Home » , , , , , » Rebonding Secara Natural | Meluruskan Rambut Secara Alami...

Rebonding Secara Natural | Meluruskan Rambut Secara Alami...

Source Extracted from Google
Dulu sebelum berhijab... iolss lettew yang agak kerap rebonding rambut... hu hu hu... Kerap tu bukanlah setahun berkali2 uolss... Setahun sekali... Ha ha ha... Tapi iolss sedar, kerap rebonding pun ada kesannya yang tersendiri... Biasalah rebonding kann...sekali pergi sure dah beratus2 kann.... Nak nak lagi rambut panjang... Selalunya yang iolss kena adalah di antara RM 280 - RM 400 per rebonding session.... 

Sampaikan jadi bahan kekadang tu...ahakss... suruh buat macam gambar kat bawah ni sebab dah sibuk sangat rebonding kann... muahahahaha... 

Source Extracted from Google
Membahan orang memang sedap ye tak??? Ha ha ha, tapi ada ker iolss kisah??? Hu hu hu, nak cantik punya pasal... iolss tetap buat rebonding jugak... Kalau seterika rambut macam kat atas tu, alamatnya memang rambut hangus rentung teruslah uolsss...ha ha ha... Memang taklah nak buat macam tu kann... 

Tapi lepas berhijab iolss lebih prefer buat Brazilian Keratin Hair Treatment... Uolss boleh refer pada entri INI ye kalau rajin nak tau apa tu treatment tu... Ha ha ha...

And hari ni, iolss nak share something yang iolss baca dari SINI yang mana menurut petua ni, rambut boleh diluruskan secara semulajadi atau alami tanpa kos yang besar untuk ke saloon, dikatakan weolls boleh meluruskan rambut dengan kaedah di mana... CARANYA BANCUH 2 BIJI TELUR DAN SEDIKIT TEPUNG GANDUM SEHINGGA MENJADI PES...LEMBAPKAN RAMBUT DENGAN AIR DAN LUMURKAN BANCUHAN KE KESELURUHAN RAMBUT. SIKAT RAMBUT MENJADI LURUS DAN BIARKAN SELAMA 30 MINIT. KEMUDIAN BILAS BERSIH RAMBUT. LAKUKAN 2 KALI SEMINGGU.

Bahan2 tak susah nak dapat ye tak??? Ada yang rasanya nak cuba? pernah cuba? atau berani nak cuba? Hew hew hew... kalau ada nanti inform iolss yer??? Berkesan ke tak??? Menjadi ke tak??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Rebonding Secara Natural | Meluruskan Rambut Secara Alami... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, August 31, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. mama pun selalu rebonding dulu.. tapi bila fikir balik banyaknya aku membazir, beli tudung kan bagus.. hihi

    ReplyDelete
  2. hahaha... gambar tuuuuuuuu..... sha pernah buat guna iron baju... lurus memang lurus lepastu rambut half jadi dawai..... wakakakkakaa

    ReplyDelete
  3. tak pernah luruskan rambut lagi..hehe

    ReplyDelete
  4. Erks! Telur? Lumur kat rambut? Lepas tu bershampoo dua tiga kali bilas la kot.. Tapi why not give it a try ye x? Hehe.. ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  5. Nice tips. Jimat kos nak rebonding kat salon. Hehehe

    ReplyDelete
  6. tuuu diaa..rebonding pakai seterika..sib baik tak hangus kepala..hahaha

    ReplyDelete
  7. betul ke nie kak farah? mcm nk try tp gabungan telur dengan tepung tu yg agakk..err..hihihi..

    ReplyDelete
  8. Tak hanyir ke rambut. Nk try r kot nnt

    ReplyDelete
  9. Aiyyoooooo.. Seram tengok gambar orang iron rambut tu.. Haha..

    ReplyDelete
  10. adeshh cam tak boleh je nak buat letak telur tu..tak suka bau telur sangat..huhu

    ReplyDelete
  11. Haha... Boleh juga sterika tuh.. Haha..

    ReplyDelete
  12. Eh...boleh eh mcm tu...mcm kepelikkan ni.....guna seterika tu mmg x leh blah....

    ReplyDelete
  13. Aku pernah hahahh pasto bile tekene kulit krpala tensen terus haah

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia