Home » , , , , , , , , » Ash Ada Buat Salah Dengan Atuk!!! ^____ ^

Ash Ada Buat Salah Dengan Atuk!!! ^____ ^

Bha ha ha... kisah malam semalam uolss... Biasalah Ash, kalau nampak Atuk dia balik dari work, kemain lagi melompat2 dia nak suruh Atuk dia carry kann??? Tak sempat Atuk dia nak letak beg segala bagai... Dari dalam Ferrari dia, dia dah menerpa dengan laju sampai ke muka pintu. Tak sempat Atuk tu nak tarik nafas uolss... tercunggap2 Atuk Ash yang dah sedia memang semput tu... Hu hu hu... 

Keterujaan Ash yang tidak dapat digambarkan... Lagi satu penyakit Ash ni, suka sangat merengkuh glasses...Siapa2 yang pakai glasses memang dia favourite betullah... Muahahaha...Makanya kalau2 sesiapa yang pakai glasses tu bercita2 nak carry Ash or hold Ash, be careful and be extra careful... Ash memang minat dengan glasses and sun glasses... Ekekekeke... Takut2 nanti jadi macam kisah Atuk Ash malam semalam pulak uolss...

Itulah ceritanya Ash ada buat salah dengan Atuk dia buat pertama kalinya... Hua hua hua...The 1st ever masterpiece... Direngkuhnya glasses Atuk dia, lepas tu jatuh berderai ke atas lantai... Gulppp... Terkedu jap iolss tau... Ho ho ho, nak ganti tak larat Mummy Ash ni...Glasses Atuk Ash tu lens dahlah special... kalau frame rosak sekali??? Dush dush... 1 bulan gaji top up dengan 1/2 bulan gaji baru boleh dapatkan Atuk Ash frame baru kot??? Huwaaaaa.... 

Tapi budak kann??? Apalah yang Ash tu tau...So, selamatlah Ash tak kena marah... Hik hik hik... Malam semalam jugak gegas ke optometrist dan tengok2 kalau boleh repair...Nasib boleh repair uolss...Cuma glasses tu chipped sikit dan kena ikat baliklah sebab terjatuh dari frame kann??? Frameless ni main ikat2 jer balik...Opto tu cakap, ada risiko untuk jatuh lagi, and if jatuh lagi lens tu... kena pendekkan sikit tali dia dan ikat ketat lagi... FOC jer repair...Hik hik hik... Ash pun ikut sekalilah jalan2 naik car... Pucuk dicita ulam mendatang...semalam memang puas Ash tu berjalan... Naik car sana sini...Happy dia...Hopefully today taklah mencari Mummy yer...

Itulah salah Ash kat Atuk dia semalam...Hik hik hik, nasib tak kelam dunia Atuk dia sebab ada glasses spare...Kalau tak kelamlah dunia Atuk Ash... Hua hua hua...

*That's why Mummy Ash dah jarang pakai glasses kalau kat rumah, pakai contact lens selamat dari direngkuh Ash... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Ada Buat Salah Dengan Atuk!!! ^____ ^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, August 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

24 comments:

  1. aiyoop..ash, tak tau..nakal ek. meh sini aunty anim nak babap dia. hahaha

    ReplyDelete
  2. Hehe..biasalah budak tengah aktif macam Ash tu kan..nasib baik boleh repair lagi..hee

    ReplyDelete
  3. hehehehe....ash dah pandai dah..pasni apa plak yang jadi mangsa dia..hihi..

    ReplyDelete
  4. biasa tu..ni cucu punggai botol susu atas kepala tokwan hahah..

    ReplyDelete
  5. ermmm kena tukar ke bingkai Ray Ban nie hehehe dengar2 dorang kuarkan yang anti shock tu sure lepas nie kalau kena hempuk dengan Ash pun atuk Ash masih lagi mampu tersenyum.

    ReplyDelete
  6. kalau tak mummy ash kna ganti dah..:)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Opsssss!!!! sib baik tak berderai

    ReplyDelete
  8. cucu buat atuk x marah punya....sama la macam abah akak...cucu buat mmg x marah....

    ReplyDelete
  9. kanak2 mmg suke glasses ! termasuk anak buah sha...hahaha

    ReplyDelete
  10. wah..makin lasak dia ya..ni boleh makin slim mummy dia nih!

    ReplyDelete
  11. Tengah nak naik, macam tu lah...Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin farah...

    ReplyDelete
  12. betul tu..spek mata saya slalu camtu..eksperimen katanya..

    ReplyDelete
  13. salam. bebudak memang takkan kena mara punya hehe

    ReplyDelete
  14. Ash dah start dahhh ..hehehe jaga2 Farah nanti ada lagi yang dikerjakan nyerr hehehe .Biasalahh anak2 tgh lasak

    ReplyDelete
  15. hahaha..
    ini macam uncle shark xleh dukung cuperboy nie..

    ReplyDelete
  16. budak budak suka grab apa saje kalau di dukung..layankan je..kalau grab ape yang tak patut kira nasiblah..huhu

    ReplyDelete
  17. Cucu kesayanagan yg jatuhkan tak pe......hehe Atok boleh tutup dua belah mata ...
    Yelah Farah spek Kilauan mmg mahal kan..... tak ye ye....tak mampu nak beli

    ReplyDelete
  18. mmg spek mata mnjadi perhatian anak2 kecik2... ni.. hati2 lah dukung diorg...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia