Home » , , , , , , , , , » My Syiling Machine | Mesin Deposit Syiling

My Syiling Machine | Mesin Deposit Syiling

Source Extracted from HERE
Ok ini adalah entri copycat...hew hew hew... Tapi copycat dengan izin tau... Iolss copycat dari Uncle Shark Ash ... Sebabbbbbb....ianya adalah sesuatu yang menarik uolss.... Jakun jugak Mummy Ash ni... Ha ha ha... Tapi tak adalah teruknya jakun iolss ok??? Cuma cam teruja jer nak sharing sesuatu yang menarik dan baru dengan uolss... Thanks Shark for sharing dan memberi izin...

Mesin ATM khas untuk duit syiling... finally uolss now dah available all over the state in Malaysia ok??? Ada sebanyak 236 mesin deposit syiling telah ditempatkan.

Sumber: SINI

Seperti yang Shark kongsikan... lokasi bagi mesin deposit ini uolss boleh refer di bawah ni... 
Caranya sama macam duit ringgit uolss...masuk jer duit syiling dalam tu, lepas tu terus deposit ke akaun bank weolls... So, kalau weolss masukkan sebelum pukul 4 petang, hari yang sama juga duit tu dideposit ke akaun bank weolls. Tapi kalau lepas tu, esok ler jawabnya... He he he... 

Yang menariknya, ada juga mesin deposit yang boleh menukar duit syiling tu kepada voucher beli belah. Harga voucher adalah sama nilai dengan harga deposit duit syiling yang weolls masukkan. Hanya pasaraya terpilih jer ada ok???

Mesin deposit Syiling Di Tesco Ampang | sumber : Blogger Nova Leeza & HERE
So,duit syiling yang memberatkan poket, handbag dan juga yang penuh kat tabung tu dah ada tempat nak dimuntahkan dan membuatkan duit di akaun bank weolls beranak pinak... He he he... Tak adalah sibuk2 nak cari kedai runcit nak tukar duit syiling or kedai makan nak tukar duit syiling segala bagai susah payah kann??? Tapi tak susah pun, normally kedai runcit dan kedai makan nak jer duit syiling sebab nak duit tukar kann??? Memudahkan mereka... Hew hew hew...

Best jugak ni... duit syiling Ash dalam tabung tu boleh deposit directly dari mesin deposit syiling dan terus masuk ke akaun bank Ash... Menarik ni menarik...

*Nanti nak pergi hunting-lah based on location terdekat machine ni dan deposit-kan syiling Ash yang dah penuh tu dalam tabung dia... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel My Syiling Machine | Mesin Deposit Syiling, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, July 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

23 comments:

  1. Yer nampak tadi kat blog share hee menarik kan sis lya byk sangat syiling blh la guna mesin ni

    ReplyDelete
  2. BANYAK DAH ORG UPDATE MENGENAI NIE

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing this great info...baru cadang nak bawak duit syiling banyak kat rumah bawak ke bank...dah ada macamni, senang la sikit urusan...hihi

    ReplyDelete
  4. Wahhh makin canggih sekarang... terbaiklahhhh.. ena baru tahu ni.. terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  5. first time dgr menarik boleh bank in duit anak2 dalam tabung

    ReplyDelete
  6. salam. hee bole la kita try guna lepas ni kan sis.. :)

    ReplyDelete
  7. haaa nak pecah tabung Iqy lah cmni...senang ade mesin duit syiling ni kan...

    ReplyDelete
  8. memang menarik ni..takdelah berat² purse ke, poket ke,handbag ke kan

    ReplyDelete
  9. nice info..tp dekat srwk ada dekat kuching dan sri aman je..uhuk...

    ReplyDelete
  10. Bagus ni...xdelah kena charge kalau tukar kat bank!

    p/s: pinjam gambar g+ anda utk entri saya hari ini ye.

    ReplyDelete
  11. Wah.. Bgus gak.. Tpi kalau tukar ke duit lagi best.

    ReplyDelete
  12. baru tahu.. bagus ni.. tapi, jap tak berapa nak faham. boleh tukar dengan voucher je ke atau boleh terus simpan akaun kita?.

    ReplyDelete
  13. Kalau kat Seremban ni kene simpan syiling...buat bayar parking.

    ReplyDelete
  14. dah ada mesin ni senang la nnt nak buat transaksi gunakan duit syiling...

    ReplyDelete
  15. best kan ada mesin nie :) senang nak kira duit, main letak je ekekeke

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia