Home » , , , , , , , , , » Memoirs Balik Kampung | Tidur Bergelimpangan

Memoirs Balik Kampung | Tidur Bergelimpangan


Lukisan yang tak ada nak Vincent Van Gogh lah sangatt.... Sekali keluar orang lidi daaaa... Ahaksss... Dah tu google google tak dak gambar yang bersesuaian, lukis jer lah sendiri bagi nak menggambarkan. Karang kalau iolss cerita jer tak ada gambaran ayat jadi berbelit sesudahnya uolss pun tak faham apa yang iolss cerita. Wakakakaka... 

Siapa biasa tidur reramai macam ni bila musim2 perayaan bila balik kampung dengan sepupu sepapat semua??? I mean masa zaman2 weolls semua bebudak hingusan lagi ler... Now iolss dah tak rasa dah cenggini... Ini semua adalah memoirs a.k.a. memories masa zaman2 kecik dulu semasa arwah atuk dan nenek hidup lagi. Bila raya jer berkumpul ramai2 dan beginilah suasananya. Salah satu kemeriahan suasana raya yang dirasai. 

Kadang2 bila throwback balik, rindu ooo saat itu... Tapi betullah orang kata bila dah tak ada sesiapa lagi di kampung... tinggal aunty dengan uncle, arwah atuk dan nenek dah tak ada dah terasa macam lain sikit. Raya dah tak berkumpul macam dulu2 sangat dah... Ada yang masih berkumpul, ada yang setakat balik jengah rumah kampung dan ziarah kubur lepas tu teruskan haluan masing2 dan ada yang sememangnya buat haluan masing2 sendiri. Hurmmm... rindu saat2 itu. 

Something that money can't buy kata kau... Bila kenangkan balik... Zaman Ash ni tak mungkin merasa suasana sebegitu... Hik hik hik... Kalau terjadi tu it's a miracle-lah tu... On my mum side setakat ni Ash cicit yang paling kecik... On my dad side as well, sama jugak for the time being... Tak taulah kot2 lepas ni ada yang burst keluar seorang lagi... Ha ha ha... haruslah ada... 

*Nothing much pun on the story, just terkenang waktu dan saat satu ketika dulu... ^_*...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Memoirs Balik Kampung | Tidur Bergelimpangan, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. kat kampung saya still buat macam ni..just that yang anak dara tido dalam bilik..yang lain semua 'tido selambak'..hehe

    ReplyDelete
  2. sekarang mungkin dah tak dapat rasa kot kak...Alhamduilillah saya sempat merasai suasana tu....hhihihiih..malam2 pasang pelita pusing satu kampung..Really miss these moment.. :DDD

    ReplyDelete
  3. dulu2 waktu kecik bila balik kampung memang selalu tidur gini.. nostalgia betul :)

    ReplyDelete
  4. masa kecik dulu akak biasa tido cam ni.. hihi.. now dah besar... anak akak pulak yg tido mcm ni ngan sepupu... cycle of life...

    ReplyDelete
  5. balik kampung memang wajib tidur macam ni.. perempuan 1 section laki 1 section

    ReplyDelete
  6. ehh orang lidi pun okay tuuuuu... nice story. I had similar memory too :-)

    ReplyDelete
  7. memang best sangat tidur ramai-ramai. ^^, semua dah berbaring tapi sibuk bersembang sampai lewat pagi even lampu dah tutup semua. heeeee

    ReplyDelete
  8. Betul..mmg best tido beramai-ramai camni.
    Bila sejuk mulalah nak menhimpit orang sebelah.

    ReplyDelete
  9. Tahun ni beraya kat Seremban so x merasa la tido ramai2 secara berjemaah macam ni....kalau x sure ramai punya siap ada macam2 bunyi sahut bersahutan...hehehehehe

    ReplyDelete
  10. Alamak aih rindu pulak tapi dah besar Panjang hahaha. So mmg tak dah hmm. Pastu Serabut and panas lah haha.
    Miracle lah betul lah kak Farah if this happens nanti hihihi

    ReplyDelete
  11. Hehehe masa kecik2 dulu camni lerrr bila dah berkeluarga dah takleh camni dahh..masing2 tdo kat bilik masing2 ... tapi tahun ni semua balik ..bilik tak cukup jdyang ellaki kebanyakan tdo kat luar huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. tidur ramai ramai camni selalunya bising bersembang cerita hantu..hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia