Home » , , , , , , » Malaysia Berkabung | Blog Pun Berkabung Jugak???

Malaysia Berkabung | Blog Pun Berkabung Jugak???

Source Extracted from Google
Hari Isnin hari tu... iolss ada up satu entri tentang Malaysia Berkabung | 22 Ogos 2014 dan dalam entri tu iolss ada nyatakan tentang garis panduan Hari Berkabung Malaysia pada 22 Ogos 2014 yakni esok, Jumaat... So, iolss just refresh and recap kembali di antara garis2 panduan tersebut untuk tatapan uolss yang mungkin nak cepat dan tak nak klik entri lama iolss... Hu hu hu... 

Peraturan Hari Berkabung Malaysia 22 Ogos 2014 MH17
  • Bendera Malaysia dikibarkan separuh tiang di seluruh negara pada hari berkenaan.
  • Semua acara yang berunsur hiburan ditangguhkan pada hari berkenaan.
  • Pakaian hendaklah warna2 yang suram dan tidak warna terang/garang. Bagi yang beragama Islam dan terlibat secara langsung, mereka digalakkan memakai songkok (tanpa lilitan warna putih)/selendang hitam; dan
  • Pada hari berkenaan juga, rancangan hiburan pada semua saluran radio dan televisyen hendaklah ditangguhkan dan digantikan dengan bacaan Al-Quran dan program berunsur keagamaan.

Dalam peraturan tersebut, dinyatakan bahawa semua acara yang berunsur hiburan ditangguhkan pada hari berkenaaan dan pada hari berkenaan juga, rancangan hiburan pada semua saluran radio dan televisyen hendaklah ditangguhkan dan digantikan dengan bacaan Al-Quran dan program berunsur keagamaan. 

Blog??? Berkabung jugak??? Tepuk dada tanya selera... dan rasanya entri2 di blog weolls semua tak ada siapa yang larang cuma cam tetiba rasa tak molek dan tak manis pulak diri ini nak hu ha hu ha sangat kat blog esok... Hu hu hu... Makanya kenalah memikirkan entri2 yang seiring dan bersesuaian dengan Hari Berkabung Malaysia ni demi menghormati. Kita semua pun turut merasakan kesedihan itu kann??? That was my thinking peeps... Iolss terfikir mengenai perkara ni secara tiba2... 

Kalau blog weolls nak berkabung tak berkabung... it depends on ourselves kann??? Bukan kerana ikut2an atau paksaan dari mana2 pihak... Ada juga yang mungkin tidak akan berblog seharian sebagai tanda berkabung...mungkinlah mungkin...iolss tak tau dan tak pasti...dan ada juga yang masih akan berblog seperti biasa macam iolss...In Shaa Allah...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Malaysia Berkabung | Blog Pun Berkabung Jugak??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, August 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

16 comments:

  1. Btl esk blog lya cuti sebaiknya sempena mghormati brkabung

    ReplyDelete
  2. salam takziah buat ahli keluarga yg terlibat

    ReplyDelete
  3. Yeahhhh... terpulang pada masing masing.. hehehhee

    ReplyDelete
  4. Iinsyallah..akan menyokong jugak hari berkabung nie..

    ReplyDelete
  5. esok blog cuti tanda menghormati hari berkabung ni..

    ReplyDelete
  6. betul tu. Esok blog wawa pun nak cuti sebagai menghormati hari berkabung ni.

    ReplyDelete
  7. bergantung pd msg2 la..hehe tp apa slhnya berkabung jugak..

    ReplyDelete
  8. Setuju :)
    Esok no gedik gedik di blog ABM. Kalau ada entry pun mungkin segmen Bukan Sekadar Renungan :)

    ReplyDelete
  9. Blog x berkabung.. On mcm biasa je...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY