Home » , , , , , , , » Reformatted???

Reformatted???


Ini gambar masa sebulan lepas, masa memula menda alah ni sampai ke tangan iolss... ^_^... 


Dan ini pula adalah keadaannya sekarang apabila telah mula dibelai... gitewww... Hurmm... tapi bukan show off niat entri ni, bukan berlagak niat entri ni...Tak ada apa yang nak di-show off dan dilagakkan punn... Ini semua duniya ok duniya...Sampai masa nanti, semua ni akan ditinggal ke belakang jer, yang dibawa amal ibadat dan jariah jer... Tapiiiii.... huwaaaaa.... Baru sebulan iolss pakai dah kena reformat uolss malam semalam... Ni semua gara2...Bila dah charge battery dan selepas itu software corrupted dek kerana virus... Adehhh, dah install anti-virus lah... Virus apalah yang melanda sampai anti-virus pun tak lut... wakakakaka.... Ke ini kes iolss dok sibuk download lagu??? Hik hik hik... Alaaa...baru 4 lagu kot??? Lagu apa??? Sibuk jugak nak share kat sini...ekekekeke.... 






Ha ha ha...lagu2 yang iolss suka dengar melodi dia uolss... Terbuai2 gitewww... Satu tu fe-feeling Abang Zen jer lebih... Uhuksss...bukan layan sendu lah... Ini memang lagu favourite iolss disebabkan music dan melody-nya... Ha ha ha... Jangan tak tau, minah House Music ni layan lagu puitis2 dan jiwang2 jugak bila ada masa.... By the way, Ash suka dengar lagu Patah Sayap OST Kerana Terpaksa Aku Relakan tu.... Ihikss... Ash nak jadi charming macam Abang Zen ke??? Ok, melalut ke laut ke darat bila sebut Abang Zen... Ekekeekkee....

Bila switch on jer dah berlagu2 and animated bagai, dia statik jer kat logo ni...

Source Extracted from Google
Aduhhh stress jap iolss uolss... Huwaaaa... Apakah??? Kenapakah??? Ini kalau tau dek yang ada share ke atas Samsung Note 8.0 ni, mau panjang tazkirah ni... But, iolss lagi panic ok??? Sendiri nak tazkirah diri sendiri pun ada... Wakakakaka... Iolss chillex dulu, try few times, to no avail, sama jer... Ok, something is not right... Tengok jam pukul 9.00 malam... dush dush... ni tak boleh jadi ni... ada task yang nak kena complete by last night... Kalau tak habislahhh.... 

Capai shawl, capai handbag... cium Ash (eleh dekat jer pun nak bercium bagai kann??? haruslahh....)... tinggalkan Ash sekejap dengan Nek Ma dia, shoot gi outlet Samsung kat my housing area... Nah ambiklah, tolong tengokkan apa yang tak kena...(nasib baru pukul 9 pm uolss...sempat lagi...kalau pukul 10 dah, ha tunggu lah ko sampai pagi ni tadi...ekekekeke)

Ada virus yang dah corrupt-kan software... Ok, nice... kena reformat... Cost of reformatting is RM 50 hinggit uolsss... Reformat-nya dalam 30 minutes like that, plus minus... Biasalah bila dah reformat semua hilanglah... Tapi iolss ok jer uolss sebab apa yang hilang adalah benda yang dah simpan backup di Dropbox... ^_^...

So no choice... Reformat jer lah... Iolss takut dan risau nak biarkan macam tu jer dangling, caused I urgently need to do it to complete my tasks uolss.. Kalau tak nanti ramai orang serta banyak pihak yang akan upset...Masa tu kannn... dalam hati... mesti ribu riban noti What's App ni... ha ha ha... Ate namanya, banyak sangat group forum dalam tu...And memang betul pun... Banyak kot noti dari What's App... Muahaha.... Tak sempat pulak nak screenshot uolss...Kalau tak nak jer tunjuk bukti yang noti diterima adalah sebanyak 5k plus campur semua group...Hu hu hu....

Pasrah dan redha jer lah... Kui kui kui... and reformatted sudah... Gigih meng-install apps2 yang dah lenyap bersama corrupted software tu... hik hik hik... 

*Nampak nau ganasnya dan heavy user iolss ni... muahahaha... sebulan pakai dah reformat... virus manalah iolss langgar tu sampai kotoran degil susah nak hilang... hew hew hew... Memang ada anti virus dalam tu, tapi tak effective pulak, terus suruh kedai installed anti-virus jugak... Hopefully janganlah jadi lagi... Pheww, berpeluh2 iolss tau... (ala over dramatic jer lebih ni...ekekekeke).... Pasal heavy user tu yer kot??? Memang heavy.... plus sebulan 11GB of data usage ok??? Pengsannn... Hu hu hu....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Reformatted???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, July 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. kena bagi ubat bagus2 ni... dah sakit plak...hheee

    ReplyDelete
  2. av tu outdated kut farah...hehehe...ujian di bulan ramadhan...sib baik laju g repair...

    ReplyDelete
  3. sensitif juga gadget Note ni..takpelah reformatted dari terbiar tak okay kan..

    ReplyDelete
  4. uishh kena ada backup juga mcm tu..kalau i-pad blh dijangkiti virus ke juga tu sis :)..maklumla first time guna gadget canggih manggih ni khihkih

    ReplyDelete
  5. yekot..banyak sangat guna kot..

    ReplyDelete
  6. memang kalo tetiba henpon ke tab ke hang memang haru jugak lah.. lagi2 kalo simpan semua data dalam tuh..

    CT ada buat giveaway..
    mai jemput tengok kalau sudi boleh join jugak..

    http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/07/giveaway-wow-hari-raya-by-siti-yang.html

    ReplyDelete
  7. wah...banyak ye group whatsap dalam tu...hehehe..bila dah reformat balik kena jaga-jaga jgn sampai kena virus lagi la farah...

    ReplyDelete
  8. alahai kesiannya...sib baik yang bagi ni x tau...kalau tau...abis la bebel makan tahun kan...

    ReplyDelete
  9. My lappy reformat terus buat hal..sampai sekarang hanging..he..he

    ReplyDelete
  10. uhhh awal sgt kotttt kene reformat..

    ReplyDelete
  11. harap-harap tak jadi la lagi yer...kene lebih berhati2 lepas ni...hihi

    ReplyDelete
  12. lappy ni dah masuk virus teruk... nak reformat sayang gilosssss uolssss

    ReplyDelete
  13. Alahai.. En.ulat dh terlpas msuk.. Mmg gtulah gayanya...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia