Home » , , , , , , , , , , , » Ash's 2nd Barber Visits... ^_^

Ash's 2nd Barber Visits... ^_^

Pheww, rasanya before Raya that day dalam pertengahan July 2014, iolss ada update entri tentang Rambut Raya Ash...^_^ kann??? Tak sampai sebulan, almost sebulanlah... Dah terasa panjang dah rambut anak teruna iolss yang one and only ni. Ihikss... 

Project petang Sabtu selepas membeli keperluan untuk tetamu yang bakal datang, weollss singgah dulu di kedai Barber... Ngeh ngeh ngeh, ada budak bakal menangis ni dalam hati iolss. Masa masuk tu, ada sorang tengah gunting rambut. So, weolls tunggu dululah kann??? Masa tu Ash chill ajer... 

Bila tiba turn Ash... memandangkan solely Mummy with Ash kann??? Ahakss... Mummy terpaksa pegang Ash... Habis tu kalau bukan Mummy siapa lagi??? Strategi pertama, tegakkan tablet, dan buka all his lulabies. Memang dia focus kat tablet jer lah kann??? ^_^... Bila machine dah mengena rambut dia, memula tu dia kegelian... lepas tu dalam 8 minute macam tu... hua hua hua... he started to cry out loud... Tapi peduli apa kann??? Ihikss kejam Mummy... Nak smart, nak handsome, nak macho kenalah tahan kann??? Takkan nak gunting rambut separuh jalan pulak??? Tak semengah namanya tu... ihikss... Seksa Ash kena ragging dengan Mummy uolss... Ragging untuk selfgrooming... latih dari kecik untuk jadi presentable kaedahnya... Ahakss... (alahaiii gediksnya Mummy)... 

Tapi dalam menangis2 tu, iolss cubalah calm down kan Ash uolss... gila ko, anak menangis Mummy buat tak tau? Haruslah calm down kan dia... Sifat seorang Mummy, mana2 Mummy pun kalau anak dalam keadaan uneasy akan cuba memujuk dan memahami kann??? Dan akhirnya siap!!! ^_^... Macam gambar di atas.. He he he... 

*Lawatan kali ke-3 nanti agak2 nangis tak??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash's 2nd Barber Visits... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, August 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

16 comments:

  1. Hehehe.. it's remind me masa bw anak no 2 p gunting rambut, menangis punya kuat..akhirnya ibu dia kene pegang sambil barber gunting rambut.

    Haih la anak...

    Utk kali ke-3 ash x nangis kot

    ReplyDelete
  2. Alah bisa tegal biasa nanti tu mummy..hehe..

    ReplyDelete
  3. gunting rambut lagi?smart Ash..hehe..

    ReplyDelete
  4. hehe..comel Ash lepas dah gunting rambut.. ^_^

    ReplyDelete
  5. ash nangis kali ketiga nanti aunty sha tarik idong ! kehkehkeh

    ReplyDelete
  6. nampak dah besar ash tu kan..mummy belajarlah potong rambut, nanti boleh potong rambut ash, takyah hantar kat barber, he he

    ReplyDelete
  7. cepat betul panjang rambut ash...harap2 next takdelah menangis lagi kan...dia takut dengan tukang gunting tu kot..

    ReplyDelete
  8. mmg cepat rambut ash panjang nie..
    kompom dh besar rambut lebat nie :)
    biar mnangis janji hensem :)

    ReplyDelete
  9. Hehehe HERO MALAYA menangis tak rock lerr ...Ala takper la Ash biasa la potong rambut jer ..Tapi kan Anty nak bgtau Ash ni Abang Akif pon menangis masa mula2 potong rambut huhuhuhu..Tak Hero kan Abang Akif kan Ash kan ??

    ReplyDelete
  10. Yang ketiga nnt jangan nangis2 tau

    ReplyDelete
  11. hahahahaahah.... bebudak kecik... mmg paling tak sukaa laa ble nk gunting2 rmbt niee...

    ReplyDelete
  12. cepatnyer rambut ash panjang ek? Irfan amik masa setahun lebih baru nk potong rambut ;)

    ReplyDelete
  13. cepat betul rambut ash panjang ye..lepas ni tak nangis dahlah kot nak gunting rambut..nak ensem macho kan ash :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia