Home » , , , , , , , » Kalau Bukan Iman Firash???

Kalau Bukan Iman Firash???


Kalau bukan Iman Firash??? Ha dah kenapa dengan entri ni??? Ekekeke, tetiba ter-throw back pulak entri lama iolss tentang Siapa Yang Berhak Pilih Nama Anak??? Kalau nak tau siapa yang berhak or just for the sake of readings silalah baca di SINI yer??? ^_^

If uolss came across that entry ataupun dah terbaca that entry taulah dari mana asalnya nama Iman Firash tu. Untuk memudahkan iolss summarize sikit lah ek??? Iman tu asalnya pilihan Abah Ash... Sebab katanya 'trademark'... Ha ha ha elok benau-lah tu, senang orang nak cam ye tak??? Tak perlu kata2 apa2 those yang observant tu cepat jer digest. Firash tu asalnya pilihan iolss lah... Bukan kerana cerita Saya Sebenarnya Isteri Dia yang Izzue Islam tu berlakon watak sebagai Firash or iolss fanatik dengan cerita tu yer??? No no no... Sama sekali tidak...Ramai yang pada mulanya beranggapan sebegitu... Sangkaan itu meleset sama sekali... 

Actually, nak namakan Ash sebagai Firas... But then, lepas tu... Disebabkan nama iolss start dari F and ends with H... dan juga nama iolss start dari F dan Abah Ash start dari H, it has been decided that a H letter should be added at the back. Makanya bila di-combine-kan terhasillah Iman Firash. Gitulah ceritanya. 

Actually more to it... Kalau kuasa veto kat tangan Mummy dia ni diberikan... if it's not Iman Firash, lain sikit bunyinya dah... Ha ha ha... Kalau bukan Iman Firash... makanya akan terjadilah Adam Firash... Yess, Adam Firash... Tapi tak apalah win2 situation, anak sama2 maka sama2 pilih... Baru fair and square... Cumanya cerita di sebalik nama Ash... Kalau diikut2kan Adam Firash ler... Tak apa Iman Firash pun cantik namanya... Semoga jadi anak yang beriman yer sayang... Yang penting sihat, cukup sifat dan sempurna... 

Masa tak tau lagi jantina Ash dulu dah standby jugak nama gegurl... Hik hik hik... Manalah tau kot2 tetiba keluar gegurl kann??? So, tak yah fefening nak fikir lagi time tu sebab nama dah standby... Muahaha... Apa nama tu??? Qhaleeda Qaisara it seems uolss... Melampau tak??? 

*Got to go for a moment... management meeting today...nanti sambung borak lagi k???  

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kalau Bukan Iman Firash???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, July 22, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

34 comments:

  1. iman firash?? sedap namanye.. sejukk je rase.. :)

    ReplyDelete
  2. Haha sedap2 nama yg dipilih, yg pastinya makna yg baik kan.

    As for 'qhaleeda qaisara', we are ready for the moment to come ;)

    ReplyDelete
  3. Haha sedap2 nama yg dipilih, yg pastinya makna yg baik kan.

    As for 'qhaleeda qaisara', we are ready for the moment to come ;)

    ReplyDelete
  4. Pandai bergaya selain suda ashh cantik nama iman firash

    ReplyDelete
  5. Iman firash nama yang sedap diddngar.apa pun moga menjadi anak yang soleh dan boleh membanggakan mummy ngn abah satuhari nanti ye

    ReplyDelete
  6. Gitu cerita nya ye , bam bam Firash!!!

    ReplyDelete
  7. Iman Firash kan sedap namanya tu... sama kacak dengan pemilik namanya :)

    ReplyDelete
  8. oh..baru hari nanti tahu nama penuh Ash.. Sedap nama dia, secomel orangnya :)

    ReplyDelete
  9. patut letak sekali nama sally...hahahaha... :P

    ReplyDelete
  10. takper nanti next kalu boy boleh ler buh nama adam tu hehe

    ReplyDelete
  11. Ramai yg guna nama Firash kan sejak-sejak ini.
    Tak apa Farah next will be Qhaleeda Qaisara.
    Mana tahu ada rezeki kan..

    ReplyDelete
  12. ye farah bagus la letak nama Iman ; Adam pon okay punya maksud tersendiri....mudah nak sebut tak berbelit seperti nama2 moden yg tak bermakna langsung... semoga Iman Farish menjadi anak soleh ..aamin.

    ReplyDelete
  13. yekan.. pening kepala nak pikir pasal nama anak... skrg ni pun akak sibuk menggoogle nama anak.. ce tolong carikkan utk akak hehe..

    ReplyDelete
  14. Memang sedap pun nama iman firash tu.

    ReplyDelete
  15. zaman2 2013 ramai benar yg bernama firash...
    anak sedara akk pon amar firash, pastu anak kawan pulak firash ilham...
    glamour betol firash yee..

    ReplyDelete
  16. Iman Firash pon sdp

    sm la.ms scan dl x nmpk dh siap nama gegurl.gpon org tua2 ckp anak pmpuan.bos2 cina ckp anak laki.konfiden igt anak pmpuan.dh siap nama Annur Najah sekali scan last nk ambik date bsalin doc ckp laki.terus cari nama laki.letak la Aqil Najmi.dua2 ada A & N

    ReplyDelete
  17. Dua dua nama pun sedap dan ada makna kan :)

    ReplyDelete
  18. wah..nama baby girl tu awesome sgt..hehe..iman firash pun sedap ^_^

    ReplyDelete
  19. salam. cantik gabungan nama tu..iman firash :))

    ReplyDelete
  20. Sedap apa nama Iman tu hehe...anak Okje pun nama Iman gak ......

    ReplyDelete
  21. Hehehe dah agak dah aritu mesti sebab IZZUE ISLAM pounya nama kat citer tu tu tu kan Farah hehehe ... Nama anak Lya ada dua2 tuu ..Adam Iman ..hehehe Muhammad Adam Iman ...

    ReplyDelete
  22. Alaaaa akak suka adammmmmm....nk panggil ash adam la...bleh x? Iman tu x besh...opppss...yg penting adam ash adorable kan? The most handsome boy......

    ReplyDelete
  23. Sprt yg sy pnh bgtau kan mksud sbnr Firash tu kan... Moga Ash jadi sifat disebalik nama tu... Dan gagah serta berani menyahut cabaran hidup seperti maksud disebalik namanya...

    ReplyDelete
  24. hihi masa pregnnt mimi pun teringin nak nama ni

    ReplyDelete
  25. baru tahu nama ash sebenarnya iman firash..sedap nama tu + comel ash nie..

    ReplyDelete
  26. owh rupanya ada dua nama yang menjadi pilihan. Adam dan Iman :) kedua-duanya baik kan kak :)

    ReplyDelete
  27. tengah study nama Firash ni.. heheheh...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia