Home » , , , , , , , , » Ash | Gelagat Makan Di Luar....

Ash | Gelagat Makan Di Luar....


Semalam hari Jumaat... (semua orang pun tau kann??? Ha ha ha tu pun nak mention)... Biasalah kalau hari Jumaat jer... jalan mesti congested gila baban punya uolsss... Berjam2 boleh terperangkap dalam traffic, tapi nasib baiklah walaupun congested traffic still crawling gitewww... Dari pukul 7 petang perjalanan dimulakan dari PJ... sampai 8.30 malam... Tapi tu kira oklah tu kann??? 

Sampai2 rumah dah tiba2 rasa macam malam semalam tak berapa nak rajin (saja tak nak guna perkataan malas kann??? Ha ha ha) nak masuk ke dapur dan bersilat. Decision made... dapur cuti malam semalam dan capai shawl, capai kunci kereta, handbag segala bagai... kita start engine...berjimba bersama Ash di Pak Hailam Kopitiam berhampiran rumah iolss... Nak ke Secret Recipe pada asalnya...tapi full house pulak... tukar plan ke Pak Hailam Kopitiam... 

Ini bukanlah pertama kali iolss bawak Ash makan di luar... Few times dah jugak... Hew hew hew... Tapi baru hari ni nak bercerita uolss... baru teringat dan baru berkesempatan katanya... 

Ash kalau dibawak makan kat luar??? Agak2 banyak ragam tak??? Oklah jujurlah ek, jujur... dia tak kisah sama ada food court ataupun cafe ataupun restaurant buat masa dan tika ini... asalkannn..... ada aircond... tak kira hujan, tak kira ribut, tak kira petir... aircond adalah teman sejati... putera lilin-kah??? Entah...tak dapat nak diklasifikasikan lagi... Masih terlalu awal rasanya... kalau ciri2 tu dah ada dah...tu sebab, bil elektrik tetiap bulan kat rumah iolss semenjak ada Ash tak pernah kurang dari RM170.00... Hu hu hu...berjahit nak membayau... demi anak kurelakan giteww...bukan Kerana Terpaksa Aku Relakan okk??? Ha ha ha... Warung masih belum try bawak lagi uolss...Mamak ada sekali hari tu... Sebab Mummy dia nak chillexing lepak Mamak dengan kengkawan... Muahahaha... 

Kalau dulu masa Ash masih belum pandai didudukkan memang sebelah tangan makan, sebelah lagi pegang a.k.a. kepit uolss... mula2 memang canggung tapi lama kelamaan dah biasa dah... tapi bila Ash dah boleh didudukkan ni... rasa senang sikit jugak... Request baby chair, lepas tu dudukkan Ash... Sama ada umpan dengan tablet (tak bagus sungguh ni sebenarnya) ataupun bagi toys dia... dia akan leka seketika...bila agak2 dah bosan... dia akan mula bergendang tepuk2 meja dengan tangan dan main sendiri...sambil mulut menganga bila disua makan...sambil makan sambil main...standard-lah budak2 kecik kann??? Lepas tu kalau rasa diri tu dah happy sangat... akan menjerit sekuat2 hati dia sambil tergelak2... oh yess... Ash ni kuat menjerit uolss... Ha ha ha... Cuma depan uolss jer kalau jumpa dia tak tunjuk ok??? Kekonon shy shy cat giteww....Wakakakakaka... 

Tapi tak boleh lama sangat.... kalau terlalu lama dia akan start boring dan lepas tu... sila ambil yer Mummy dari baby chair dan pangku...makanya, terjadilah episode sebelah memegang sebelah lagi makan sekali lagi... ha ha ha... 

*Overall, so far pengalaman bila bawak Ash makan kat luar, masih boleh handle dan masih boleh kawal lagi...Ha ha ha... Tapi tak taulah sok sok kalau dah pandai berjalan... mana dia nak tawaf berpusing... la la la .... bersedia jer lah untuk mengejar...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash | Gelagat Makan Di Luar...., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, August 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. awfiyah tak boleh nak dikawal lagi...kena pandai timing bila nak keluar makan kat luar...pun sama,tak boleh nak bawak tempat yang boleh membuatkan dia berpeluh...hoh!!nie lah anak zaman sekarang...

    ReplyDelete
  2. Cuba umpan ngan upin ipin... Hehehehe aku biasa umpan ngan upin ipin je... Bg kite selesai mkn dlu, baru bg dia lak... Dpt bg tumpuan lebih bile kite dah abes mkn kan... Ke camne??

    ReplyDelete
  3. budak2 sekarang takde ekon memang payah.. sama jugak dgn anak mama.. ekon memanjang.. tapi kalau bawak makan kat luar takde lah nk carik berekon je.. hihi

    ReplyDelete
  4. hahaha..
    demand ni nk ekon memanjang..

    ReplyDelete
  5. Kemainnnnn... Like A Boss je gayanya...
    Hehheheheh..

    ReplyDelete
  6. aah kak..smm la dgn ank kwn tu.pnas punggung org tua kata

    ReplyDelete
  7. Amboih Ash... nak aircon saje !! macam biasa, meh hidong !! nak tarikkkkk

    ReplyDelete
  8. Klau dah pndai brjln cmfrnm main kejar2 la sis nnt hher

    ReplyDelete
  9. Hehe.. Nasiblah Ash ni tak banyak ragam mana kan teman mummy makan.. Anak soleh ni..

    ReplyDelete
  10. hehee..farah..kalo dapat kakai xtau pe plak pe'el ash heheee :D

    ReplyDelete
  11. memang kena bersedia je la kak farah..ash makin membesar..banyak ragamnya lagi :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia