Home » , , , , , , , , » Idea Decor Untuk Bilik Anak Lelaki (Toddler)... ^_^

Idea Decor Untuk Bilik Anak Lelaki (Toddler)... ^_^

Salah satu my passion adalah decor rumah... ^_^... Dannnn... tak sabar sebenarnya nak decor bilik Ash... Memang dah plan dalam hati dan kotak pemikiran, salah satu bilik di atas tu nak bagi pada Ash... Of course not Master Bedroom uolss...Master Bedroom, Mummy yang punya... Ash boleh tumpang tidur, tapi tak boleh ambik Master Bedroom tu...Ahakss...dengan anak pun nak berkira... Tak adalah... Silap2 nama jer Ash ada bilik, tapi nanti Mummy dia pun sama tumpang bilik tu... 

Bila dah ada cita2 dan angan2 tu, mulalah browse sana browse sini mencari ideas nak menceriakan lagi bakal bilik Ash nanti... He he he.... Excited pulak... Tengok2 gambar, tengok2 colours, tengok2 idea, mana tau boleh combine sana sini ke??? Terlanjur iolss browse tu, nak sharelah sikit dengan uolss...mana tau kot2 lah boleh bagi idea dekat uolss jugak untuk anak lelaki tecik uolss... Errrr.... anak iolss anak teruna... lelaki...so iolss cerita and share tentang anak lelaki dulu lah ek??? Later2 iolss kongsi pulak untuk princesses... *_^.... 

Tema Spiderman... ^_^... Kena tengok dulu, dia suka Spiderman ke atau Cuperboy...Ha ha ha...
Source Extracted from Google
 Ini tema alam sekitar ni... Kalau buat katil macam tu pun bagus jugak, sebab boleh Mummy dia tumpang sekaki...
Source Extracted from Google
 Rugby, Football, Soccer, name it... tapi iolss tak berapa minat pulak kalau this blue... Bosan uolss biru jer...Bila lelaki jer biru, but then kalau turqoise or sky blue ok... Biru cam ni bagi pandangan mata iolss tengok lama2 macam dull pulak...
Source Extracted from Google
 Ho ho ho, Doraemon... Tema ni mesti SALLY suka sangat ni... mesti dia kata, pilih yang ni please...Ho ho ho... Tapi comel...Ha this blue tak apa...Nampak cheerful...
Source Extracted from Google

 Lavender??? Oh no, this looks girlish to me... Takkanlah nak macam ni, bilik Mummy dah this colour... So is a no no...
Source Extracted from Google
 Ini pun ok jugak... Sunshine in the room... ^_^
Source Extracted from Google
 Hijau mata memandang... Masuk2 bilik jer semua nampak hijau...Konsep padang bola lah katakan... Menarik jugak...
Source Extracted from Google
 Lego Theme!!! Ha ha ha, kalau macam ni boleh bahan Ash...Ash, hari2 Ash pergi Legoland tau...Wakakakaka...Boleh giteww??? Since dia minat sangat dengan FM Legoland Grandma Masszul tu...
Source Extracted from Google
 This one pun I loike jugak... Simple but nice... And the colours are fresh...
Source Extracted from Google
 Kalau dia minat Cars boleh jugak ni... But definitely will change to a brighter blue then...
Source Extracted from Google
Huyooo, jadi rambang mata pulak tengok dan jadi bertambah excited pulak...wakakakaka... (over Mummy over, sangat over Mummy, sila kawal2 sikit... nanti ada yang muntah darah...bukan rainbow lagi dah... muntah darah...bha ha ha... batal pulak puasa karang...).... 

Tapi rasanya belum puas lagi cuci mata... And di IKEA pun banyak jugak idea yang diaorang display... Tetiba... bila sebut IKEA, terus merancang2 nak buat lawatan semula... cuci2 mata dan pekena Meatball... Haruslah pekena Meatball kalau ke IKEA... All time fave tu uolss... Ala, ramai jugak antara uolss memang suka Meatball kat IKEA tu kann??? 

*Suka tengok rumah jadi cheerful dengan decor... Looking for more ideas....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Idea Decor Untuk Bilik Anak Lelaki (Toddler)... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, July 17, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

30 comments:

  1. eh...suka pulak warna purple tu...

    ReplyDelete
  2. Hahaha...comel kot doraemon tu.. Hahaha..Tp utk ash xleh la...namo bg dia...bilik tu sally punya! (≧∇≦)/

    ReplyDelete
  3. Semua cntik2 mesti sis tak sbr nak mendeko2 ni kan

    ReplyDelete
  4. Yang ada kartun cars tu mesti Akiff suka.. Hehehe...

    ReplyDelete
  5. Sume cantik...kalau ayun mesti suka yang cars tu...haha..

    Awal lagi mummy ash nk deko pon...hihi...

    ReplyDelete
  6. wahh. menarik sungguh. susah nak pilih kalau macam ni. ^^,

    ReplyDelete
  7. Hahahaha kita suke semua plak rase. :P

    ReplyDelete
  8. wah...comel2 semua...memang rambang mata...^_^

    ReplyDelete
  9. hahahks my nephew hantu dengan cars.. semua nak cars..
    stroller pun nak cars..

    ReplyDelete
  10. yg lego tu cantik...emphh..hias bilik sendiri pun boleh gini..haha

    ReplyDelete
  11. OMG yg Spiderman tu super duper cantik!!Aqil memang minat betul dengan Spiderman..boleh difikirkan nanti...hehee

    ReplyDelete
  12. warna pepel tu sesuai utk ruang bilik yg kecil kan..cantiklah suka2..

    ReplyDelete
  13. ehh...spiderman, awatnya superman pulak hihi

    ReplyDelete
  14. Semua cantik2 belaka Farah ..Geram Tengokk

    ReplyDelete
  15. Lya untuk anak2 lelaki warna hijau jer ..

    ReplyDelete
  16. hijau lawa.. meh sini tendang bola 1x.. hek3.. mau pecah gerobok..

    ReplyDelete
  17. idah suka hijau tu kot farah :) sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
  18. wahh semua cantik ni kak..tukar sebulan sekali..hehe..pilih tema yang ash suka kak :)

    ReplyDelete
  19. wuyooo lawanyer xtahan nak tgk n ngalahkan bilik mak bapak nih ehehe

    ReplyDelete
  20. Akak suka yg kaler biru ...cantik sgt2

    ReplyDelete
  21. pilihan Ros yang purple tu. aduhai.. damainya..

    ReplyDelete
  22. cantik2..rambang mata
    singgah blog saya pula
    http://nutriemom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. Cantik2 belaka!
    sampai sini sebab google deko bilik... ahkak ni, anak dah 5 tapi lom pernah deko bilik anak... haishhh... cita2 selalu ada tapi asyik tak kesampaian.. hehe

    Fara's blog

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia