Rambut Raya Ash... ^_^


Hari tu iolss dok ngomel2 yang Rambut Ash Dah Panjang!!! This-lah that-lah... Kekonon nak trim sendirilah, hantar barber-lah, suruh Mak Ngah Ash trim-lah...Ekekeke... Ok, keberanian nak bermain dengan shaver or gunting dengan tahap kelasakkan Ash pada masa kini, tak sampai ok uolss??? Tak sampai...Karang kalau cedera kang tak pasal2 iolss jugak yang regret dan susah hati...uhukss... akhirnya hantar ke barber jugak... tapii iolss yang nervous lebih ok??? Walaupun hantar barber tapi kerisauan still melanda... Disebabkan barber tu dah memang kerja dia dan dah biasa, so iolss ada confidence lah sikit kann??? Hew hew hew, selebihnya tawakal pada Allah SWT.. phuhhh... 

Mula2 duduk atas barber's chair tu, Ash yang masih tak tau apa2 tu, ok jer uolss... cuma mata sangat aktif melilau sekeliling tengok environment... Yelah orang baru 1st time masuk barber's shop... Ihiksss... Dipakaikan apron (ha ha ha, suka suki hati jer sebut apron), dia ok lagi... Tapiii... bila dah on machine dan pegang kepala dia, kui kui kui...bermulalah episod opera di barber's chair... dengan sekuat2 hati Ash menangis... uhuksss... meleleh2 air mata anak iolss tu, macam dipicit2, macam dipukul2 dan macam dicubit2... Alahaiiii.... hik hik hik... Yang Mummy sempat lagi capture gambar... Boleh giteww??? Sampai merah muka menangis... Baru 1st time kann??? Terkejut pun ada tu... 

Dalam tak sampai 10 minit, selesailah sudah proses menarah trim rambut Ash... dan... jeng jeng jeng... hasilnya adalah...


Gambar dari sisi belakang dan hadapan... sisi kanan dan kiri tak sempat pulak nak snap... Bila dah siap, tangisan pun hilang dan keceriaan berganda datang kembali... Muahahaha... Iolss tengok Ash menangis macam nak kena immunisation jap dah pulak... Biasa kalau nangis pattern macam ni, nak kena immunisation jap... wakakaka... (Mummy gelakkan Ash... la la la...gelak jer tak buli ok???)...

Amacam ok tak??? Inilah rambut raya Ash... ^_*... Not much difference pun uolss just trim sikit jer bagi nampak lebih kemas... Agak2 kalau 2nd time ni... nangis jugak ker Ash ni??? Ihikss... 

Total costs untuk rambut raya Ash ni...RM5.00 hinggit ajo...

*Nanti kita buat rambut spiky ek nakk??? Kata Mummy pada Ash malam semalam... Projek barber ini dijalankan malam semalam... He he he...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Rambut Raya Ash... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, July 14, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

27 comments:

  1. dah handsome dak Ash nie,buat rambut pacak sikit la mummy...hehehe..nak tengok encem tak dia

    ReplyDelete
  2. Handsomenya dia. Bersemangat yer Ash nak raya. Hehe...

    ReplyDelete
  3. Wah..ensem kacak bergaya lah Ash di pagi raya nanti..buat spiky okay gak tu :)

    ReplyDelete
  4. alalalal comeynya dia ...
    nasib barber2 ni dah biasa atasinya .. dah pro ..

    ReplyDelete
  5. anak sy 1st kne potong rmbut msa umo 3bulan... hehehe... skrg dh 15bulan..dh byk kali da potong kt kedai..mmg drama airmata setiap kli kne potong...maybe sbb dia tkt dgr bising mesin tu.

    ReplyDelete
  6. Sama mcm anak akak masa kecik dulu ,,maybe bunyi machine tu yg bising dan bergetar tu yg dia jd takut kot..

    ReplyDelete
  7. Pagi raya ni confirm ash yg paling encem...ni kira rambut raya kan hehehehe

    ReplyDelete
  8. Comelnya dia pandai btl bergaya dah bertambah hensom dah ank mommy

    ReplyDelete
  9. mmg susah nak potong rambut si kecil..bru jer bw anak sy gie gunting juga..tp mmg xkasi mesin guna gunting aje..risau takut sakit hehe

    ReplyDelete
  10. wahh..hensem la ni pagi raya..

    ReplyDelete
  11. oh hemsem rambut raya baru..hehe bulatnya mata!!

    ReplyDelete
  12. comel betul ash..mata bulat..hihihi

    ReplyDelete
  13. alolo omeinya ash..
    yang penting mata dia tu aset eh mcm mama dia..

    ReplyDelete
  14. still hensem and smart..x lupa jugak comel..

    ReplyDelete
  15. Wahh...dah emmang ensem bertambah2 la ensem...raya nanti dtg rumah mamalong eh....nanti ada duit raya tau...

    ReplyDelete
  16. Alahai comel Ash berambut raya..kemas sikit..nasib baik dia duduk diam jugak..kalau tak, jenuh kan..

    ReplyDelete
  17. tgk sini br tingat rmbut Aqil pon blm trim lg.stgi pakat dok tnya plak laki ka pmpuan

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia