Home » , , , , , , , , » Office | Could or Would You Trust??? ^_^

Office | Could or Would You Trust??? ^_^

Source Extracted from Google
Kelewatan uolss hari ni... denggg... rekod bulan August 2014 tercalar semata2 kerana sebuah lori rosak di tengah2 Federal Highway!!! #ehh tapi tak adalah baru sampai ok??? Iolss sampai office pukul 9.15 a.m... late by 15 minutes... Nasib baik Pink Panther mood ok uolss...Muahahahaha... Resipi??? Sonang ajo, agak2 rasa diri ini akan terlewat, What's App jer terus kat Pink Panther...Ha ha ha...Kelassss takkk iolss??? Ber-What's App2 jer dengan Executive Director uolss... Selalu ke lewat??? Sorry sikit ok??? Jarang sekali diri ini lewat... kalau dah keluar lepas Subuh takkanlah nak lewat selalu...akan lewat kalau ada kes lori rosak atau accident atas jalan raya jer.... #ehh jap kira, tahun 2014 ni berapa kali dah lewat??? Setakat ni kalau kira dan mengikut rekod, baru 2 kali...Ahakss...baru 2 kali tu... bercita2 ke nak tambah lagi??? No no no no... 

Ok, ok, iolss ni kalau dapat mengomel memang payah nak berhenti uolss... Ha ha ha... Dah nama pun Bubbly kann??? Untunglahhh tak dapat gelaran "chatter box" uolss... erkss..pernah orang bagi masa sekolah dulu...Muahahahaha.... 

Apa cerita office dan trust ni??? Okkkkk....iolss bagi senario bergambar lah ek... Jap nak gi snap gambar jap...Ahakss...gediks...but seriously nak snap gambar ni...Jap ek (Take 5...)

Ok dah... dah hamik gambar senario untuk mencerita intipati entri ini... 


Gitewww kannn??? Poyo2 snap gambar demi nak menceritakan senario.... Ok... satu iolss charge powerbank di satu sudut dan biarkan terdedah macam tu jer dan satu lagi handbag iolss lah uolss... main letak jer atas meja macam tu dengan keadaan terbuka.... All important things plus money are inside... Lepas tu berjalan ke sana ke mari like nobody business sebab busy kannn??? Ha...ko dah kenapa??? Kalau kena curi or barang hilang baru tau...masa tu dah terhantuk baru terngadah katanya.... Hu hu hu... 

The question is.... could or would you trust nak buat perangai macam ni kat office uolss??? Tak kisahlah kalau uolss duduk kat workstation sendiri ataupun bilik uolss sendiri kann??? Hurmm... For me, sebenarnya iolss tak berani uolss... Walaupun kita nampak orang tu boleh dipercayai tak semestinya boleh dipercayai...Peeps can turn into evil at any times ok??? And I am hardly trust people...when I trust people, means I really trust...once they've broken, no more trust even though I might be as norm and nice as usual to you...Hu hu hu.... Lesson in life thought me no to simply trust people ok??? Only the chosen few jer... Ha ha ha.... 

Dah tu kenapa buat perangai macam gambar kat atas tu kalau dah tau tak boleh trust people??? Tak takut hilang ke???... Well, kalau setakat Pink Panther dan iolss dan directors and assistants yang beberapa kerat kat office Level 3 ni, iolss masih berani lagi lah... (statement tak menghingat)...Yelah, dah tu... siapa lagi yang ada kat Level 3 office iolss ni... Setakat ni jer yang ada...memasing boss2... Takkanlah nak mencuri level2 Sr Exec punya barang kott???  Tak semengah ok??? Erks, ok nobody knows... Hurmm... Tapi sebenarnya tak bagus attitude ni...esok2 kalau hilang baru padan muka iolss... This is something that I must change... 

Faktor berperangai macam ni??? Sebab tak ramai kat Level 3 dan kalau ramai for sure iolss memang tak berani nak dedah2 macam ni sangat.... Dan setakat ni selama 2 tahun...this office could be trusted-lah...Belum pernah berlaku kes kecurian ataupun kehilangan barang... Alhamdulillah.... 

Walau apa pun, tak bagus habit ni... nak kena belajar2 simpan dalam drawer lah ek iolss ni...Hik hik hik... Malang tak berbau, who knows one day something could happen...Walaupun office iolss di Level 3 ni restricted access...tapi still there's outsiders jugak yang datang... So better berjaga2 sebelum terkena... it's better to be safe than to be sorry ye tak??? 

*Tu jer nak bebel sebenarnya, tapi terpanjang pulak...ahakss... biasalah bak kata Sally kalau entri tak panjang tu bukan Kak Farah-lah tu...Ahakss... Ok peeps, till then cheerios for now!!! 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Office | Could or Would You Trust??? ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, August 15, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. Terhibur pulak pg ni dgn bebelan farah...hati2 ada yg memerhati ;)

    ReplyDelete
  2. i suka baca cerita u farah. teruskan berblog. peace.hihihi. salam jumaat.

    ReplyDelete
  3. bahaya gak tu sis..malang tak berbau kan..

    ReplyDelete
  4. hahahaha...kalau hilang powerbank jgn pinjam sally punya...lalalalala~

    even xde orang pun...cuba la simpan jgn terdedah kak...

    sally dah 100 kali lewat..muahahaha..tipu tipu

    ReplyDelete
  5. Lawa beg :P

    HAHAHAHAHAAA

    *tetibe pulak gelak besar*

    ReplyDelete
  6. santai je bercerita.. mama still skema lagi.. hihi

    ReplyDelete
  7. baca entry nie sambil membayangkan farah tengah bercakap..hahaha...adeh..takat nie masih percaya budak2 office...dalam department nie akak sorang je bunga..lain semua lebah...muahaha

    ReplyDelete
  8. huwaa..ku la yg selalu sepah sana sini je brg....grrr...

    ReplyDelete
  9. suka baca celoteh akak..terhibur hati..hehe.tapi bahaya kak buat mcm tu..simpan beg kt tempt lebih tertutup ok kot.

    ReplyDelete
  10. sy mmg sepah gitu je.. alhamdulillah... sy percaya semua kt opis ni jujur2 belaka..

    ReplyDelete
  11. Peeps can turn into evil at any times .. heee.. betui ayat tuu...

    kalau entri tak panjang lebor tu bukan Farah lah.. heee.. tapi entri nya best takpe.. terbaekk

    ReplyDelete
  12. Hmm..malang tidak berbau.. Hati2 tau next time

    ReplyDelete
  13. Selalu beringat dgn barang berharga yg ada dlm beg tu

    ReplyDelete
  14. Berhati2...kena alert sikit benda2 camni ..kita tak tau hati orang camner.m

    ReplyDelete
  15. erm...sebelum ni akak x kisah pun pasal barang2 dalam worksation or area table akak...memang terbiar terdedah coz rasa selamat...bila dah baca entry adik ni terus rasa...erm...betul la...kena hati2 lepas ni...malang x berapa nak berbau kan...

    ReplyDelete
  16. Mmg tak berani nk.buat begitu...

    ReplyDelete
  17. apepun kena berhati hati meninggalkan segala harta benda kat mana mana :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia