Home » , , , , , , , , , , , » #jelajahraya Anim Rashid & Adik2 Blogger Iolss Ke My Residential!!!

#jelajahraya Anim Rashid & Adik2 Blogger Iolss Ke My Residential!!!

Inilah kisah semalam yang tak menyempat2 iolss nak up semalam... Kedatangan adik2 dan juga my virtual friend Suria Qistina dan juga anak2... rumahku diterjah oleh rakan2 blogger!!!


Malam sebelumnya sibuk dengan upacara potong memotong uolss... Yelah untuk memasak dengan portion yang banyak dengan anak kecik ni kena pandai atur masa ok uolss??? Sebabnya nanti ada ajer yang nak tolong tak berupah iolss memasak kat dapur tu... Dah ada anak kecik ni, masak tetap masak walaupun se-simple mana pun... Takkanlah tetamu datang nak bagi makan, makanan beli dari kedai pulak??? No no no no... Bagilah rasa air tangan orang rumah pulak ye tak??? Selalu pung pang pung pang cerita kat blog masak itu masak ini... So apa lagi??? Bagilah adik2 dan kawan2 ni rasa masakan iolss yang tak seberapa ni... 


Jamuan yang paling ringkas dan simple dari iolss... Hasil close up dari Aisya ...


Agak2 kalau meniaga ni laku tak??? Ha ha ha... Masakan paling senang dan paling simple ok uolss... Simple tak simple jugaklah... Gigih akak ko ni menggiling  biji2 tomato, ahakss tipu jer ok, blend tomato sendiri... No Preggo, No Kimball ok??? All based on homemade giteww... From scratch ok from scratch... Punyalah sampai tahap macam tu nak bagi ada feel satisfaction kawan2 makan... 

Ok cukup2lah pasal makanan yang tak seberapa disediakan oleh iolss... Now kita layan gambar2 yang ado ek??? Semuanya iolss rembat erkss pinjam yang mana jap lagi ni ada yang mintak royalti ni kang... Ahakss sentaplah orang tu kalau baca ni karang... Gambar yang dirembat dari Aisya, Anim dan juga Sally...


Duta ayam goreng weollss yang tak cukup tidur sebab baru balik dari konsert CNBlue dan bertemu dengan hubby dia Yong Hwa... Sally-lah... siapa lagi uolss... Kemain ceria ek dapat ayam goreng... Dan menu semalam adalah hasil permintaan Sally... hik hik hik... Dia yang request Spaghetti Bolognese tu... 


The 2 chums... Anim dan juga Sally... 


Bha ha ha, iolss dengan muka tak siap... ahakss... dok umah takkan nak make up pulak??? Natural sudahhh.... erkss...ash tersepit??? Redha jerlah nak oii... yang penting weolls wefie dulu ek??? Dan semestinya shawl ni kalau iolss pakai memang muka menembam tak tentu pasal...


Lasak punya pasal... sampai baju pun terkeluar dari seluar...Ash kalau pakai baju memang iolss selalu tuck in...bukan sebab nerdish ok...sebab nak nampak neat and tidy punya pasal... Muahahahaha...Tak adalah sampai jadi Pak Uda tu...


Ok2 Ash dah penat...Mummy is understand... Muahahaha...


Best friend betul dia dengan tunang Aisya...Agaknya fefeeling tu Abah dia kot??? Alahaii cian anak Mummy... Nanti Abah balik yer??? Bila Abah balik nanti boleh main dan gurau puas2 dengan Abah ok??? Planning nak outing ko dengan Uncle tu... Kemain lagi kann???



Dan semestinyalah harus wefie uolss... muahahaha... itulah kegunaan monopod ok??? Beramai2 weollss memeriahkan majlis eh gambar...Anim and the gang terpaksa beredar dulu... Tak sempat tunggu Sue sampai... sebab Anim ada open house lain nak kena attend... Tak lama lepas tu Sue the Supermom and Independent Mummy sampai bersama2 3 orang askar Sue... Comel2 semuanya.... Akhirnya Zayyan bertemu dengan rakan sebayanya Ash... Kemain galak diaorang berkawan ek???

Thank you uolss kerana sudi singgah di teratak iolss walaupun tak seberapa... Jangan serik ok uolss??? Next weolls gather2 lagi ok??? And finally Ash gotta meet with Aunty Anim dia, dan Anim pun dapat jumpa Ash at last selepas beberapa attempt nak jumpakan Ash dengan Anim tak menjadi...Hope uolss enjoy the food and enjoy the raya...

*Next weolls makan nasi dan lauk pauk pulak ok??? Tapiii kena plan baikkk punya....  

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel #jelajahraya Anim Rashid & Adik2 Blogger Iolss Ke My Residential!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, August 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

33 comments:

  1. Wah...tajuk tu best. gitu. Thanks kak masak sedap2 utk kitorg. nanti gorengkan ayam lagi boleh? heheheh

    ReplyDelete
  2. nak raya umah farah jugakkkkkkkk sedapnya spageti sobs sobs...dah lama tak buat...huuhuuu

    ReplyDelete
  3. ouch !! bestnya.. teringin sangat nak berkasih sayang dengan Ash !! *pelukcium Ash dari jauh....

    ReplyDelete
  4. kalau dekat.. muja pun teringin gak nak menjoinkan diri.. sedap lak nampak makanan tu... sobssss

    ReplyDelete
  5. yummy spagetti, kalo farah jual sure laku...rajin betul buat from scratch..mmg terbaiklah farah mengutamakan selera tetamu giteww :)

    ReplyDelete
  6. wah..meriahnya..relax je tgk ash

    ReplyDelete
  7. bila ramai-ramai berkumpul, meriah suasana.. anak-anak jumpa kawan baru pula tu, bertambah-tambah meriah

    ReplyDelete
  8. kalo dekat tak jemput pon zee gi ni kak..kuikui
    kak, nanti ajar cara buat sos homemade tuh..nampak sedap..

    ReplyDelete
  9. Urghhh! jelessss! Please I still kemurungan coz tak dapat join korang :'(.

    ReplyDelete
  10. salam. wahhh seronoknya mereka...jeles pulak sy..hohoho :D

    ReplyDelete
  11. wah ! spageti homemade ! steady la farah..CN ni guna pes jer..hehe

    ReplyDelete
  12. sob sob tak dpt g umah kak farah sbb kite niaga :(

    ReplyDelete
  13. bestnya gathering raya kat rumah farah :)

    ReplyDelete
  14. wahhh..meriah...spagetti tu nampak best la!!

    ReplyDelete
  15. seronokkan dapat berkumpul.. hihi..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum kak farah. wahh bestnya... ingatkan tak jadi.. kalau tak, kita pun nak datang beraya.. hihiiii

    ReplyDelete
  17. wah meriah nya.... Salam aidilfitri kak farah :)

    ReplyDelete
  18. Hajat hati nk join juga.. Tapi tak kesmpaian..

    ReplyDelete
  19. Sakan tau jelajah raya ! Kita tak dapat join , sorry kakak cantik lagi gojes. Yang penting Ash spiderman tu apesal comel sangat. :D

    ReplyDelete
  20. amboi ash bukan main lg plan nak g mane tu.. haha.
    thnk u kak farahhhhhh.. lepas ni kita date ramai2 lagi ye. :D

    kalau kak farah jual, confirm sy beli! haha

    ReplyDelete
  21. syoknya kak Farah.. kalau dekat, nak terjah jugak. hihihi

    ReplyDelete
  22. suke nye tengok spagetti tu..hee..

    ReplyDelete
  23. sedap menu tu kak..seronoknya kengkawan blogger datang..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia