Home » , , , , , , , , , » Segala Jenis Tapis & Besen... >_< Jadi Mainan...

Segala Jenis Tapis & Besen... >_< Jadi Mainan...


Kisah sesubuh pagi tadi jugaklah ni... iolss sibuk kat dapur...dia pun sibuk jugakkk.... Kalau tak dibagi karang... pandai dah marah Mummy dia... ho ho ho.. Mummy kena buli dengan Ash.... huwaaa.... Ash dah pandai marah Mummy.... Bab ye... Pandai pulak nak marah2 Mummy ek??? Dengan sepenuh perasaan pulak tu... Ekekekeke... geli hati tengok telatah budak sorang ni... Tapiii, dalam pada tu train jugak... Haippp...apa marah2 Mummy... Tak nak dia terbiasa sampai besar... Orang kata nak melentur buluh biarlah dari rebungnya ye tak.... Muahahahaha... Budak2 biasalah... 

Nak bagi jangan mengomel sangat.... Amboiii Ashhh... Mummy bubbly dia pun takkan nak bubbly jugak... Jadi...bagilah segala jenis bagai tapis ke, besen kecik ke.... Ha mainlah...Puaslah hati tu... Dah dapat kann??? Satu perangai Ash...kalau Mummy duduk dapur dia pun minat duduk dapur... Lepas tu suka nak tengok Mummy atau Nek Ma dia masak apa... Kalau kita tengah menumis tu... Memang dia mintak dukung-lah uolsss... Nak tengok apa ada dalam pan... Tak dibagi takut terpercik nak jugak tengok.... 

Errrr.... minat masak ke Ash ni??? Nak masuk MasterChef ker bila dah besar??? Kalau nak jadi macam Dato' Fazley tu ok... Ha ha ha... Ada career lain dan ada part time business or job as Professional Chef...Kalau jadi Chef sesaja...TAK APPROVE!!! Kemain besar tak approve Mummy ko... Eh suka Ash-lah Ash nak jadi apa ye tak???

Dah dapat tapis besen segala bagai...senyap dan leka...baru senang nak buat kerja uolss...Ha ha ha... Sebabkan dia rajin teman Mummy kat dapur... Dialah selalunya dapat food tasting dulu... Ekekekekeke...Tapi limited to things that he could eat and non spicy food lah uolss... Gila ko nak bagi spicy food... Menjerit kepedasan maunya Ash nanti... Tu namanya Mummy dah hilang akal kalau macam tu... Tali perut tu nipis lagi...Kecik lagi... Tak berani Mummy nak bagi spicy food and tak boleh punn.... 

Anak uolss macam ni jugak ke??? Suka main tapis, besen... Hu hu hu.... Ke anak iolss jer???

*Lagi satu dia minat dengan bakul jugak... kalau bakul laundry hajat hati besar nak tolong Mummy dia angkat.... alahaiiii.... tacing jap Mummy bila anak berhati besar dan fefeeling dia dah besar nak menolong Mummy ye tak??? Hopefully sampai ke besar lah... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Segala Jenis Tapis & Besen... >_< Jadi Mainan..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. hehe imaginasi kanak kanak tinggi..macam macam yang dia ley lihat..dan nak main hehe

    ReplyDelete
  2. Huhuhu samalah anak2 saya pun sama..kalau tgh masak kat dapur tu diorg pun sama sibuk sekali kat dapur..memang tunggang langanglah jawabnya..mangkuk2 tapis dan segala besen semua keluar..pastu baru semalam ni dah pandai amik serbuk lada sulah pulak renjis2 dalam besen..hoho mujur tak kena mata..

    Artikel Terbaru: Jom Belajar Buat Cheese Tart

    ReplyDelete
  3. ops!!terlebih sudah ash ni.itu jugak yg nak dimainkan nya.kak..ash dah tumbh gigi bpe batang?

    ReplyDelete
  4. Amboi, kecil-kecil dah tunjuk bakat :)

    Salam kenal dari Farrah utk Farah, done follow sini #1584
    From FAMF Tower

    ReplyDelete
  5. anak saudara pun minat main besen ni..kalau tak bagi,dia marah balik..

    ReplyDelete
  6. Segala tapis, tupperware, tippuware semua la dipunngah dr drawer nk main.Kalo nk ekstrem lg segala bwg dlm almari pun dia nk juga kelebek ha..

    ReplyDelete
  7. Seronoknya melayan dan melihat kerenah anak2 didepan mata. Setiap kali membaca entri berkaitan anak2 ni membuatkan hati ini terasa cemburu & hiba kerana xdapat nak merasai nikmatnya... Namun tetap bersyukur krn pasti ada hikmah disebaliknya. Semoga Ash membesar sihat dan menjadi anak yg soleh serta berjaya...

    ReplyDelete
  8. comel je ash ni..besar esok rajin tolong mummy kat dapur.mummy masuk dapur,dia pun nak join.hehe

    ReplyDelete
  9. Macam akiff kecik2 dulu.. Tapi sekarang berubah minat dia.. Asyik car jer...

    ReplyDelete
  10. takpe minat memasak kak farah.. senang mummy dia boleh makan sedap2 bila dia besar nanti. hehe. jadi mcm Dato' Fazley ye.. hikhik

    ReplyDelete
  11. biasalah farah..budak2 hehee..mana yg dilarang yg tu depa suka hehee..

    ReplyDelete
  12. Sebijik cam Akif masa kecik ..kalau pergi dapur ngan kereta tolak tuuu mmg habis la dipunggah olehnya ..semua jenis benda nak dicapai ..kalau bakul baju tu lagi la dia suka serkup kepakla sendiri pastu terhuyung hayang sebab bakul besar hahahha ..teringat masa dia kecik2 dulu bila tgk Ash buat camtuu

    ReplyDelete
  13. Gaya chef la tu... Ingt pmpuan aje...

    ReplyDelete
  14. Biasala..siapa lg yg dia nk kacau pon kak farah..mummy dia la jd mangsa...hihihi..akhirnya dpt tapis pon jadila...

    ReplyDelete
  15. anak buah Fiza pun suka menolong kat dapur..barang dapur jadi mainan dia pulak dah

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia