Home » , , , , , , , » Kumandang Lagu Raya & Dentuman Mercun...

Kumandang Lagu Raya & Dentuman Mercun...

Source Extracted from Google
Teeetttt...uolss jangan ingat iolss excited sakan nak raya ek??? Iolss is biasa2 jer...tapi ini fenomena yang biasa berlaku di mana2 pun lokasi weollss kannn??? Iolss believe bukan iolss sorang jer kot yang mengalami situasi ni atau keadaan ni...Mungkin ada di antara uolss juga yang mengalami perkara yang sama.

Kisah yang pertama... berkumandangnya lagu raya di shopping mall... Erkss..al-maklumlah tempat iolss kerja ni memang connected to shopping mall...langkah kaki keluar jer beberapa tapak dah masuk bangunan shopping mall... Radio dia, umang ai, sampai dalam ladies pun ada speaker ok... Dan macam biasa, macam musim2 perayaan yang lain...sebulan sebelum diaorang memang rajin dok putar dan putar lagu2 perayaan yang berkaitan...Kekadang tu sampai dah boleh naik hafal dan dah naik muak serta muntah rainbow iolss mendengar... Hew hew hew... Dan sememangnya sekarang ni hari2 lagu raya dok diputar2kan... Dush dush... Awal giler kannn??? Masuk toilet dok dengar jer lagu raya.... Hurmm... Radio iolss tak dengar lagi lah... Semangat betul spirit raya tu ek??? Ha ha ha...Ala macam tak biasa pulak iolss ni kannn??? Tak ada apa highlight pun pasal lagu raya yang berkumandang ni, cuma nak cakap awal sangat kot dok putar lagu2 raya hari2 ...Kalau variety sedap jugak... Ulang2 set lagu yang sama...Ha ha ha...Banyak ke lagu raya dalam Malaysia ni??? Ok honest, tak tau kenapa pada iolss lagu raya lama lagi happening dari lagu raya baru ok??? Ooopss...sorry, jangan sentap dengan iolss...cuma menyatakan pendapat jujur ikhlas jer... ^_*

Kisah yang kedua, bunyi dentuman mercun di malam hari... Opocot mak ekau... Terperanjat Ash tau... Ha ha ha... Pengalaman pertama kali menyambut Ramadhan dan juga bakal menyambut Aidilfitri, In Shaa Allah... Macam kita travel oversea, jet lag plus dengan nak sesuaikan waktu tidur...Cam tu jugaklah Ash... Terperanjat terperanjat dia mendengar bunyi dentuman mercun di waktu malam uolss... Erkss...Lepas Isya' dalam 8 something to 9 somthing pm tu ok lagi kot??? Tapiii... bila time tidur dia...Alahaiiii, kesian pulak tengok anak Mummy... terperanjat terperanjat dia tidur...pas tu terjaga, makanya jadi tak berapa nak lena... But you can't stop people, it's their right kannn??? Hu hu hu... Cuma masanya tak berapa nak kena...pukul 10 malam ke atas sampai bawa ke lebih kurang 1 pagi... Hamboiii, excited betul uolss main mercun ek??? Hati2 main mercun tu... 

Terperanjat or not, Ash has to live with it...Ahaksss... Kena ajar dia, lepas ni every year or every celebration or festive season or mood, you will hear all those sounds of firecrackers and fireworks sound my baby son...Jadi sila biasa2kan diri...

Tempat uolss macam mana, dah mula terasa kemeriahan sambutan Syawal tu ke??? Hu hu hu... 

*Fenomena biasa every year and every festive season pun sebenarnya ni....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kumandang Lagu Raya & Dentuman Mercun... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, July 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. Syaza rasa macam awal sangat untuk dengar lagu raya dan mercun sekarang ni. Kalau pertengahan puasa boleh lah kot. Hehe :D

    ReplyDelete
  2. lagu raya masih tak berkumandang lagi tapi mercun ada.. tak tau la saper yang main.. bahaya main mercun depa ni.. tak sempat raya nanti dah putus jari.. huhu

    ReplyDelete
  3. awal sgt lagu raya tu..huhu.. nanti nak dekat raya baru la boleh feeling kan..hihi kesian ash..sabar ye,, hihi

    ReplyDelete
  4. Uiks...awalnya bunyi mercun..sini sunyi sepi jer lg..

    ReplyDelete
  5. shopping complex tu nak membangkitkan mood shopping raya, tu yang awal-awal pasang. nak suruh pembeli beli lagi dan lagi

    ReplyDelete
  6. bila dengar lagu raya and bunyi mercun, memang terasa kemeriahannya kan..

    ReplyDelete
  7. awal btl dh psg lgu raya..ades..sayu sgt tu

    ReplyDelete
  8. tak masuk shopping complex lagi... hahaha so memang tak dengar lagu raya tapi Sha yang poyo alagappas bukak utube, dengar lagu Dj.Dave... menjelang hari raya... dah jadi bini orang pun still mintak hasben belikan mercun pop2... haaa camne tu... Ash !! meh tarik idong dia skettt.... wahhahahahaa

    ReplyDelete
  9. Stuju tu, lagu raya yg old skool lagu sedap utk didengar....

    ReplyDelete
  10. Bila dah dgr lagu raya..mulalah excited dh pikir nak beli itu ini

    ReplyDelete
  11. itu memang fenomena biasa bulan begini kan...huuuuu

    ReplyDelete
  12. Sambil membeli belah sambil berhibur lagu raya...semangat nak raya membuak2...harap2 samalah jugak dengan semangat untuk membuat banyak amalan di bulan baik ini...

    ReplyDelete
  13. kat sini hari pertama puasa siang pun dah dengar bunyi mercun la ape lah..excited sangatlah tu nak raya awal nau celebrate..huhu..

    ReplyDelete
  14. Bila dengar je lagu raya memang rasa semangat je kan

    ReplyDelete
  15. kat area umah sy...belum puasa aritu da berdentam dentum...skt ati dibuatnya!

    ReplyDelete
  16. ada shopping mall dah start pasang lagu raya awal2 dah....mcm cepat sgt la plak...

    ReplyDelete
  17. kat rumah sy, malam pertama terawih dh berdentum dh mercun.. huhu

    ReplyDelete
  18. cakap pasal mercun nih, stiap tahun knapa anak mlayu je yg akan masuk tv, paper susulan hilang tgn dan kaki.. sedih betul hidup diorang nih.. anak cina main wat lex wat peace lg..-.-'

    ReplyDelete
  19. so far eiqa x brjalan mne2x lg so x dngar lg lgu raya brkumandang.
    besttnyee tempat keje akak connectd dgn shopping mall..

    hahh, memang setuju sgt laa ape akak ckp tu..
    lagu raya lama lg best dr yg baru.
    mercun mercun mercun, lme gilee x sentuh mrcun, bunga api..
    mungkin sudah merasakan diri ini sudah begitu matang koot..
    mwhahaha XD

    ReplyDelete
  20. so far tak dnga lagi lagu raya kt shopping mall tp mercun ye dh dnga..kat kwsn rumah nih dh mule main mercun

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia