDelete
  2. Dkna tak pernah mendobi kat sini huhuuuu

    ReplyDelete
  3. sy merasa mggu lps mendobi DIY ni..mmg x sgup la..bg sy mcm x berbaloi...mjr mesin cpt siap kalo x, adoii ssh nye

    ReplyDelete
  4. mesti comel Ash dok renung mesin tu..heheh

    ReplyDelete
  5. suka self service dobi camni, cepat & harga tak lah mahal sgt kan. Masa mesin basuh Mama rosak dulu & takdak bajet nak repair, guna dobi camni je laa dulu hehehe

    ReplyDelete
  6. kekadang pakai laundry macam ni lebih jimat dan mudah

    ReplyDelete
  7. Self-Service Laundry kat rumah je la.. Kalau tak sempat sangat, basuh malam, esok pagi nak pergi kerja, sidai.. Letak dalam rumah,.. Hehe..

    ReplyDelete
  8. X penah lagi guna self servis dobi wpun hri catuan tu hmpir jga nk ke dobi..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY