Home » , , , , , , , , , » Rupa2nya Benang Daa...

Rupa2nya Benang Daa...

Huh... lega betul rasa hatiii... kalau tak rasa tak keruan jer... Yess, anything and everything yang melibatkan Ash memang cepat betul kesannya pada iolss... Naluri seorang Mummy kann??? Setiap Mummy memang cenggitu... Ash oh Ash...bikin gempaks saja rupanya ek??? Erkss...salah dia ke??? Tak salah dia pun, entah dari mana terlekat benang tu tak taulah iolss.... Dush dush... 

Ceritera bermula Subuh tadi... iolss bangun, of course bukak2 mata tengok anak kat tepilah uolss... Hi hi hi... Nak tengok apa lagi??? Ok ke tak...lepas tu macam biasa inspection satu badan... overdramatic gila Mummy Ash...kot kena gigit nyamuk ke, kena gigit semut ke, diapers basah ke tak ---> dah tentu basah nak kena salin... tapi oklah satu malam 2 kali salin jer...tak banyak sangat pakai...diapers Ash quite good jugak... Ash atau mana2 budak sama jer, tak boleh basah kalau tidur kann??? Tak nyenyak atau gelisah... hu hu hu... Alih2 pagi ni, masa nak cium Ash ternampak ada satu garisan di bibir bawah Ash, garisan memanjang dalam 2.5 cm dan nampak seperti berdarah... 

Berdarah??? Berderau darah iolss ok uolss... sangat berderau... pas tu terus jadi rasa susah hati...seriously memang nampak real berdarah... hurmm... apakah... bilakah...di manakah... kena apa??? Kepala dah mula merangka2 dan berfikir2 dan mengingat2 apa yang Ash pegang serta main... Ash ni pantang nampak barang semua nak masuk mulut... Nak kata kuku panjang tak jugak... Seminggu 2 kali ok, Mummy potong kuku Ash, sebab kuku Ash memang cepat panjang... Hurmm... 

Dah dilap dengan kain basah tak hilang juga, masih nampak seperti berdarah... Terus capai minyak gamat dan sapu...Tapi si kecik ni elok jer pulak tidur nyenyak... Oh ya, gambar kat atas yang iolss conteng tu, contoh ok contoh... lokasi dan panjang imej kelukaan itu... 

Hati tak tenang, risau dan terasa susah hati sepanjang perjalanan driving ke office... And baru jer mendapat kelegaan sebentar tadi... Kesan atau tanda tu... tak ada dah uolss... And actually it is benang... benang ok benang... Terfikir, mana pulak anak aku dapat benang merah ni... Tapi real-lah pagi tadi nampak macam darah... hu hu hu... Sangat2 risau...Ada kawan kata maybe terkena kuku sebab tu berdarah, tapi tak mungkin kuku dia pendek, ada kawan kata mungkin sebab panas, letak lip balm...memang ada lip balm for baby yang iolss beli untuk Ash... Baby Lipbalm SebaMed... 

Tapi, finally, kesan tu dah hilang...and it was benang... Propa tau!!! Cuak dah Mummy... Nasib bukan kalau betul2 memang makan sampai ke petang lah Mummy Ash ni gundah gulana.... Hu hu hu... 

*Baru sikit jer tu, imagine ek, kalau baru luka sikit dah overdramatic, over risau, over susah hati and over everything... bayangkan kalau sok2 luka kat lutut sebab main bola ke...jatuh ke... mintak2 dijauhkanlah kann... iolss tak mintak ok... macam mana kerisauan iolss yang overdramatic ni kalau apa2 yang melibatkan Ash??? Erkss... overprotective dah ni gaya2nya... Ha ha ha... Ash tu anak terunalah Mummy oiii.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Rupa2nya Benang Daa... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, August 14, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. Hadoiiii........ Mama Ash ni memang suka buat Aunty Jura hilang nafas! Hahahahaaa

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak Farah.. same goes to me. pagi2 bangun belek anak dulu. hehehe tengok kalau ada pape luar biasa ke... sambil lepas rindu sebelum pergi kerja ~~~

    ReplyDelete
  3. Mesti risau kak..walaupun saya belum jadi ibu tapi bila tengok anak buah macm tu dh cuak..heheh

    ReplyDelete
  4. Huhuhu ingatkan kena apa la si Ash tu..Farah bikin gemuruh betul la..Ash ok ok je kan Mummy plak gelusah aduh aduh hehehe.

    ReplyDelete
  5. huishh nasib benang..kalau berdarah betul xdpt nak bygkan.

    ReplyDelete
  6. saspen betui story ni...sape tak syg anak akan...bukan overprotective just naluri kita sbg ibu mmg macam tu kot..its naturally there ;)

    ReplyDelete
  7. hahahaha...mmg mummy ash overdramatic!! tapi hati2 jugak kalau benang kat mulut dia..takut tertelan nanti..

    ReplyDelete
  8. Salam persinggahan ... Nasib baik ... kalau tak ... tak keruan di buatnyer ....

    ReplyDelete
  9. over dramatic sbb dia masih kecik, nt kalo dh besar xde lah kot over mcm tu lagi..hehehe :-p

    ReplyDelete
  10. hahahha kelakar la kak fara ni !! overrrrr

    ReplyDelete
  11. Tu lah mummy ash...siapa yang tak risau kan..

    ReplyDelete
  12. ingatkN apa tadi... hihi.. alahai budak tecik ni..

    ReplyDelete
  13. berdarah? O.O

    mcm mane ke dia skrg?

    ReplyDelete
  14. asslmkm kak.. aduhai.. memang risau la kalau tu luka.. ibu mana tak risaukan anak kan.. sy ni bby dalam perut pun dok risau je.. nak2 kalau kurang gerak..

    ReplyDelete
  15. mummy suspen terlebey ni...hihihihi

    ReplyDelete
  16. Bng pun bhya.. Tkut tertekn atau terbelit..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia