Home » , , , , , , , » Kesesakan Bazar Ramadhan 2014!!!

Kesesakan Bazar Ramadhan 2014!!!

Source Extracted from Google
I is not sure...ha ha ha...is it me the only one yang terasa macam ni ataupun uolss realize benda yang sama dengan iolss... Sambutan bagi Bazar Ramadhan pada tahun 2014 ni iolss rasakan seolah2 macam agak luar biasa uolss... Entah, iolss terasa macam orang ramai semacam kot...Penuh dengan lautan manusia jika dibandingkan dengan tahun2 sebelumnya... Is it due to sekarang ni musim2 orang baru dapat gaji dan duit gaji tak habis lagi ataupun sememangnya Bazar Ramadhan 2014 menjadi pilihan umum disebabkan rasa lebih mudah kalau instant dari bersusah payah bersilat di dapur menyediakan juadah...Hik hik hik... Mungkin juga banyak faktor lain kot??? 

As example, semalam iolss telah menjejakkan kaki ke Bazar Ramadhan buat pertama kalinya... setelah 2 hari menunaikan ibadah puasa... Pergi pun tak jauh...Berdekatan jer dengan kawasan perumahan iolss... Pertama di UiTM Puncak Perdana... Hajat hati semalam nak tapau siap jer lelauk and just masak nasi...Well, bukan malas memasak..Ala uolss pun tau yang iolss ni memang selalu jer bersilat di dapur dan my preference adalah homecook dari beli kedai...Tapi disebabkan time constraints semalam sebabnya iolss berkejar nak attend appointment dengan PAED due to Ash condition di SINI... iolss decide untuk bercuti dari bersilat di dapur... 

Back to the Bazar Ramadhan at UiTM Puncak Perdana.... to no avail semua lauk pauk habis licin and even Nasi Tomato ke, Nasi Ayam ke, semuanya habis licin... Dush dush... So... the next one... very near to my home... Just a few minutes away... Iolss pergilah dengan lenggang mak limah...ahakss... tapi kita tukar sikit lenggang Cik Puan Bubbly... tipu jer, mana ada jalan kaki...naik kereta uolss... Nak sampai ke Bazar Ramadhan dah satu hal, congestion dah macam Federal Highway dah jadinya... ahakss... Lama gila kot dalam kereta... Berpeluh iolss tau...Ok tipu jer, ada air-cond... Tapi give up dan bosan... Memang sangat2 congested... Bergerak tersemput2...Macam jalan yang congested bila iolss balik kerja... Ha ha ha... Last2 decide potong dalam kawasan perumahan, dan dah boleh expect dah, parking memang payah... Dalam hati, huyooo ramainya lautan manusia, mana datang ni, tak pernah tengok seramai ni...Dah macam pasar malam Jalan TAR pun ada ni... So parkinglah dekat depan rumah kosong di kawasan perumahan tu dan berjalan kaki... 

Uhukss...sesak nafas uolss...memang tak boleh jalan... orang berselisih dan berlanggar2 bahu di Bazar Ramadhan tu... Hu hu hu... Dek kerana tak sanggup nak redah lautan manusia sebegitu ramai....Makanya, iolss buat Plan C pulak...Plan A dah fail, Plan B boleh tapi tak boleh nak pakai... makanya kita proceed ke Plan C pulak... Apa tu??? 

Drive ke Alam Budiman, muahahahaha...pergi kedai mamak yang famous kat situ... Tapau Nasi Beriyani da... Siap tapau Sup Kambing lagi... Punyalah berpusing2 round the world iolss semalam... Akhirnya... 7.30 pm sharp... sampailah iolss ke rumah... 

Seriously iolss rasa cam nak pitam kot dahlah semenjak dua menjak ni dok pening kepala jer... rasa tak sedap badan jer... Pas tu alah dengan bau badan orang.... Erkss...apakah??? Jeng jeng jeng... Nak nak lagi dengan keadaan Bazar Ramadhan macam tu... Apakah di kawasan iolss jer ataupun perkara yang sama berlaku di kawasan uolss??? 

*Hari ni masak ler of course sebab tak ada appointment di mana2...ha ha ha... Homecook is the best!!! Bagi iolss ler... Semalam tu sebabkan kejar masa...maka terpaksalah...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kesesakan Bazar Ramadhan 2014!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, July 1, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. hari gaji...tue yang bazaar sesak sangat nie...tempat Cik Nur pun sama..huhu..

    ReplyDelete
  2. Kita tak sempat nak ke mana mana bazar lagi buat masa ni. Memang tak lalulah nak jalan berlanggar langgar. T_T.

    ReplyDelete
  3. Perghh ramainya..silap-silap boleh kurang pahala puasa hehe

    ReplyDelete
  4. Masya Allah .. fenomena Ramadhan kan !
    huhuuh .. Iols .. tak jejak kaki lagi kat bazar .. kesesakan jalan raya dah cukup menyesakkan iols ... ada yang sanggup parking 500Meter hokey ke Bazar (its gud for your health)
    .. pastu parking kiri kanan jalan raya .. macamana iols nak lalu .. macamana nak tabur butter kasi lancar ... hhuhuhu gomen kene buat flyover la pulak ... patut uols yang g bazaar tu fikir -fikir kan juga orang lain ..kan kan kan ...

    ReplyDelete
  5. awal2 puasa ni memang mana2 bazar pon akan dibanjiri manusia...heheheh...dah tengah2 nanti kurang lah sikit..heheh

    ReplyDelete
  6. semalam 1st time g bazar kat tempat saya..ok la not bad..takde la sesak sangat..
    arini masak jek..malas g bazar sebenarnye..tak kenyang makan..hihi

    ReplyDelete
  7. Ramainyaa ~~ Kalau niesa kompom dah pengsan sebab sesak sangat orang

    ReplyDelete
  8. kalau ramai camni memang tak pergi lah kak..nak cari parking satu hal lagi..jarang ke bazaar..kalau boleh siapkan kat rumah je :)

    ReplyDelete
  9. memang sesak...jalan pun jem...masa ni memang kesabaran sedang diuji...huh

    ReplyDelete
  10. huhai.. x sanggup lagi nak tempuh ramai orang cenggini.. tapi tak tau lah kalau time mls masak ke kan.. hehe

    tapi ade 2/3 menu jugak yang mesti nak dapatkan time bazar ni.. murtabak,, kuih pelita dengan donut sambal.. lom dapat lagi..

    ReplyDelete
  11. mmg pun..kt tempat saya pun sesak

    ReplyDelete
  12. Kat kelantan ni memang sesak gile.Pening kepala tengok orang ramai hahaa

    ReplyDelete
  13. so far 2 hari ini saya masih belum sempat jalan2 kat bazar ramadhan...hari pertama aritu ada laa jalan sekejap kat bazar melawati..tapi itu pun time dah nak dekat berbuka..tak ramai sangat orang..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. perghh bersesat2 dengan org..semua bazar ramadan cm ni kot..

    ReplyDelete
  15. Perghhh padat... tak sanggup la nak mengharung ramai camtu... tadi pegi bazar kat BTR... ramai juga tapi tak sepadat tempat farah laa... :D

    ReplyDelete
  16. jgn kata bazaar ramadhan , hari ahad pi giant pun sesak mcm nak raya dah shoppingnya .

    ReplyDelete
  17. Tak sempat nak membazir dan membazar lagi maka tak dapatlah nak tengok enviroment bazar macam mana... haha ! tapi awal2 ni memang selalu ramai kak fara.... kot laa.... kot... hee ~

    ReplyDelete
  18. Sesak betul keadaan bazar ramadhan yea. Kena beli apa yang perlu sahaja.

    ReplyDelete
  19. tahun ni tak pergi lagi... dan mmg tak pergi la kot sbb ssh nk usung di anak2 solehah tu...

    ReplyDelete
  20. Kat tempat akak kat PD tu, param nya masih lengang lagi. Tapi, foodnya memang tak menyelerakan. Ikutkan akak, beli lauk kat kedai2 makan atau tomyam pun lagi berbaloi rasanya....

    ReplyDelete
  21. serius jika nak dibandingkan dengan pasar malam, bazaar lah paling ramai manusia.. mungkin setiap manusia brasa diorang dah penat puasa so that was the time yg diorang nak jamu perut utk pilih makanan kesukaan.. *mungkin..:)

    ReplyDelete
  22. tak jejak ke param lagi...malas la nak bersesak2 ...
    rasa nak pitam?? ehem2 ke...takkan ash dh mintak adik kut...

    ReplyDelete
  23. Tak jejak kaki lg klat Bazaar ramadhan sibuk masak kat umah jerr

    ReplyDelete
  24. Selalu oenuh mcm.nih awal awal aje..pertengahan n ujung ujung dh kurg...slalu penuh bila time gaji..huhuhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia