Home » , , , , , , , , , » Sementara Tunggu Berbuka...

Sementara Tunggu Berbuka...


Terbelahak rainbow uolss sebab these few days ceritanya Ash, Ash dan Ash... Ahakss nak buat macam mana??? Mummy tengah kemaruk nak bercerita pasal Ash sebab Alhamdulillah sangattt.... measles yang melanda dah fully recovered... ^_^.... Syukran Allah... Biasalah jadi parents ni, bila anak tak sihat, anak sakit of course and for sure makan tak kenyang, mandi tak basah and tidur tak lena. Bila kat office asyik teringat dan tak senang duduk risau jer.... Uhukss.... Mummy mana yang tak susah hati kannn kalau anak tak sihat??? Walaupun chill walaupun happy walaupun nampak tenang, ingatan pada anak tu memang tak pernah lupus dan lenyap... ^_^... Walau di mana berada, apa yang weolls buat...anak tetap dalam diri weolls... 

Ok... meleret panjang2 ni memang kebiasaan iolss kann??? Muahahaha.... Masuk kepada cerita yang sebenarnya untuk entri ini... Hew hew hew... 

A for Apple, B for Book, C for Cat... itulah yang diulang2 setiap hari bersama2 dengan Alif Ba Ta... Ekekekeke... Alhamdulillah progress Ash nampak berkembang baik... He started untuk kenal books and if nampak books dia surrounds him, dia akan mengesot ke arah books dia. Bukan setakat books, kalau tablet lagilah...Bebudak zaman sekarang kann??? Lebih canggih dari weolls dan cepat digest serta adapt. 

Sementara tunggu waktu berbuka semalam. Iolss lepak2 kat hall berdua dengan Ash. Lambakkan toys dia and books dia...sebenarnya iolss nak tengok ke arah mana kecenderungan Ash... Ahaksss kesian Ash, kecik2 dah kena test dengan Mummy. Apa yang iolss test Ash adalah...dalam lambakkan toys dia dan juga books yang mana dia pilih. Adakah lebih berminat dengan toys ataupun lebih berminat dengan books. Well, memanglah kecik lagi...tapi dari situ kita boleh plan bagaimana caranya untuk motivate dia cenderung ke arah learning and education... Erkss got what I mean??? If not it's okay... 

And he chose books... Tetiba kann??? Sejuk perut Mummy preggy-kan Ash... Senyum sendiri iolss bila Ash opt to play with his books and dah pandai selak2 buku sendiri... Ihikss... nasib made from cloth kalau paper dah lama dah ni... selamat dia renyukkan ataupun dengan selamba sardin menjalankan aktiviti koyak mengoyak kertas ni gamaknya...

Ha ha ha, Ash pun puasa tauu... perut lapar uolss... sementara nak tunggu waktu berbuka (sebenarnya huru hara lebih nak kacau Mummy)... kita study dulu!!! Leka pulak tu dengan books dia... dapat iolss meluruskan pinggang sekejap uolss.... Study smart tau nak...^_^... Terlelaplah jugak iolss dalam 5,8 minit cenggitu... La la la la.., 

*Semoga Ash terus minat dengan books dari semalam dan juga untuk hari2 yang bakal mendatang... Cheerios for now and see uolss in the next entry ok??? Till then, cheerios...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sementara Tunggu Berbuka..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, July 7, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. alahai, anak mummy, suka hati mummy kan

    p/s..ada tak pasangkan alunan zikir dan ayat-ayat suci masa ash tidur?

    ReplyDelete
  2. bagusnya ash pilih buku..suka la dia dengar bacaan tu :)

    ReplyDelete
  3. Bagus2 akak dh biasakan Ash dengan buku...mcm Emir buku dia kureng sikit tapi kalau dgn tablet/smartphone lajuuuu jer dia..=D

    ReplyDelete
  4. baguslah farah kalau dari kecik kita didik anak minat dgn buku. mcm anak2 sue, diorg lbh minat alat2 muzik babah dia punya. pantang nampak babah pegang gitar, keyboard, or ape2 je alat muzik. sure diorg akan berkerumun. hehe. mana x tumpahnya kuah kalau x ke nasi

    ReplyDelete
  5. comeinya la.. pandai pilihbuku yea... hehehe

    ReplyDelete
  6. Pandai dah Ash read book yerr... :D senang la mummy tak payah bacakan tuk Ash lagi... :)

    ReplyDelete
  7. budak bijak ash ni la..pndai sangt ^_^

    ReplyDelete
  8. Tunggu besar skut buku2 tu dia koyak...after this beli books yg hard cover ok?

    ReplyDelete
  9. bagus didik ash suka buku dr baby lg...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia