Home » , , , , , , , » Jemputan "Open House" Raya Telah Mula Di Personal Calendar...

Jemputan "Open House" Raya Telah Mula Di Personal Calendar...


Ini adalah rutin setiap kali raya kot uolss??? Uhukss cerita raya lagi??? Dah namanya pun musim raya... bulan Syawal... Ok ok, entri lepas ni bukan tentang raya ok??? About something else... Ha ha ha... 

Lepas dah seminggu beraya dengan keluarga, sanak saudara dan a bit of sahabat handai... tiba pula musim beraya dengan cara 'open house'... Tak giteww??? Lepas dah balik dari kampung, ada yang menganjurkan majlis rumah terbuka. Dah masuk dah satu jemputan ni... Ada lagi yang nak berjemput2an???

Iolss punya 'open house'??? My official residential memang open jer uolss, siapa nak datang sila inform awal2, bolehlah iolss prepare apa yang patut giteww... Menyambut tetamu seadanya giteww... Setakat ni, kawan2 mysuami yang dah beraya ke rumah walaupun mysuami is not around, kawan2 iolss??? Ahakss... minggu lepas sibuk beraya di kampung halaman, minggu ni baru nak serbu dan serang habis2an katanya... Wakakakaka... Silalah2... kedatangan uolss sangat dialu2kan... Kalau nak tunggu official "open house" weolls lambat lagi uolss... In Shaa Allah bulan November ni nanti... Ada apa dengan November??? In Shaa Allah... "open house" sempena birthday Ash dan Mummy... Ahakss nak jugakkk tumpang sekaki Mummy dia kann??? Dah tu birthday weolls selang sehari jer lebih kurang macam tu??? Haruslah Mummy dia enter the frame kann??? 

Bila dah terima jemputan "open house" raya ni, In Shaa Allah akan cuba dipenuhi kalau schedule dan waktu serta keizinan diperoleh. Kalau tak dapat menghadirkan diri tu, ampun dan maaf dipintalah yer awal2... sebab kadang2 ada hal2 yang kita tak jangka boleh berlaku kann??? ^_^... Untuk pergi tak ada masalah uolss...macam iolss cakap schedule, waktu dan keizinan... siap2, capai kunci kereta dan gegas gerak... Tapii, sometimes we wouldn't know on the things or occasions that might come around the corner giteww katanya.., 

*Bila difikir2kan "open house" ni bagus sebenarnya uolss... bagus dari segi apa??? Sedara mara, sahabat handai, family datang serbu sekaligus... sekali kecah, sekali jamu, sekali kemas giteww... lepas tu bungkus, turn berjalan ke rumah orang pulak giteww... ahaksss... economy katanya... tapi tak adalah bungkus sampai tak nak terima tetamu lagi pulak kann??? Tetamu yang datang ke rumah tu kan bagus??? ^_* 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Jemputan "Open House" Raya Telah Mula Di Personal Calendar..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, August 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. wuhuuuu..
    get ready perut kak,
    cuperboy get ready poket besar.
    kikikiki..

    shark dh tukar domain kak.
    jum terjah.
    www.ceritashark.com

    ReplyDelete
  2. wahh! kalau dekatt nak gi kat rumahh akk.. hihihihihi..

    ReplyDelete
  3. bestnya boleh makan banyakkk..hehe

    ReplyDelete
  4. wah, dah siap tulis dalam kalendar tu hehe...

    ReplyDelete
  5. Nak senang memang buat open house je..m senang sekali handle..maaf zahir batin selamat hari raya fara

    ReplyDelete
  6. salam. wahhh meriahnya raya dengan open house hehhehe :))

    ReplyDelete
  7. ehem..bila kita nak beraya bersama ni kak?

    ReplyDelete
  8. Banyak jemputan tu kak.. betul, banyak kebaikan buat open house ni sebenarnya.. boleh berkumpul sesama kenalan dan saudara-mara.. ^_^

    ReplyDelete
  9. betul2, senang klau buat open house, skali lyan, skali masak, skali kemas jer..jmputn knduri kwen pun byk ni..

    ReplyDelete
  10. wwahh siap sedia perut untuk mengisi makanan

    ReplyDelete
  11. wah, siap tulis dekat kalendar lagi, setakat ni, saya tak ada pula dapat jemputan. sobs.

    betul, open house ada kebaikannya. masa ni lah nak bersembang sakan.

    ReplyDelete
  12. Raya sebulan so mmg pnuh la ngn open house. Hee

    ReplyDelete
  13. Akak cadang nak buat open house tp belum ada persetujuan dari abah ngan mak...tunggu eh...raya sebulan kan,....

    ReplyDelete
  14. alamak sy buat open opis jer boleh tak?ehehe

    ReplyDelete
  15. tulah farah,,,dah banyak terima undangan..tapi tak dapat nak penuhi semua...cuma hari2 minggu je boleh attend...

    ReplyDelete
  16. Hehehe banyak jugak org buat open house ..ada yang sempat pergi Lya p[ergi ..hehehe

    ReplyDelete
  17. Kalau nak pergi semua agak2 penuh la jadual sehari tak mampu kott

    ReplyDelete
  18. lebih mudah ade open house..sekali jemput dan sekali jamu senang kan :)

    ReplyDelete
  19. bgusnya dapat kenal semua dgn mana-mana yg tak kenal.. tapi tak bermakna lepas tu dh tak boleh datang dah kan...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia