Home » , , , , , , , , , , , » Nak Belinya Satu Tapi Jadinya Termelarat...

Nak Belinya Satu Tapi Jadinya Termelarat...


Weekend... Biasalah memang slow sikit entri2 iolss...Kalau sempat memang banyaklah...kalau tak sempat... timbullah seketul dua ketul... Mostly weolls memang macam tu kann uolss??? Banyak urusan2 lain perlu diselesaikan dan bagi Mummy2 yang bekerja macam iolss ni, weolls memang schedule penuhlah kalau weekend... dan masa nilah nak focus pada rumah tangga ye tak??? 

Nak bebel pasal apa pulak kali ni??? Gambar Ash tu hiasan bagi penyedap jer uolsss.... muahahahaha... Ash kann memang banyak enterframe dalam entri2 Mummy dia... Phewww, kalaulah Ash tu dah pandai bercakap mau dia sound Mummy dia setepek... "Eh2, Ash tak mintak pun muncul dalam entry Mummy... tapi Mummy yang overdramatic ok???"...Wakakakaka... 


Pernah tak uolss... keluar ke kedai or malls, just nak pergi beli 1 jer barang... niat dan tujuan asal katanya...tapi terjebak atau termelarat beli benda2 lain??? Iolss selalu macam ni tau...Mencikkk!!! Muahahahaha... Uolss pun mesti pernah kann kann kannn??? Tu yang malas tu.... Once a shopaholic will always be a shopaholic gitewww kannn??? That's why once my ex-boss pernah berkata2 yang "Farah, are you sure yourself was once an accounting student during Uni days???"... Muahahahaha....


Spiderman ni pun jadi tak sanggup uolss... Ish ish ish... Kisahnya, keluar nak bayar kad kredit... dan nak cari cotton bud untuk Ash... Cotton bud Ash dah habis... tapi bila sampai kedai baby tu... dah jadi lain dah pulak uolsss... Hu hu hu... Ya Ampunnnn... terbeli 3 pasang baju basahan sehari2an Ash...walhal banyak jer baju basahan Ash kat rumah... 


Hurmmm... memang pantang nampak baju budak... gerammmm jer... semua Mummy2 memang ada satu obsesi ni kot kalau tak dapat nak kawal atau tak dapat dikawal... Setiap kali I tell myself stop buying, setiap kali tu jugaklah akan membeli... dush...pengsan.... Ok, stop buying after this... konon... Kadang2 terfikir, beli banyak2 nak buat apa... Pakainya sekejap ajer... Tapiii...iolss memang suka beli besar sikit... Supaya boleh pakai lama...Baju2 Ash masa newborn pun banyak yang pakai sekali dua jer uolss... Sudahnya... baju2 tu nanti iolss nak bagi pada officemate yang baru melahirkan anak... Daripada tersimpan buat museum macam tu ajer...eloklah sedekahkan... ye tak??? Lagipun baju2 tu semua nampak baru2 lagi dan elok lagi... Of course lah, iolss yang basuh dan jaga... ahaksss... perasannn... tapi setakat ni baju2 Ash iolss tak pernah campak dalam washing machine lagi... semuanya rendam dulu dalam besen dan lepas tu kita basuh secara manual iaitu basuh tangan.... Why I go the complicated and hard ways sedangkan dah ada facility yang memudahkan??? Well, I have my own reasons for that uolss... Nanti2lah iolss share dan cerita... 

Errrr...almari Ash dah tak muat... bukan nak gebang atau riak ok??? Cerita jer cerita... Lagipun tak ada apa yang nak digebangkan atau diriakkan... Iolss orang biasa dan kehidupan iolss biasa2 saja... Ada pasang surutnya jugak... Tapiii macam nak kena tambah satu almari jer lagi??? Hu hu hu... 

*Semalam mysuami inform yang another one of my ex-staff masa di SYABAS dulu kehilangan anak yang baru lahir... baby girl... tak lama dulu ada sorang jugak yang kehilangan anak... baby girl jugak... kedua2 baby yang meninggal ni 8 bulan usianya... Salam takziah dan Al-Fatihah... semoga mereka tabah menghadapi kehilangan ini... Iolss tau bukan mudah... Iolss walaupun tak ada di tempat itu, tapi boleh turut merasainya....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Nak Belinya Satu Tapi Jadinya Termelarat..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, August 24, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. alah.. takpe lah mommy, cekali cekala.. kan ash? hihihi

    ReplyDelete
  2. sama la dengan Sha, semua orang pernah kot... nak beli kicap je cadangnya, tapi segala sos tiram, sos cili, tomato terjebak sekali...

    ReplyDelete
  3. biase lah kalo macam tu XDD

    mak shi pun macam tu jugak XDD

    ReplyDelete
  4. haha selalu je..tapi kalau duit ada cukup cukup terpaksa tahan sesak di dada la..tengok tengok jeehuu

    ReplyDelete
  5. selalu terjadi kak..asalnya nak beli 1 brg ja,keluaq kedai tengok2 berlambak2 pulak..hehe..Al-fatihah untuk baby yg meninggal tu..semoga seisi keluarga tabah.

    ReplyDelete
  6. Hahaha..kes cik akak nie..memang sesuka je berbeli sampai tak ingat dunia..hahaha

    ReplyDelete
  7. Haha. Biasalah tu kak Farah.. Niat nak beli 1 benda je, tapi terbeli banyak pulak ;D hehe

    ReplyDelete
  8. Kalau anak sulung mmg camtu farah...baju basuh tgn..tak campo baju ngan mak ayah...makan pon kemain lagi pntang sana pantang sini...mainan pon setiap minggu basuh...masuk anak 2,3 orang sume tu dah ke laut...mcm akak ni...hahaha...
    Kalau farah boleh buat mcm tu utk sume anak mmg akak salute...moga dapat bertahan!!

    ReplyDelete
  9. Untuk ash,, semuanya bolehkan mummy..

    ReplyDelete
  10. Jangan kata mummy2 jer Farah.. Yg bukan mummy ni pun tiap kalau lalu tempat jual baju2 baby punyalah seronok nak membeli.. How I wish to have my own child.. T_T
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  11. Gambar anak selalunya jadi sumber inspirasi blog..kan. farah...baju² ash boleh guna balikbutk adik dia nanti...tp kaku nk sdekah pon ok jugak..mana yg trbaik..salam hujung minggu #kelabbloggerbenashaari.

    ReplyDelete
  12. biasa dah cmm tu.....hehee...rezeki diee

    ReplyDelete
  13. hehee..kalau xde check list gitu lah jadinye hehee..xpe rezki ash ^_^

    ReplyDelete
  14. biaslah kak..kalau dah nampak lawa mesti nak beli..heehe

    ReplyDelete
  15. Takpe la sis bli utk Ank sndiri pkai juga kan

    ReplyDelete
  16. Selalu jugak jadi gini kat Lya Farah ..kalau pergi kedai nak beli satu jer tetiba banyak pulak yang terbeli ..hahahhaa

    ReplyDelete
  17. Hehehe kekadang En Hubby selalu la membebel bab2 ni ..tadi cakap nak beli bla bla bla tapi tu tgk plastik penuh apa la yang awak beli hehhehe .........

    ReplyDelete
  18. Kalau dah namanya pompuan mmg gitulah Farah. Bohonglah kalau pompuan tak pernah buat kerja gitu hehe...Okje kadang tu minyak jer yg habis tapi sampai market satu troli haha.... Pak Jilap gak yg fenin

    ReplyDelete
  19. Opkos la pernah... Hahahaha asalnye nak survey je dlu, tp ati xsabar trus sambar... Akhirnye nyesal sbb ade tmpt yg lbh murah..

    ReplyDelete
  20. akak...same peel macam nory jugak...konon nak beli satu barang je, last2 balik penuh tangan...sabor jela kannn...hahaha

    ReplyDelete
  21. heheheh..selalu da sgt terbuat perkare ni...utk anak ape2 pun bolehhhh...tak rase mmbazir pun...hihihi

    ReplyDelete
  22. perempuan mmg mcm tue.. kdg2 dh plan nk beli cikit ja, skali masuk pasaraya mcm2 di beli...
    slam takziah buat kwn akak..

    ReplyDelete
  23. heheh.
    untung ash..
    sampai penuh kereta mummy shopping.

    ReplyDelete
  24. Normal dh tu kak.. Sbb tu kdg suruh suami je g beli..

    ReplyDelete
  25. Dulu kakak ipar ayut po basuh sndri baju.dah umur 2 taun ni je dia masuk mesin...kebersihan kot.not sure...tp bab nk tmbh lg 1 almari hebat btul mummy ash beli baju.kikiki

    ReplyDelete
  26. ini perkara biasa berlaku..hihi..kalau taknak biasa berlaku kena bawak duit cukup² je..heee

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia