Home » , , , , , , , » Coffee Planet Has Landed In Nu Sentral, KL Sentral!!!

Coffee Planet Has Landed In Nu Sentral, KL Sentral!!!

Bercinta sungguh iolss me-watermark gambar uolss...Ha ha ha... Punyalah lama perap sampai orang ITU dan orang ITU dah nak hampir selesai dah up entri pasal event ni... Iolss baru-lah terhegeh2 nak up...Muahahaha...Kekonon malam bermalam2 nak update tapi dok sibuk main kejar2 sampai sudahnya bila dah leka buat kerja lain terus ter-forgot iolss...ahakss...Ingat kerja ni bukan tak ingat... tapiiii... masa agak mencemburui di situ... En. Irfan puhleasee jangan marah iolss ...Ni nak cerita-lah ni..nak cerita-lah ni...hik hik hik... Sorry boss!!! 

Apa cerita pasal Coffee Planet ni??? Ha hari ni nak cerita pasal coffee...bukan copy paste ok??? Ha ha ha... 

My Mochachino of The Day!!!
Saja tempek gambar Mochachino tu bagi uolss tengok...So uolss adalah coffee lover??? Addicted to coffee??? Memang obses dengan coffee...Mencari alternatif lain bagi coffee parlour selain coffee parlour sedia ada??? Bertempat di LG Floor, Nu Sentral Mall, KL Sentral on 12 Ogos 2014 bersamaan hari Selasa pada pukul 4.00 petang... ahakss bunyi dah macam buat karangan laporan jer...Iolss telah menghadiri the Grand Launching of Coffee Planet di Nu Sentral Mall, KL Sentral setelah dijemput oleh En. Fariz Irfan yang merupakan Key Accounts Executive for Coffee Planet Malaysia. ^_^... Hakikatnya I was down with high fever disebabkan tonsilitis yang dah bengkak dan bernanah on that day... Tapi disebabkan dah berjanji dan atas dasar komitmen (ha ha ha, komitmen lah sangatttt)...walaupun blogging ni just my part-time job...tapi sebenarnya dalam apa2 kerja pun kena komited and dedicate dan demi mengenangkan mencari rezeki demi Ash...Iolss gigihkan diri jugak ok untuk attend event ni... Nak berjimba pun ye jugak...Ahaksss..Tak padan dengan demam kannn???
Ini adalah merupakan kafe ketiga Coffee Planet Malaysia Sdn Bhd... yang iolss tau-lah... Coffee Planet ni ada satu kat Laman Seri Business Park, Seksyen 13 Shah Alam...Tau pun sebab selalu lalu lalang depan Coffee Planet Shah Alam tu sebab bayar bil semakphone iolss... Tapi tak pernah menyinggah...Hajat hati nak menyinggah tu memang ada...Tapi tak tersinggah2 sebab rushing uolss... Ha ha ha...Akhirnya di sini iolss merasa Coffee Planet ni... Grand launching tersebut telah dilaksanakan oleh Mr. Robert Jones yang merupakan Managing Director kepada Coffee Planet LLC dan juga En Mohd Fadzlan Abd Samad selaku Managing Director kepada Coffee Planet Malaysia Sdn Bhd. 

Dan sepertimana yang uolss tengok ada 2 orang artis yang turut menjadi penyeri majlis dengan persembahan2 mereka... iaitu Bil Musa dan juga the one and only Yunalis Zarai...a.k.a. Yuna... Ha, kat sinilah iolss jumpa Yuna uolss... 

Sedikit info mengenai Coffee Planet buat tatapan uolss... 

The Coffee Planet Brand
Coffee Planet is a brand that delivers coffee in an entirely new way. Through its unique concepts of cafes, kiosks, carts, espresso bars, merchandise retail and office coffee solutions, the brand aims to make specialty coffee available whereever the customers may be. Coffee Planet's Brand Essence is "DARING TO DELIVER ABSOLUTE COFFEE-QUALITY, DIFFERENTLY". It is a well known brand in the Middle East and with the current aggressive rate of growth, it is only a matter of time before it becomes a household name around the world.

Coffee Planet LLC - The Franchisor
Coffee Planet LLC is an international coffee company based in Dubai, where it has its corporate headquarters, warehouse and roastery. Theirs is the biggest roastery for premium coffee in the Middle East. Coffee Planet sells tens of thousands cups of coffee a day from about 200 outlets of various types. The company is the owner of the Coffee Planet franchise and brand. Being a true "crop to cup" coffee company, it is able to deliver superb quality coffee to its network of outlets and franchises at exceptional value. 

Coffee Planet Malaysia - The Master Franchisee
Coffee Planet Malaysia Sdn Bhd's vision is to become a major coffee player in the Malaysian market by 2016. They have signed a Master Franchisee Agreement with Coffee Planet LLC, giving us exclusive rights to the Coffee Planet brand in the territory of Malaysia. They have been registered with the Registrar of Franchise (ROF) and have been operating under Section 55 of the Malaysian Franchise Act 1998, i.e. Franchisee to a Foreign Franchisor.

Once Coffee Planet Malaysia is registered as a Master Franchisee under Section 6 of the Act, they will be able to offer franchising opportunities to interested parties in Malaysia. 

Coffee Planet Malaysia is owned 100% by Rekrea Corp Sdn Bhd which in turn is owned by Mohd Fadzlan and Sufina Hisham.

Begitulah ceritanya yang iolss dapat kongsikan dengan uolss... bangga jap anak Malaysia jadi owner franchisee ni uolss... Bangga tak uolss??? Bangga tak??? Haruslah kena bangga dan kita patut support anak Malaysia supaya terus berjaya ye tak??? Bukan berdengki2, bukan beriri hati..Errrr....ok...termelalut jap... 

Ok...selepas pada itu majlis pelancaran tu...weolls telah dijemput untuk menikmati refreshment di Coffee Planet Cafe itself...Makanya dari LG, weolls pun bergeraklah ke Coffee Planet Cafe yang terletak di Tingkat 1 bahagian outdoor giteww ke arah walkway station Monorail. Ha jelas kan jelas kan iolss bagi instruction... Meh, iolss tunjuk sikit apa refreshment yang weolls makan that day... 

Tak padan dengan demam, semua pun iolss balun uolss... dan biasalah iolss kann penggemar setia Makaroni Bakar...Makanya, tonsil tak tonsil balun jugak... Oh yes...of course bersulamkan coffee ok??? 


Lepas dah isi perut yang kekosongan semenjak pagi... bergerak kita ke session Meet & Greet bersama Yunalis Zarai...Ahaksss iolss tau nama komersial dia Yuna...tapi iolss tetap suka panggil nama penuh dia, sebab bestt...ha ha ha...macam iolss minat nama Marissa... Gitewww... Ha dokek sini lah den jumpo Yuna...borak2...dah lama dah tak bertemu Yuna... (macam bunyi kenal sangat jer...) ... The last time iolss jumpa masa Konsert AKAR di Laman Budaya, Shah Alam... ^_^... Sempat mention kat Yuna lagi...Dia pun kata..."Wahhh, punyalah lama tak jumpa..."...Ha ha ha.... And this time around Yuna balik for one week disebabkan event ni dan juga MTV World Stage 2014. ^_^.... Oh yes...Yuna ditemani oleh Mummy dia on that day dan juga Manager dia of course... Nanti iolss belanja video Yuna punya performance ok??? 

Dan... dalam banyak2 haruslah ada gambar weolls berjimba2an uolss... Ha ha ha... 



Nampak Coffee Planet tu singgah tau uolss...He he he.... Dannn...iolss tak lupa, tak lupa...saja nak tempek gambar sendiri kannn??? Kata nak tunjuk kat uolss hari tu masa up entri Shawl or Pashmina With Headband iolss try pakai kannn??? Ha ha ha... Biasa2 ajer uolss...tapi oklah cam best jugak... Kelainan kannn??? At least tak lah bosan sangat iolss yang cepat bosan ni...dok rotate cam tu jer...Muahahaha...Lah sangatttt kannn??? Errrr.... 

Nampak nau nak tunjuk kepala tu... My black glittery shawl dengan headband... Ada muka demam tak???
Gambar ni ehsan Kak Long... Dia yang dok suruh pose...Iolss pun pose jer lah...sekali cam suka jer dengan gambar ni...Ha ha ha....
Oklah uolss...itulah ceritanya tentang event Coffee Planet ni... 

Details Coffee Planet:

Coffee Planet Malaysia
116, Block 3, Laman Seri Business Park
Seksyen 13, Shah Alam
40100 Selangor Darul Ehsan

T: + 603 - 5523 9512
F: + 603 - 5523 9513


*One is down, another one to go... Phewww.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Coffee Planet Has Landed In Nu Sentral, KL Sentral!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, August 19, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Woaaa bestnya... hehe nad nak review nnty sbb da penah pegi ^^

    ReplyDelete
  2. cunnyeeeeee akak2 kite ni hehe. Happening event tu :)

    ReplyDelete
  3. salam. waa..seronoknya....

    btw..i love coffee heee

    ReplyDelete
  4. wow..seronoknye..nak lagi dpt jumpa Yunalis Zarai.hehe

    ReplyDelete
  5. sedap pulak nengok buih kopi tu kak
    telan air liur dibuatnya
    wah ada bergambar dgn yuna sekali..syoknye..
    tgk pic akak kan..wajah iras2 kourtney kardashian

    ReplyDelete
  6. Muka farah x nmpk.mcm org sakit...untungla dpt jmp retis...hehehe

    ReplyDelete
  7. wah bestnya jumpa Yuna..Ok cemburu ni tengok gmbr akak dgn dia.. huhu

    ReplyDelete
  8. akak suka coffee gak..bila nak belanja?hihihihi

    ReplyDelete
  9. amboi sis... bestnyaaa... siap jumpa Yuna uollsssss

    ReplyDelete
  10. wah bestnya akak..cantik berseri2 aih.. lagi best dapat jumpa geng..=D

    ReplyDelete
  11. sedapnya minum coffee..akak dah nampak slim dari biasa kak

    ReplyDelete
  12. Terbayang kopi sbut coffe planet..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia