Home » , , , , , , , , , » Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 & Me... ^_^

Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 & Me... ^_^

I am a lactose intolerant person!!! Saya adalah seorang pesakit (erkss kira pesakit ker???) lactose intolerant... Apa itu lactose intolerant, kisah lactose intolerant, maklumat serta info lanjut tentang lactose intolerant uolss boleh baca di entri iolss pada 2 Mei 2013 di SINI ... Ahakss maaf tengah tak rajin nak copy paste entri lama ke entri baru buat masa sekarang ni memandangkan tanggungjawab di office dah semakin bertambah, dari menjaga Pink Panther seorang kini dah meningkat ke 4 boss uolss... Hu hu hu... Buat sementara waktu kerana masalah2 dalaman office yang tak dapat dielakkan... Kaki dan tangan tak cukup secara tiba2...sorang on maternity leave dan sorang lagi ca rik but begitu sahaja walaupun last date of service setelah tender is end of this month...Hurmmm... 

Ok, apa yang terjadi kepada saya kalau minum susu lembu??? Hu hu hu, sedari baby uolss sedari baby... Iolss is ISOMIL baby ok??? Nasiblah Ash bukan lactose intolerant...elok jer dia minum susu formula ANMUM tu...wakakakakaka.... Ha yang ni dia tak menurun... Mungkin ikut abahnya tu...semua pun jalann...Bagus anak Mummy...thumbs up...Mummy Ash ni banyak pilih2nya... Honest ok honest... Iolss memang suka honest pun, dari segi percakapan, perlakuan serta perbuatan... Ha ha ha...tak reti nak main wayang kulit ni uolss...Apa yang jadi, apa yang iolss rasa itulah dia iolss throw out... Eh...panjang pulak meleret kannn??? So... kalau iolss minum susu lembu... iolss akan keluarkan balik a.k.a. vomit it out... lepas tu automatically selepas beberapa minit, muka akan jadi birat atau biru... uhukss teruk kann??? Kesian kann??? Apa tak kesian??? Tak apa, iolss pun tak mintak orang kesiankan iolss...ha ha ha... 

Makanya, memandangkan ramai orang kata Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 ni adalah bagus dan terbaik dan ada yang suruh iolss mencuba... Iolss telah bersetuju untuk mencuba uolss..Mana tau boleh jalan pulak kannn??? Lepas ni bolehlah merasa minum susu pure macam tu jer and tak rasa ralat sebab tak dapat minum susu pure...Erks...ralat ker??? Tak adalah bila tengok orang lain minum macam sedap jer, nak jugak teringin jugak untuk menikmati susu pure seperti orang lain... Pelik tak keinginan...Dan sebenarnya ia adalah cabaran kepada diri iolss untuk buat sesuatu kelainan kepada diri sendiri...Ha ha ha, cabaranlah sangat kannn??? Tapi tak ada salahnya pun, janji tak cuit kehidupan sesiapa dan tak menyusahkan sesiapa... *_^...Iolss kan jenis yang always challenge myself kepada sesuatu yang baru... Macam tulah lebih kurang... 

So, apa yang buatkan iolss nak cuba sangat Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 ni??? Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 adalah merupakan susu kambing asli yang diperkayakan dengan 8 makanan tambahan sunnah untuk kesihatan secara menyeluruh uolss... 

8 makanan tambahan sunnah itu adalah...

Kismis
Mengandungi zat besi, potassium, magnesium, kalsium serta vitamin B1, B3 dan B6. Sangat bagus untuk pelajar. Melindungi hati, memulihkan keletihan saraf. 

Madu
Ia adalah makanan segala makanan, minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas. Membuka selera, menguatkan perut dan membuang kahak.

Saffron / Za'faran
Membantu proses penghadaman, menguatkan ingatan, mencerdaskan minda (sesuai untuk pelajar), melancarkan pengaliran darah, mengawal tekanan darah dan kolestrol (kena bagi Pink Panther ni, sebab kolestrol dia tinggi, tiap hari kena telan ubat kolestrol), mengurangkan keletihan, menambahkan selera makan kanak2.

Habbatussauda
Menguatkan sistem imunisasi badan. Menurunkan kadar gula dalam darah. Menstabilkan tekanan darah tinggi atau darah rendah. Mencegah kanser.

Buah Zaitun
Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan (I loikee), merawat radang perut. Mencegah kanser dan serangan jantung. Mengandungi vitamin E. Merendahkan kolestrol jahat (kolestrol LDL).

Buah Delima
Anti oksidan, melindungi jantung, menurunkan kadar kolestrol LDL dan meningkatkan kolestrol HDL (kolestrol baik), memperlambatkan penyakit Alzheimer, bagus untuk wanita mengandung untuk memperoleh anak yang cerdas.

Buah Tin
Mengandungi Kalium, Omega 3 dan Omega 6, meningkatkan memori otak, mencegah anemia, mengurangkan risiko kanser payudara.

Bila iolss baca tentang kandungan serta khasiatnya Susu Kambing Nutrigoat Miracle 7 ni, terus terbuka hati untuk challenge myself mencuba untuk minum susu kambing ni. Kalau alah dengan susu lembu tak semesti alah dengan susu kambing kann??? Makanya, tak salah mencuba kann??? Lagipun ramai di antara rakan2 yang dah mencuba dan menyatakan keberkesanan susu kambing ni kepada mereka... 

Kalau uolss nak info lebih lanjut boleh melawat ke blog Ben Ashaari dengan klik pada pautan INI

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh saja ke : 

Hotline : 019-3497868

Agak teruja nak cuba Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 ni...tapi tak decide lagi sama ada nak mencuba ketika waktu berbuka puasa atau bersahur nanti...Rasa2nya nak mencuba ketika bersahur dan melihat keberkesanannya... ^_^... 
Nanti bila dah mencuba, In Shaa Allah, iolss kongsikan bersama uolss pengalaman sebenar yang tak ada tipu2 punya dari iolss setelah consume Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 ni ek??? 

Till then, cheerios for now peeps!!!

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Susu Kambing Nutrigoat Miracle 8 & Me... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, July 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. Nanti akak kongsi ek bagus ke susu nie..=D

    ReplyDelete
  2. macam teruja je nak cuba susu kambing nie...

    ReplyDelete
  3. wah susu kambing...bagus..susu makanan sunnah pulak..:D

    ReplyDelete
  4. ramai suda blogger minum susu nie kan..femes gitu

    ReplyDelete
  5. Patutlah tuan blog ni gebus gebas!! Cantik aje..
    Tapi akak ni bab susu ni yang lemah longlai ni

    ReplyDelete
  6. Susu kambing memang banyak khasiat, sebenarnya ia susu paling bagus. cuma mahal sikit berbanding susu lembu lah kan...

    ReplyDelete
  7. nnti akak bgtau ek sodap ko tak hehe...

    ReplyDelete
  8. macam ok je..nak try la utk ank bujang akak nti..

    ReplyDelete
  9. wahh..menyelahnye muka akak..comel gitu..

    ReplyDelete
  10. mcm bes je susu kmbing ni ..
    nk try la nnti

    ReplyDelete
  11. Selamat mencuba... Kalau dpt cmpur coklatbest gak pe..hehe

    ReplyDelete
  12. dah rmai yang cuba, bau dia ok x dear?

    ReplyDelete
  13. tengok bebahan dalam tu pun macam sedap sangat kak fara !! macam nak try je tapi tapi tapi... sha tak boleh minum susu............. *sigh*

    ReplyDelete
  14. Rasanya ramai jugak yg dah cuba susu ni. Mesti sedap kan?

    ReplyDelete
  15. best susu ni..rasa dia memang manis² je kan...fiza ni hantu susu..ape jenis susu pun suka cuma baru first time rasa susukambing ni sebab fiza memang tak makan daging kambing..

    ReplyDelete
  16. Semua yang berkhasiat dan berkualiti hanya dalam satu minuman! Memang miracle!

    ReplyDelete
  17. ramainya yang dah minum susu ni..nak cubalah nanti xD

    ReplyDelete
  18. masa farah kecik dulu pon tak boleh minum susu kambing ye?lactose intolerant leh minum susu kambing kan? doktor kata gitu..
    cam menarik je susu tu..saya suka susu

    ReplyDelete
  19. susu kambing lagi elok dari susu lembu, tapi CN tak berapa tahan dengan bau susu kambing...hehe

    ReplyDelete
  20. Dulu pernah minum...pas tu berenti sbb rasa x ok....ni mcm menarik....

    ReplyDelete
  21. rasa dia kuat x farah??i mean rasa susu kambing tuh...sy jnis xminum susu tp since bce ramai ckp susu nih sedap mcm nk try

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia